Kuo: csak MFi kábellel lesz elérhető a gyorstöltés iPhone 15-ön

2023.03.22| 9to5 Mac
Címkék:

iPhone 15

,

pletyka

,

MFi

,

kábel

,

USB C


A legfrissebb jelentések alapján az iPhone 15 végre tényleg lemond a Lightning csatlakozóról az USB-C javára.

Azonban, bár az USB-C iparági szabvány lett, az Apple még mindig azt tervezi, hogy némileg korlátozza azt az iPhone-on. Ming-Chi Kuo elemző hétfőn arról számolt be, hogy az USB-C port gyorsabb töltési sebességet tesz majd lehetővé az iPhone 15 esetében, de csak tanúsított kábelekkel.

Kuo szerint az Apple optimalizálni fogja a gyors töltés teljesítményét az USB-C-vel az iPhone 15 modelleken. Jelenleg az iPhone 14 és az iPhone 14 modellek legfeljebb 20 W maximális töltési sebességet támogatnak, míg a Pro modellek 27 W-ot. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók gyorsabban tudják majd feltölteni iPhone-jukat, de csak akkor, ha megfelelő töltővel és kábellel rendelkeznek.

Kuo: csak MFi kábellel lesz elérhető a gyorstöltés iPhone 15-ön

A vállalat már nem ad hálózati töltőt az iPhone-okhoz a dobozban gyárilag, így a felhasználóknak újat kell vásárolniuk, ha még nincs otthon kompatibilis töltőjük. A vállalat legolcsóbb opciója a 20 W-os USB-C adapter, de az Apple-nek van egy 30 W-os is.

De még így is van egy másik csapda. Kuo azt állítja, hogy a gyorsabb töltési sebesség csak az Apple által tanúsított USB-C kábelekkel működik. Tehát még ha van is kompatibilis dugaszoló adapter otthon, a megfelelő kábel nélkül nem biztos, hogy a teljes teljesítményét átadja az iPhone-nak.

Az év elején a ShrimpApplePro nevű kiszivárogtató már beszámolt arról, hogy az Apple MFi (Made for iPhone) minősítést kínál majd az USB-C tartozékok számára. Azt is elmondta, hogy az MFi-tanúsítás nélküli kábelek korlátozott töltési sebességgel rendelkeznek majd. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem használható bármilyen USB-C kábel az iPhone 15-tel. Csak nem fogják elérni a teljes teljesítményt.

Kuo: csak MFi kábellel lesz elérhető a gyorstöltés iPhone 15-ön

Kuo egy másik jelentésében rámutatott, hogy bár az iPhone 15 teljes termékcsaládja megkapja az USB-C portot, csak a Pro modellek támogatják majd az USB 3.2-t a gyorsabb adatátviteli sebesség érdekében. A normál iPhone 15 modellek továbbra is a lassabb USB 2.0-val fognak működni. Valami hasonló történt az iPad esetében is, hiszen az iPad 10 is rendelkezik USB-C porttal, de 2.0-s sebességgel.

Ehhez kapcsolódóan Kuo megemlítette, hogy az Apple várhatóan akár 120%-kal is növelni fogja a 20W-os USB-C hálózati adapterének szállítását az iPhone 15 megjelenésével, mivel sok, még mindig a régi töltőt használó felhasználó kénytelen lesz új, USB-C porttal ellátott készüléket vásárolni.

További információ az iPhone 15-ről

Az iPhone 15 modellek új dizájnt kapnak, enyhén ívelt élekkel, miközben a kamera dudora nagyobb, a kijelző keretei pedig vékonyabbak lesznek. Az Apple az új modelleknél megtartja ugyanazt a négy méretet a jelenlegi iPhone 14-es modellcsaládból. Az iPhone 15 és az iPhone 15 Plus azonban elhagyja a notchot a Dynamic Island javára.

Néhány további változás az új, egységesített hangerőgombok és a 15 Pro modellek periszkóplencséje. Az új iPhone-okat várhatóan szeptemberben jelenti be az Apple.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

EKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

2023.09.01
| GSM Arena
Az Oppo a héten bemutatott egy új, összecsukható okostelefont, valamint egy pár órát - egyet fejlett szenzorcsomaggal és egyet megfizethető áron.
Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

2023.09.14
| Phone Arena
Az Apple-t végre kötelezte az Európai Unió, hogy a házon belüli Lightning helyett az USB-C töltőcsatlakozót használja, de van egy bökkenő.
A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

2023.09.19
| SamMobile
Még hónapok választanak el minket a Galaxy S24 lehetséges bemutatójától, de már több részlet kiszivárgott a Samsung közelgő prémium telefon sorozatáról.
Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

2023.09.10
| MacRumors
Az iPhone 15 Pro várhatóan egy új, Grade 5 titánból készült keretet kap, ami összességében lényegesen könnyebb készüléket eredményez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre több gyártó jelenik meg összehajtható telefonnal. Ön tervez venni?


Már van, és megtartom
Már van, de visszatérek a hagyományos formához
Igen, mindenképpen ki akarom próbálni
Nem tervezem kipróbálniKorábbi szavazások eredményei