Az Apple az USB C kábellel is trükközni fog

2023.03.01| 9to5 Mac

Azok, akik türelmetlenül várnak egy USB-C iPhone-ra, hogy végre egyetlen kábelkészletet használhassanak az összes Apple-eszközhöz, az idei iPhone 15 kínálatában teljesülni fog a kívánságuk.

De egy megbízható híreiről ismert kiszivárogtató arra figyelmeztet, hogy valami fogás lehet. ShrimpApplePro, aki az iPhone 14 hardver részleteit pontosan elárulta anno, azt mondja, hogy újfajta MFi USB-C kábelt kell használni a teljes funkcionalitás eléréséhez. 

Az Apple megkezdte az USB-C-re való átállást a Mac számítógépekkel, a 12 hüvelykes MacBook volt az első modell, amely 2015-ben megkapta az akkori új portot. Az iPad 2018-ban váltott Lightningről USB-C-re, a 11 hüvelykes és 12,9 hüvelykes iPad Pro modellekkel.

Az Apple az USB C kábellel is trükközni fog

Az iPhone azonban továbbra is Lightning portot használ egészen a jelenlegi iPhone 14-ig. Ez megváltozik az iPhone 15-tel, amikor az Apple végre lecseréli a Lightninget USB-C-re a vezetékes töltés és adatátvitel érdekében.

ShrimpApplePro azonban – aki a Dynamic Island és az iPhone 14 RAM kiszivárogtatásával megalapozta a hitelességét – azt mondja, hogy lesz ebben trükk.

“Igen, az usb-c MFI-vel történik. A Foxconn már tömegesen gyártja az olyan kiegészítőket, mint az EarPod és a kábelek <…> Az MFI nélküli kábelek adatforgalma és töltési sebessége szoftveresen korlátozott lesz.”

Már azt várjuk, hogy az alapmodell iPhone 15 és iPhone 15 Plus adatátviteli sebessége USB 2.0-ra korlátozódik – míg a Pro modellek drámaian gyorsabb átvitelt kapnak.

“Kuo azt állítja, hogy az iPhone 15 és az iPhone 15 Plus ugyanazt az USB 2.0 átviteli sebességet fogja megtartani, mint a Lightning, marad 480Mbps. Ez folytatja az Apple azon stratégiáját, hogy továbbra is erősen megosztja az iPhone-kínálatot tudás szempontjából a Pro és a nem Pro modellek között.”

Kuo jelentése szerint az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max (vagy Ultra?) „legalább USB-C 3.2 vagy Thunderbolt 3” adatátviteli sebességgel fog rendelkezni. Az USB-C 3.2 akár 20Gbps-ra is javíthatja az adatátviteli sebességet, míg a Thunderbolt 3 ezt még tovább növelné 40Gbps-ra.

Ha ez a legutóbbi jelentés igaz, akkor a Pro modellek csak akkor érik el ezt a sebességet, ha hivatalos Apple-kábeleket vagy harmadik féltől származó, ám MFi-tanúsítvánnyal rendelkező kábeleket használ. A vezetékes töltési sebesség is korlátozott lesz jóváhagyott kábelek nélkül.

Ez potenciálisan azt jelentheti, hogy nem használhatjuk az összes meglévő USB-C kábelünket, ha a két Pro modell teljes képességeit szeretnénk kiaknázni.

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei