Itt a túlmelegedés elleni iOS 17 frissítés

2023.10.05| Phone Arena

Jó hír iPhone felhasználóknak! Ha kénytelen volt azbesztkesztyűt viselni, mert iPhone-ja olyan forró volt, mint a Nap, akkor most elteheti.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Az Apple a várakozásoknak megfelelően kiküldte az iOS 17.0.3-at, hogy kiirtsa azokat a hibákat, amelyek miatt az iPhone-ok felmelegedtek, miközben az akkumulátor lemerült. A legtöbb panasz az iPhone 15 Pro és az iPhone Pro Max készülékekre irányult, bár az iOS 17 operációs rendszert futtató többi modell is felmelegedett.

Annak ellenére, hogy az Apple szoftverhibát okolt a problémákért, bizonyos alkalmazások, például az Instagram közösségi oldal és az Uber telekocsi szolgáltatás megnyitásakor úgy tűnt, hogy kiváltották a hőmérséklet-emelkedést, ami az Apple néhány okostelefonját is érintette. Mind az Instagram, mind az Uber frissítéseket küldött, és az Asphalt 9 mobiljáték mögött álló fejlesztők állítólag dolgoztak a javításon. Az Apple azonban gyorsan reagált az iPhone túlmelegedéséről szóló jelentésekre, és a hétvégén közölte, hogy a probléma az iOS 17 hibája volt, és megígérte, hogy kiad egy frissítést.

Itt a túlmelegedés elleni iOS 17 frissítés

A frissítésnek az akkumulátor üzemidejét is javítania kell azok számára, akik iPhone-jai túlmelegedtek. A felhasználók panaszai arra utaltak, hogy a túlmelegedett mobiljaik akkumulátora percenként 1 százalékkal merül. Például 10 percnyi Instagram böngészés egy túlmelegedett iPhone készüléken 10 százalékkal csökkentette a hátralévő üzemidőt. 

Az iOS 17.0.3, amelyet az iPadOS 17.0.3-mal együtt terjesztenek, elérhető iPhone XS és újabb, iPad Pro 12,9 hüvelykes 2. generációs és újabb, iPad Pro 10,5 hüvelykes, iPad Pro 11 hüvelykes 1. generációs és újabb verziókhoz, iPad Air 3. generáció és újabb, iPad 6. generáció és újabb, valamint iPad mini 5. generáció és újabb.

Itt a túlmelegedés elleni iOS 17 frissítés

Amellett, hogy csökkenti az érintett iPhone-ok felmelegedését, az iOS 17.0.3 egy pár biztonsági rést is kijavít, köztük egyet a kernelben, amely az operációs rendszer azon része, amely mindent irányít. A CVE-2023-42824 (a gyakori sebezhetőségek és kitettségek számok a kiberbiztonsági sebezhetőségek katalogizálására szolgálnak) lehetővé teheti a helyi támadók számára, hogy megemeljék jogosultságaikat, és hozzáférjenek olyan adatokhoz, amelyekhez normális esetben nem férhetnek hozzá. Az Apple azt állítja, hogy tudomása van azokról a jelentésekről, amelyek szerint ezt a hibát az iOS 16.6 előtti iOS verzióiban használták ki. A sérülékenységet továbbfejlesztett ellenőrzésekkel javították ki.

A frissítés által kijavított második biztonsági rés a WebRTC-vel foglalkozik, ez egy nyílt forráskódú projekt, amelyet a fejlesztők arra használnak, hogy valós idejű video-, hang- és szöveges kommunikációt tegyenek lehetővé a webböngészők és a mobileszközök között. A CVE-2023-5217 puffertúlcsordulást eredményezhet, ami tetszőleges kódvégrehajtáshoz vezethet. Ez utóbbi lehetővé teheti a támadók számára, hogy tetszőleges kódot hajtsanak végre, feltörjék a rendszert, valamint személyes és érzékeny adatokat lopjanak el.

Akár melegszik az iPhone-ja, akár nem, már csak biztonsági okokból is érdemes telepítenie a frissítést.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei