A metaverzum gazdasága


A metaverzum egy digitális gazdaság is, ahol termékeket és szolgáltatásokat állíthatunk elő, adhatunk el és vethetünk meg.

Megjelenés dátuma: 2022. 02. 22.

 

A metaverzum egy digitális gazdaság is, ahol termékeket és szolgáltatásokat állíthatunk elő, adhatunk el és vethetünk meg. A Bloomberg becslésé szerint a metaverzum piaca 2024-re 800 milliárd dollár értékűre nő.

A metaverzum koncepciója szerint, az egyik platformon vásárolt terméket egy másik platformon is használhatunk, de jelenleg ez azért még nem működik.

A kereskedelem kriptovalutákban folyik és a tulajdonjogot az NFT-k biztosítják.

A metaverzum gazdaságában az ingatlanpiac már ma is virul. Például a Decentraland-en vagy a Sandbox-on már manapság is akár több millió dollár értékben cserélnek gazdát a telkek. Csakúgy mint a valós világban, a telkek árát a helye, azaz hogy mihez van közel, határozza meg nagyban. Természetesen jelzálog piac is van már, hogy a nagy összegű ingatlanokat finanszírozni is lehessen.

A divat ágazat is nagyon fejlett. A Burberry, a Louis Vuitton, a Nike es még rengeteg más cég NFT-ért árulják digitális divatcikkeiket. Egyes cipő készítők, már több millió dollár értékben adtak el digitális cipőket a vevők avatarjai számára.

 

Vissza a metaverzum oldalra


Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei