Itt a túlmelegedés elleni iOS 17 frissítés

2023.10.05| Phone Arena

Jó hír iPhone felhasználóknak! Ha kénytelen volt azbesztkesztyűt viselni, mert iPhone-ja olyan forró volt, mint a Nap, akkor most elteheti.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Az Apple a várakozásoknak megfelelően kiküldte az iOS 17.0.3-at, hogy kiirtsa azokat a hibákat, amelyek miatt az iPhone-ok felmelegedtek, miközben az akkumulátor lemerült. A legtöbb panasz az iPhone 15 Pro és az iPhone Pro Max készülékekre irányult, bár az iOS 17 operációs rendszert futtató többi modell is felmelegedett.

Annak ellenére, hogy az Apple szoftverhibát okolt a problémákért, bizonyos alkalmazások, például az Instagram közösségi oldal és az Uber telekocsi szolgáltatás megnyitásakor úgy tűnt, hogy kiváltották a hőmérséklet-emelkedést, ami az Apple néhány okostelefonját is érintette. Mind az Instagram, mind az Uber frissítéseket küldött, és az Asphalt 9 mobiljáték mögött álló fejlesztők állítólag dolgoztak a javításon. Az Apple azonban gyorsan reagált az iPhone túlmelegedéséről szóló jelentésekre, és a hétvégén közölte, hogy a probléma az iOS 17 hibája volt, és megígérte, hogy kiad egy frissítést.

Itt a túlmelegedés elleni iOS 17 frissítés

A frissítésnek az akkumulátor üzemidejét is javítania kell azok számára, akik iPhone-jai túlmelegedtek. A felhasználók panaszai arra utaltak, hogy a túlmelegedett mobiljaik akkumulátora percenként 1 százalékkal merül. Például 10 percnyi Instagram böngészés egy túlmelegedett iPhone készüléken 10 százalékkal csökkentette a hátralévő üzemidőt. 

Az iOS 17.0.3, amelyet az iPadOS 17.0.3-mal együtt terjesztenek, elérhető iPhone XS és újabb, iPad Pro 12,9 hüvelykes 2. generációs és újabb, iPad Pro 10,5 hüvelykes, iPad Pro 11 hüvelykes 1. generációs és újabb verziókhoz, iPad Air 3. generáció és újabb, iPad 6. generáció és újabb, valamint iPad mini 5. generáció és újabb.

Itt a túlmelegedés elleni iOS 17 frissítés

Amellett, hogy csökkenti az érintett iPhone-ok felmelegedését, az iOS 17.0.3 egy pár biztonsági rést is kijavít, köztük egyet a kernelben, amely az operációs rendszer azon része, amely mindent irányít. A CVE-2023-42824 (a gyakori sebezhetőségek és kitettségek számok a kiberbiztonsági sebezhetőségek katalogizálására szolgálnak) lehetővé teheti a helyi támadók számára, hogy megemeljék jogosultságaikat, és hozzáférjenek olyan adatokhoz, amelyekhez normális esetben nem férhetnek hozzá. Az Apple azt állítja, hogy tudomása van azokról a jelentésekről, amelyek szerint ezt a hibát az iOS 16.6 előtti iOS verzióiban használták ki. A sérülékenységet továbbfejlesztett ellenőrzésekkel javították ki.

A frissítés által kijavított második biztonsági rés a WebRTC-vel foglalkozik, ez egy nyílt forráskódú projekt, amelyet a fejlesztők arra használnak, hogy valós idejű video-, hang- és szöveges kommunikációt tegyenek lehetővé a webböngészők és a mobileszközök között. A CVE-2023-5217 puffertúlcsordulást eredményezhet, ami tetszőleges kódvégrehajtáshoz vezethet. Ez utóbbi lehetővé teheti a támadók számára, hogy tetszőleges kódot hajtsanak végre, feltörjék a rendszert, valamint személyes és érzékeny adatokat lopjanak el.

Akár melegszik az iPhone-ja, akár nem, már csak biztonsági okokból is érdemes telepítenie a frissítést.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

A One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

2024.01.31
| Android Police
A Samsungnak fel kell hagynia azzal, hogy az embereknek okot adjon a One UI gyűlölésére.
Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

2024.01.26
| Phone Arena
Minden technológiai gyártó folyamatosan próbálja megelőzni a következő nagy dolog piacra dobását, mindennek azért, hogy elsőként vezethesse be az új funkciókat.
Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

2024.02.06
| Android Headlines
A kevésbé szerencsés Samsung Galaxy S24 Ultra felhasználói zöld csíkos képernyővel kapcsolatos problémát tapasztalhatnak.
Túléli a Samsung Galaxy S24 Ultra a leejtési és karcolási teszteket?

Túléli a Samsung Galaxy S24 Ultra a leejtési és karcolási teszteket?

2024.01.25
| SamMobile
A Samsung Galaxy S24 Ultra a legújabb telefon, amelyen átesett a PBKreviews leejtési és karcolási tesztjein.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre felkapottabb a használt mobiltelefonok vásárlása! Te már vettél használt telefont?


nem, még soha
még nem, de tervezem
igen, volt már, hogy vettem használt mobilt
igen, mindig használt mobilokat használtamKorábbi szavazások eredményei