Metaverzum - minden információ egy helyen

Belépés a metaverzumba, legfőbb technológiái, avatarok, a metaverzum gazdasága, hírek, stb.


metaverzum

Sokak szerint az internet jövője. Vagy a világunk egy digitális verziója. Vagy a mobiltelefonok megjelenéséhez mérhető innovációs ugrás. A várakozások szerint ezek mindegyike, szóval nem csoda, hogy rengeteg ember fantáziáját megmozgatja és óriási az érdeklődés iránta.

A metaverzum egy közösségi virtuális tér, ahol a fizikai valóság keveredik a kiterjesztett és a virtuális valósággal. Például készíthetünk magunknak egy avatart és az avatarunk a metaverzumban emberi érzéseket kifejezve és emberi kézmozdulatokat végezve tud kommunikálni másokkal sokféle tevekénységet végezve, legyen az játék, munka vagy szórakozás.

A metaverzumhoz hozzátartoznak a működéséhez szükséges társadalmi és gazdasági virtuális és valós rendszerek. Itt avatarok, tartalmak, termékek és szolgáltatások egy új világáról van szó, amik majd szabadon keverednek a virtuális és a valós világban. A Bloomberg becslésé szerint a metaverzum piaca 2024-re 800 milliárd dollár értékűre nő.

Például belépünk a metaverzumba az egyik avatarunkkal, csatlakozunk egy munka megbeszélésre vagy éppen oktatásban veszünk részt, adunk és veszünk termékeket és szolgáltatásokat pl. eladjuk a virtuális lakásunkat vagy éppen új ruhát veszünk az avatarunknak, egyik univerzumból egy pillanat alatt ugrunk egy másikba, sportolunk, múzeumba megyünk, játszunk, barátokkal bulizunk, koncertre járunk, stb. – a lehetőségek ugyanúgy végtelenek, mint a valós világban.

A metaverzum fogalma először az amerikai író, Neal Stephenson „Snow Crash” című ikonikus sci-fi novellájában jelent meg.


További részletek a metaverzumról: Hírek a metaverzumról: