Ez az oka annak, hogy az iPhone 15 nem tudja futtatni az Apple Intelligence-t, az iPhone 15 Pro pedig de

2024.06.13| Phone Arena

Azok, akik az iPhone 15 helyett egy iPhone 15 Pro vásárlására több pénzt fizettek ki, valószínűleg önelégült mosollyal sétálnak körbe-körbe, és örülnek, hogy jutalmat kapnak azért, hogy extra pénzt költöttek egy prémium iPhone-ra.

Ennek az az oka, hogy kiderült, hogy az iPhone 15 és az iPhone 15 Plus nem támogatja az Apple Intelligence-t, a technológiai óriás új mesterséges intelligencia kezdeményezését. Másrészt az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max, valamint az összes közelgő iPhone 16 sorozat modellje támogatni fogja az összes új AI-alapú funkciót.

Ez sajnálatos azok számára, akik a nem Pro iPhone 15 modellek valamelyikét vásárolták, de a TF International Apple elemzője, Ming-Chi Kuo szerint oka van annak, hogy az Apple-nek ezt kellett tennie. Az Apple Intelligence rendszert futtató eszközöket vizsgálva Kuo megjegyezte, hogy az Apple Intelligence támogatja az Apple M1 chipjével működő eszközöket, és nem támogatja az iPhone 15 és iPhone 15 Plus készülékeket, amelyek mindegyike 4 nm-es A16 alkalmazásprocesszorral van felszerelve ( AP).

Az M1 chip mesterséges intelligencia számítási teljesítménye másodpercenként 11 billió műveletet (TOPS) képes kezelni, míg az A16 AP akár 17 TOPS-t is képes végrehajtani. Ez azt jelenti, hogy nem a chipek közötti mesterséges intelligencia-képesség a probléma. Kuo azt mondja, hogy a DRAM memória a különbség. Az iPhone 15 és iPhone 15 Plus DRAM mennyisége 6 GB, ami alacsonyabb, mint az M1-en található 8 GB DRAM. Ennél is fontosabb, hogy az utóbbi chip nem csak 8 GB RAM-ot használ, hanem az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max készülékeket hajtó A17 Pro SoC is. Ennek eredményeként az iPhone 15 és iPhone 15 Plus nem kap Apple Intelligence rendszert, míg az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max igen. 

Ez az oka annak, hogy az iPhone 15 nem tudja futtatni az Apple Intelligence-t, az iPhone 15 Pro pedig de

Kuo azt mondja, hogy az iPhone 15 nem Pro modellek nem támogatják az AI-t, mert csak 6 GB DRAM-mal vannak felszerelve.

Ezekkel a számokkal Kuo szerint az Apple Intelligence eszközön futó AI LLM (nagy nyelvi modell) körülbelül 2 GB vagy annál kevesebb DRAM-ot igényel. Az LLM-et az AI platformok használják szöveg felismerésére és generálására. Az elemző szerint az Apple Intelligence egy 3 milliárd paraméteres LLM-et használ, és azt írja: "Tömörítés után (vegyes 2 bites és 4 bites konfigurációval) körülbelül 0,7-1,5 GB DRAM-ot kell fenntartani az Apple Intelligence eszközön futó LLM-jének futtatásához."

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Kuo hozzáteszi: „A Microsoft úgy véli, hogy az AI PC kulcsfontosságú specifikációja a 40 TOPS számítási teljesítmény. Azonban az Apple számára, amely integrálva van a felhő AI-val (Private Cloud Compute), 11 TOPS eszközön futó számítási teljesítmény elegendő ahhoz, hogy elkezdjen eszközön futó AI alkalmazásokat biztosítani.” 

Megjegyzi továbbá, hogy a jövőben az Apple a 7 milliárd paraméteres LLM-re fog áttérni az Apple Intelligence számára, ami azt jelenti, hogy a jövőbeni iPhone modelleknek még több DRAM-ra lesz szükségük. A kérdés, ahogy Kuo megjegyzi, az, hogy az Apple a DRAM igényeket felhasználja-e arra, hogy továbbra is különbséget tegyen a nem Pro és a Pro iPhone modellek között. Ez egy mód lehetne arra, hogy az Apple több bevételt generáljon a vásárlóktól.

Az elemző kijelenti: „Hogy a felhasználói élmény valóban olyan jó-e, mint ahogy az Apple állítja, még megfigyelésre szorul. A Samsung S24 AI képességei korlátozottak, és a Microsoft AI PC-je még mindig összezavarja a fogyasztókat. Az Apple sikeresen meghatározta az eszközön futó AI-t (legalábbis a fogyasztók már tisztában vannak az Apple AI eszközeinek gazdag AI funkcióival és értékesítési pontjaival), ami fel fogja gyorsítani a versenytársak utánzását és felzárkózását, ezáltal elősegítve az eszközön futó AI-val kapcsolatos iparágak gyors növekedését.”

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokIsmered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei