Szó szerint is forró lett az Apple iPhone 15 sorozat

2023.09.26| Android Authority

Sok felhasználó arról számol be, hogy az iPhone 15 és 15 Pro készülékei töltés közben és hosszabb ideig tartó feladatok során felmelegednek.

  • Több felhasználó is melegedési problémákról számolt be az iPhone 15 sorozatnál.
  • Ezek a problémák töltés közben és külön-külön hosszabb telefonhasználat során jelentkeznek.
  • A fentiektől függetlenül megerősítette ezeket a melegedési problémákat az Android Authority saját iPhone 15 Pro Max készülékén.

Az iPhone 15 sorozat a legforróbb telefon a piacon, méghozzá több szempontból is. Azok az ügyfelek, akik a bevezetés hetében előrendelték az iPhone 15-öt, mostanra megkapták a telefonjukat, és néhány napot azzal töltöttek, hogy berendezkedjenek rajta. Több felhasználó most arról számolt be, hogy a telefonjaik túlzott melegedésével szembesülnek, különösen töltés és hosszabb használat során.

Az Android Authority egyik tagja személyes tapasztalat szerint az iOS 17.0.2-t futtató iPhone 15 Pro Max készülék két esetben is nagyon melegszik. Az egyik a 65 W-os USB PD GaN töltővel történő töltés során (amelyet korábbi iPhone-okkal, Android készülékekkel, laptopokkal, fülhallgatókkal és más eszközökkel is használt). Ezzel a töltővel az iPhone 15 Pro Max készüléke nagyon felforrósodik, olyannyira, hogy már kellemetlen érzés, amikor a telefont tok nélkül tartja. Amikor tokkal használja, a tokon keresztül is érezni a hőt. Egy 15 W-os USB PD töltő használatával ez a hőhatás megszűnik, de a töltés is lassabb.

A második a hosszú használati során, gyakran a csevegőalkalmazások közötti váltás és az Instagramon történő görgetés közben. A telefon felforrósodik a jobb oldalon, a kamerasziget aljával szemben lévő részen. Ez játék nélkül, töltésre való csatlakoztatás nélkül és Wi-Fi-n történik, így a meleg megmagyarázhatatlan.

Sok más felhasználó az X-en (a korábban Twitter néven ismert platformon) is ugyanezt tapasztalta. Köztük számos prominens kritikus és olyan felhasználó, akiknek sok tapasztalatuk van a telefonokkal való munkában.

Ez a túlzott hő a természetesnek mondható kezdeti 24 órás beállításon túlmutat. A telefonok általában forrón futnak az első beállításkor, amikor az összes alkalmazás inicializálása és bejelentkezése megtörténik. A túl sok tapasztalat kizárják ezt a türelmi időt.

A koreai YouTuber BullsLab egy hőkamerát irányított az iPhone 15 Plus és 15 Pro Max készülékekre egy benchmark futtatás után, és magas hőmérsékletet rögzített. A tesztelt iPhone 15 Pro Max hőzónája egybeesik a forrás által tapasztalattal, bár nem mindenki futtatott benchmarkokat vagy játékokat. 

Sokan mások nem szembesültek melegedési problémákkal, és a telefonjuk úgy működik, ahogy kell. Ön szembesült már melegedési problémával az iPhone 15 vagy 15 Pro készülékén? Írja meg nekünk hozzászólásban!

 

 

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Apple iPhone SE 4: megjelenési dátum, ár, specifikációk, pletykák, stb.

Apple iPhone SE 4: megjelenési dátum, ár, specifikációk, pletykák, stb.

2023.08.10
| Android Authority
Meddig kell várnunk az új olcsó iPhone-ra? Az Apple iPhone SE termékcsaládja már régóta a legolcsóbban megvásárolható új iPhone sorozat.
Kuo: csak MFi kábellel lesz elérhető a gyorstöltés iPhone 15-ön

Kuo: csak MFi kábellel lesz elérhető a gyorstöltés iPhone 15-ön

2023.03.22
| 9to5 Mac
A legfrissebb jelentések alapján az iPhone 15 végre tényleg lemond a Lightning csatlakozóról az USB-C javára.
Mikor lesz letölthető az iOS 17?

Mikor lesz letölthető az iOS 17?

2023.06.05
| https://9to5mac.com/2023/06/04/ios-17-release-date-2/
Az Apple mobil operációs rendszerének következő nagy verzióját, az iOS 17-et hétfőn, azaz ma jelentik be az Apple WWDC prezentációjának részeként. De mikorra várható, hogy kézbe vehetjük az iOS 17-et?
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!