Kuo: csak MFi kábellel lesz elérhető a gyorstöltés iPhone 15-ön

2023.03.22| 9to5 Mac
Címkék:

iPhone 15

,

pletyka

,

MFi

,

kábel

,

USB C


A legfrissebb jelentések alapján az iPhone 15 végre tényleg lemond a Lightning csatlakozóról az USB-C javára.

Azonban, bár az USB-C iparági szabvány lett, az Apple még mindig azt tervezi, hogy némileg korlátozza azt az iPhone-on. Ming-Chi Kuo elemző hétfőn arról számolt be, hogy az USB-C port gyorsabb töltési sebességet tesz majd lehetővé az iPhone 15 esetében, de csak tanúsított kábelekkel.

Kuo szerint az Apple optimalizálni fogja a gyors töltés teljesítményét az USB-C-vel az iPhone 15 modelleken. Jelenleg az iPhone 14 és az iPhone 14 modellek legfeljebb 20 W maximális töltési sebességet támogatnak, míg a Pro modellek 27 W-ot. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók gyorsabban tudják majd feltölteni iPhone-jukat, de csak akkor, ha megfelelő töltővel és kábellel rendelkeznek.

Kuo: csak MFi kábellel lesz elérhető a gyorstöltés iPhone 15-ön

A vállalat már nem ad hálózati töltőt az iPhone-okhoz a dobozban gyárilag, így a felhasználóknak újat kell vásárolniuk, ha még nincs otthon kompatibilis töltőjük. A vállalat legolcsóbb opciója a 20 W-os USB-C adapter, de az Apple-nek van egy 30 W-os is.

De még így is van egy másik csapda. Kuo azt állítja, hogy a gyorsabb töltési sebesség csak az Apple által tanúsított USB-C kábelekkel működik. Tehát még ha van is kompatibilis dugaszoló adapter otthon, a megfelelő kábel nélkül nem biztos, hogy a teljes teljesítményét átadja az iPhone-nak.

Az év elején a ShrimpApplePro nevű kiszivárogtató már beszámolt arról, hogy az Apple MFi (Made for iPhone) minősítést kínál majd az USB-C tartozékok számára. Azt is elmondta, hogy az MFi-tanúsítás nélküli kábelek korlátozott töltési sebességgel rendelkeznek majd. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem használható bármilyen USB-C kábel az iPhone 15-tel. Csak nem fogják elérni a teljes teljesítményt.

Kuo: csak MFi kábellel lesz elérhető a gyorstöltés iPhone 15-ön

Kuo egy másik jelentésében rámutatott, hogy bár az iPhone 15 teljes termékcsaládja megkapja az USB-C portot, csak a Pro modellek támogatják majd az USB 3.2-t a gyorsabb adatátviteli sebesség érdekében. A normál iPhone 15 modellek továbbra is a lassabb USB 2.0-val fognak működni. Valami hasonló történt az iPad esetében is, hiszen az iPad 10 is rendelkezik USB-C porttal, de 2.0-s sebességgel.

Ehhez kapcsolódóan Kuo megemlítette, hogy az Apple várhatóan akár 120%-kal is növelni fogja a 20W-os USB-C hálózati adapterének szállítását az iPhone 15 megjelenésével, mivel sok, még mindig a régi töltőt használó felhasználó kénytelen lesz új, USB-C porttal ellátott készüléket vásárolni.

További információ az iPhone 15-ről

Az iPhone 15 modellek új dizájnt kapnak, enyhén ívelt élekkel, miközben a kamera dudora nagyobb, a kijelző keretei pedig vékonyabbak lesznek. Az Apple az új modelleknél megtartja ugyanazt a négy méretet a jelenlegi iPhone 14-es modellcsaládból. Az iPhone 15 és az iPhone 15 Plus azonban elhagyja a notchot a Dynamic Island javára.

Néhány további változás az új, egységesített hangerőgombok és a 15 Pro modellek periszkóplencséje. Az új iPhone-okat várhatóan szeptemberben jelenti be az Apple.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei