Kuo: csak MFi kábellel lesz elérhető a gyorstöltés iPhone 15-ön

2023.03.22| 9to5 Mac
Címkék:

iPhone 15

,

pletyka

,

MFi

,

kábel

,

USB C


A legfrissebb jelentések alapján az iPhone 15 végre tényleg lemond a Lightning csatlakozóról az USB-C javára.

Azonban, bár az USB-C iparági szabvány lett, az Apple még mindig azt tervezi, hogy némileg korlátozza azt az iPhone-on. Ming-Chi Kuo elemző hétfőn arról számolt be, hogy az USB-C port gyorsabb töltési sebességet tesz majd lehetővé az iPhone 15 esetében, de csak tanúsított kábelekkel.

Kuo szerint az Apple optimalizálni fogja a gyors töltés teljesítményét az USB-C-vel az iPhone 15 modelleken. Jelenleg az iPhone 14 és az iPhone 14 modellek legfeljebb 20 W maximális töltési sebességet támogatnak, míg a Pro modellek 27 W-ot. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók gyorsabban tudják majd feltölteni iPhone-jukat, de csak akkor, ha megfelelő töltővel és kábellel rendelkeznek.

Kuo: csak MFi kábellel lesz elérhető a gyorstöltés iPhone 15-ön

A vállalat már nem ad hálózati töltőt az iPhone-okhoz a dobozban gyárilag, így a felhasználóknak újat kell vásárolniuk, ha még nincs otthon kompatibilis töltőjük. A vállalat legolcsóbb opciója a 20 W-os USB-C adapter, de az Apple-nek van egy 30 W-os is.

De még így is van egy másik csapda. Kuo azt állítja, hogy a gyorsabb töltési sebesség csak az Apple által tanúsított USB-C kábelekkel működik. Tehát még ha van is kompatibilis dugaszoló adapter otthon, a megfelelő kábel nélkül nem biztos, hogy a teljes teljesítményét átadja az iPhone-nak.

Az év elején a ShrimpApplePro nevű kiszivárogtató már beszámolt arról, hogy az Apple MFi (Made for iPhone) minősítést kínál majd az USB-C tartozékok számára. Azt is elmondta, hogy az MFi-tanúsítás nélküli kábelek korlátozott töltési sebességgel rendelkeznek majd. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem használható bármilyen USB-C kábel az iPhone 15-tel. Csak nem fogják elérni a teljes teljesítményt.

Kuo: csak MFi kábellel lesz elérhető a gyorstöltés iPhone 15-ön

Kuo egy másik jelentésében rámutatott, hogy bár az iPhone 15 teljes termékcsaládja megkapja az USB-C portot, csak a Pro modellek támogatják majd az USB 3.2-t a gyorsabb adatátviteli sebesség érdekében. A normál iPhone 15 modellek továbbra is a lassabb USB 2.0-val fognak működni. Valami hasonló történt az iPad esetében is, hiszen az iPad 10 is rendelkezik USB-C porttal, de 2.0-s sebességgel.

Ehhez kapcsolódóan Kuo megemlítette, hogy az Apple várhatóan akár 120%-kal is növelni fogja a 20W-os USB-C hálózati adapterének szállítását az iPhone 15 megjelenésével, mivel sok, még mindig a régi töltőt használó felhasználó kénytelen lesz új, USB-C porttal ellátott készüléket vásárolni.

További információ az iPhone 15-ről

Az iPhone 15 modellek új dizájnt kapnak, enyhén ívelt élekkel, miközben a kamera dudora nagyobb, a kijelző keretei pedig vékonyabbak lesznek. Az Apple az új modelleknél megtartja ugyanazt a négy méretet a jelenlegi iPhone 14-es modellcsaládból. Az iPhone 15 és az iPhone 15 Plus azonban elhagyja a notchot a Dynamic Island javára.

Néhány további változás az új, egységesített hangerőgombok és a 15 Pro modellek periszkóplencséje. Az új iPhone-okat várhatóan szeptemberben jelenti be az Apple.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.
Régebbi csúcsmodellekre már március végén érkezik a One UI 6.1

Régebbi csúcsmodellekre már március végén érkezik a One UI 6.1

2024.03.16
| SamMobile
A Samsung megerősítette, hogy a One UI 6.1 még ebben a hónapban megjelenik néhány telefonra és tabletre.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre felkapottabb a használt mobiltelefonok vásárlása! Te már vettél használt telefont?


nem, még soha
még nem, de tervezem
igen, volt már, hogy vettem használt mobilt
igen, mindig használt mobilokat használtam



Korábbi szavazások eredményei