Az Apple az USB C-t is korlátozná?

2023.02.15| GSM Arena
Címkék:

Apple

,

USB C

,

Type-C

,

EU

,

MfI


Az Apple a friss pletykák szerint azt tervezi, hogy korlátozza az iPhone USB-C funkcióit, ahogy azt a Lightninggel is tette.

A jövőre életbe lépő új uniós szabályozásnak köszönhetően az Apple-nek nincs más választása, mint hogy végre bevezesse az USB-C portot iPhone-jaiban is. És mégis, ahogy ez sokszor megtörténik az Apple-nél, láthatóan lesz benne csavar.

Egy új, Kínából származó pletyka szerint a cég egyedi integrált áramköri (IC) interfész használatát tervezi a porthoz, amely lehetővé tenné a csatlakozásban érintett részek hitelesítését.

Ha ez ismerősnek hangzik, az azért van, mert az Apple pontosan ezt csinálja a Lightning portjával. A Lightning interfészbe épített hitelesítési folyamat az, ami miatt felugrik az „Ez a tartozék nem támogatott” figyelmeztetés, ha olyasmit használ, amit nem az Apple gyártott, és nem is része a „Made for iPhone” licencprogramjának.

Az Apple az USB C-t is korlátozná?

Azt is érdemes megjegyezni, hogy jelenleg az Apple egyik, USB-C-t használó mobileszköze sem rendelkezik ehhez hasonló beépítéssel. Nem világos, hogy az egyedi IC-chip hozzáadása valóban jelentős hatással lesz-e a nem Apple-től származó, nem MFi-kiegészítők működésére, de lehetséges, hogy bizonyos funkciók, például a gyorstöltés és a nagy sebességű adatátvitel korlátozva lesznek a nem Apple-től származó kiegészítők működésében.

Valószínűtlen, hogy egyszerűen nem működnének, mivel az EU nagy valószínűséggel beavatkozna egy ilyen forgatókönyvbe - mivel ez megtörné azt, amiért az USB-C univerzális interfészként kötelezővé vált.

Az iPhone USB-C korlátozásaival kapcsolatos korábbi pletykákban azt mondták, hogy csak a Pro iPhone-ok kapnak gyors töltést és adatátviteli sebességet, míg a kisebb modellek USB 2.0 sebességet használnak, ami megegyezik a Lightningéval.

 

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei