Metaverzum - minden információ egy helyen

Belépés a metaverzumba, legfőbb technológiái, avatarok, a metaverzum gazdasága, hírek, stb.


metaverzum

Sokak szerint az internet jövője. Vagy a világunk egy digitális verziója. Vagy a mobiltelefonok megjelenéséhez mérhető innovációs ugrás. A várakozások szerint ezek mindegyike, szóval nem csoda, hogy rengeteg ember fantáziáját megmozgatja és óriási az érdeklődés iránta.

A metaverzum egy közösségi virtuális tér, ahol a fizikai valóság keveredik a kiterjesztett és a virtuális valósággal. Például készíthetünk magunknak egy avatart és az avatarunk a metaverzumban emberi érzéseket kifejezve és emberi kézmozdulatokat végezve tud kommunikálni másokkal sokféle tevekénységet végezve, legyen az játék, munka vagy szórakozás.

A metaverzumhoz hozzátartoznak a működéséhez szükséges társadalmi és gazdasági virtuális és valós rendszerek. Itt avatarok, tartalmak, termékek és szolgáltatások egy új világáról van szó, amik majd szabadon keverednek a virtuális és a valós világban. A Bloomberg becslésé szerint a metaverzum piaca 2024-re 800 milliárd dollár értékűre nő.

Például belépünk a metaverzumba az egyik avatarunkkal, csatlakozunk egy munka megbeszélésre vagy éppen oktatásban veszünk részt, adunk és veszünk termékeket és szolgáltatásokat pl. eladjuk a virtuális lakásunkat vagy éppen új ruhát veszünk az avatarunknak, egyik univerzumból egy pillanat alatt ugrunk egy másikba, sportolunk, múzeumba megyünk, játszunk, barátokkal bulizunk, koncertre járunk, stb. – a lehetőségek ugyanúgy végtelenek, mint a valós világban.

A metaverzum fogalma először az amerikai író, Neal Stephenson „Snow Crash” című ikonikus sci-fi novellájában jelent meg.


További részletek a metaverzumról: Hírek a metaverzumról:
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei