A Galaxy S24 Ultra gyengébb titánja négyszer kevesebbe kerül, mint az iPhone 15 Pro Maxé

2024.02.07| Phone Arena

Az iPhone 15 Pro Maxhez hasonlóan a Galaxy S24 Ultra is titán vázzal rendelkezik. Anyaga tartósabbá és valamivel könnyebbé teszi az új telefonokat, mint elődeik.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a telefonok összeállítási minősége azonos, és hogy megtudja, melyik telefonban van több titán, Zack Nelson, a JerryRigEverything munkatársa konkrétan felgyújtotta a Galaxy S24 Ultrát.

Nelson korábban ugyanezt tette az iPhone 15 Pro Max-szal, és rájött, hogy a titán váz sértetlen maradt a visszaélések után. Ez azonban nem volt teljesen meglepő, mivel a kemence, amelyben a telefont égették, nem melegedett fel annyira, hogy titánt égessenek.

A Samsung Galaxy S24 Ultra ugyanilyen körülmények között volt. Ahogy az Apple iPhone 15 Pro Max esetében, a Galaxy S24 Ultra sem teljesen titánból készült, mivel ez túl drágává tenné a telefont. A Galaxy S24 Ultra külső vázán titán kozmetikai szegély található, a belső szerkezet pedig alumínium, köztes rétegként pedig műanyag található.

Pontosabban, a belső szerkezet 6061-es alumínium, míg a külső keret 2-es fokozatú titán, XRF-szkennelés szerint. Referenciaként az iPhone 15 Pro Max külső kerete 5-ös fokozatú titánt tartalmaz. A titánnak számos fajtája létezik, és mindegyiknek más-más tulajdonsága van. Az 5. fokozat keményebb, mint a 2. fokozat, bár az utóbbi is kiváló egyensúlyt kínál a mérsékelt erővel.

A Galaxy S24 Ultra gyengébb titánja négyszer kevesebbe kerül, mint az iPhone 15 Pro Maxé

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Amikor Nelson felgyújtotta a Galaxy S24 Ultrát, sikeresen kinyerte belőle a titánt. Úgy tűnik, hogy a Samsung és az Apple legmagasabb kategóriás telefonjai ugyanannyi titánt használnak, a titán külső váz vastagságából ítélve. Nelson szerint az iPhone 15 Pro Max 10-15 dollár értékű titánt tartalmaz, míg a Samsung 3-5 dollár értékű nyersanyagot használt fel. Természetesen az öntési és alakítási folyamatot figyelembe véve a költségek magasabbak, ez csak maga az anyag ára.

Mindazonáltal a Galaxy S24 Ultra és az iPhone 15 Pro Max titán külseje inkább dekor, mint szerkezetileg jelentős, de az Apple egyedi solid-state diffúziós folyamata és a jobb minőségű titán valószínűleg egy kicsit tartósabbá teszi telefonját, mint a Samsung zászlóshajója.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

A One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

2024.01.31
| Android Police
A Samsungnak fel kell hagynia azzal, hogy az embereknek okot adjon a One UI gyűlölésére.
Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

2024.01.26
| Phone Arena
Minden technológiai gyártó folyamatosan próbálja megelőzni a következő nagy dolog piacra dobását, mindennek azért, hogy elsőként vezethesse be az új funkciókat.
Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

2024.02.06
| Android Headlines
A kevésbé szerencsés Samsung Galaxy S24 Ultra felhasználói zöld csíkos képernyővel kapcsolatos problémát tapasztalhatnak.
Túléli a Samsung Galaxy S24 Ultra a leejtési és karcolási teszteket?

Túléli a Samsung Galaxy S24 Ultra a leejtési és karcolási teszteket?

2024.01.25
| SamMobile
A Samsung Galaxy S24 Ultra a legújabb telefon, amelyen átesett a PBKreviews leejtési és karcolási tesztjein.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre felkapottabb a használt mobiltelefonok vásárlása! Te már vettél használt telefont?


nem, még soha
még nem, de tervezem
igen, volt már, hogy vettem használt mobilt
igen, mindig használt mobilokat használtamKorábbi szavazások eredményei