Az Apple az USB C-t is korlátozná?

2023.02.15| GSM Arena
Címkék:

Apple

,

USB C

,

Type-C

,

EU

,

MfI


Az Apple a friss pletykák szerint azt tervezi, hogy korlátozza az iPhone USB-C funkcióit, ahogy azt a Lightninggel is tette.

A jövőre életbe lépő új uniós szabályozásnak köszönhetően az Apple-nek nincs más választása, mint hogy végre bevezesse az USB-C portot iPhone-jaiban is. És mégis, ahogy ez sokszor megtörténik az Apple-nél, láthatóan lesz benne csavar.

Egy új, Kínából származó pletyka szerint a cég egyedi integrált áramköri (IC) interfész használatát tervezi a porthoz, amely lehetővé tenné a csatlakozásban érintett részek hitelesítését.

Ha ez ismerősnek hangzik, az azért van, mert az Apple pontosan ezt csinálja a Lightning portjával. A Lightning interfészbe épített hitelesítési folyamat az, ami miatt felugrik az „Ez a tartozék nem támogatott” figyelmeztetés, ha olyasmit használ, amit nem az Apple gyártott, és nem is része a „Made for iPhone” licencprogramjának.

Az Apple az USB C-t is korlátozná?

Azt is érdemes megjegyezni, hogy jelenleg az Apple egyik, USB-C-t használó mobileszköze sem rendelkezik ehhez hasonló beépítéssel. Nem világos, hogy az egyedi IC-chip hozzáadása valóban jelentős hatással lesz-e a nem Apple-től származó, nem MFi-kiegészítők működésére, de lehetséges, hogy bizonyos funkciók, például a gyorstöltés és a nagy sebességű adatátvitel korlátozva lesznek a nem Apple-től származó kiegészítők működésében.

Valószínűtlen, hogy egyszerűen nem működnének, mivel az EU nagy valószínűséggel beavatkozna egy ilyen forgatókönyvbe - mivel ez megtörné azt, amiért az USB-C univerzális interfészként kötelezővé vált.

Az iPhone USB-C korlátozásaival kapcsolatos korábbi pletykákban azt mondták, hogy csak a Pro iPhone-ok kapnak gyors töltést és adatátviteli sebességet, míg a kisebb modellek USB 2.0 sebességet használnak, ami megegyezik a Lightningéval.

 

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

EKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

2023.09.01
| GSM Arena
Az Oppo a héten bemutatott egy új, összecsukható okostelefont, valamint egy pár órát - egyet fejlett szenzorcsomaggal és egyet megfizethető áron.
Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

2023.09.14
| Phone Arena
Az Apple-t végre kötelezte az Európai Unió, hogy a házon belüli Lightning helyett az USB-C töltőcsatlakozót használja, de van egy bökkenő.
A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

2023.09.19
| SamMobile
Még hónapok választanak el minket a Galaxy S24 lehetséges bemutatójától, de már több részlet kiszivárgott a Samsung közelgő prémium telefon sorozatáról.
Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

2023.09.10
| MacRumors
Az iPhone 15 Pro várhatóan egy új, Grade 5 titánból készült keretet kap, ami összességében lényegesen könnyebb készüléket eredményez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre több gyártó jelenik meg összehajtható telefonnal. Ön tervez venni?


Már van, és megtartom
Már van, de visszatérek a hagyományos formához
Igen, mindenképpen ki akarom próbálni
Nem tervezem kipróbálniKorábbi szavazások eredményei