Az Apple az USB C kábellel is trükközni fog

2023.03.01| 9to5 Mac

Azok, akik türelmetlenül várnak egy USB-C iPhone-ra, hogy végre egyetlen kábelkészletet használhassanak az összes Apple-eszközhöz, az idei iPhone 15 kínálatában teljesülni fog a kívánságuk.

De egy megbízható híreiről ismert kiszivárogtató arra figyelmeztet, hogy valami fogás lehet. ShrimpApplePro, aki az iPhone 14 hardver részleteit pontosan elárulta anno, azt mondja, hogy újfajta MFi USB-C kábelt kell használni a teljes funkcionalitás eléréséhez. 

Az Apple megkezdte az USB-C-re való átállást a Mac számítógépekkel, a 12 hüvelykes MacBook volt az első modell, amely 2015-ben megkapta az akkori új portot. Az iPad 2018-ban váltott Lightningről USB-C-re, a 11 hüvelykes és 12,9 hüvelykes iPad Pro modellekkel.

Az Apple az USB C kábellel is trükközni fog

Az iPhone azonban továbbra is Lightning portot használ egészen a jelenlegi iPhone 14-ig. Ez megváltozik az iPhone 15-tel, amikor az Apple végre lecseréli a Lightninget USB-C-re a vezetékes töltés és adatátvitel érdekében.

ShrimpApplePro azonban – aki a Dynamic Island és az iPhone 14 RAM kiszivárogtatásával megalapozta a hitelességét – azt mondja, hogy lesz ebben trükk.

“Igen, az usb-c MFI-vel történik. A Foxconn már tömegesen gyártja az olyan kiegészítőket, mint az EarPod és a kábelek <…> Az MFI nélküli kábelek adatforgalma és töltési sebessége szoftveresen korlátozott lesz.”

Már azt várjuk, hogy az alapmodell iPhone 15 és iPhone 15 Plus adatátviteli sebessége USB 2.0-ra korlátozódik – míg a Pro modellek drámaian gyorsabb átvitelt kapnak.

“Kuo azt állítja, hogy az iPhone 15 és az iPhone 15 Plus ugyanazt az USB 2.0 átviteli sebességet fogja megtartani, mint a Lightning, marad 480Mbps. Ez folytatja az Apple azon stratégiáját, hogy továbbra is erősen megosztja az iPhone-kínálatot tudás szempontjából a Pro és a nem Pro modellek között.”

Kuo jelentése szerint az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max (vagy Ultra?) „legalább USB-C 3.2 vagy Thunderbolt 3” adatátviteli sebességgel fog rendelkezni. Az USB-C 3.2 akár 20Gbps-ra is javíthatja az adatátviteli sebességet, míg a Thunderbolt 3 ezt még tovább növelné 40Gbps-ra.

Ha ez a legutóbbi jelentés igaz, akkor a Pro modellek csak akkor érik el ezt a sebességet, ha hivatalos Apple-kábeleket vagy harmadik féltől származó, ám MFi-tanúsítvánnyal rendelkező kábeleket használ. A vezetékes töltési sebesség is korlátozott lesz jóváhagyott kábelek nélkül.

Ez potenciálisan azt jelentheti, hogy nem használhatjuk az összes meglévő USB-C kábelünket, ha a két Pro modell teljes képességeit szeretnénk kiaknázni.

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

A One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

2024.01.31
| Android Police
A Samsungnak fel kell hagynia azzal, hogy az embereknek okot adjon a One UI gyűlölésére.
Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

2024.01.26
| Phone Arena
Minden technológiai gyártó folyamatosan próbálja megelőzni a következő nagy dolog piacra dobását, mindennek azért, hogy elsőként vezethesse be az új funkciókat.
Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

2024.02.06
| Android Headlines
A kevésbé szerencsés Samsung Galaxy S24 Ultra felhasználói zöld csíkos képernyővel kapcsolatos problémát tapasztalhatnak.
Túléli a Samsung Galaxy S24 Ultra a leejtési és karcolási teszteket?

Túléli a Samsung Galaxy S24 Ultra a leejtési és karcolási teszteket?

2024.01.25
| SamMobile
A Samsung Galaxy S24 Ultra a legújabb telefon, amelyen átesett a PBKreviews leejtési és karcolási tesztjein.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre felkapottabb a használt mobiltelefonok vásárlása! Te már vettél használt telefont?


nem, még soha
még nem, de tervezem
igen, volt már, hogy vettem használt mobilt
igen, mindig használt mobilokat használtamKorábbi szavazások eredményei