Megerősítve: az Apple elhagyja a hagyományos fizikai gombokat!

2023.01.12| Phone Arena

A SIM-tálca és a fejhallgató-csatlakozó sikeres ✔️megszüntetése után úgy tűnik, hogy a cupertinói cég most a fizikai gombokra helyezte a célt?

Már jó ideje hallani értesüléseket arról, hogy az Apple iPhone 15 termékcsaládja néhány figyelemre méltó tervezési változást vezet be, beleértve a solid-state (mozgó alkatrész nélküli) gombok lehetséges megvalósítását. Az Apple kiemelkedő elemzője és iparági bennfentes, Ming-Chi Kuo megerősítette, hogy 2023-ban az iPhone fizikai gombjainak végét jelentheti.

Kuo egy sor tweetben eddig nem hallott információkat közölt, miszerint a csúcskategóriás iPhone 15 modellek solid-state gombokkal kerülnek bejelentésre, amelyek Taptic motorokkal felszereltek lesznek, hogy visszaadják a fizikai gombok érzetét. Kuo kiemelte azt a céget is, amely valószínűleg nagy szerepet fog játszani az iPhone nem fizikai gombokra való átállásában.

Megerősítve: az Apple elhagyja a hagyományos fizikai gombokat!

Az Apple már csinált valami hasonlót a Home gombbal a korábbi iPhone-okon és a trackpaddal a MacBook-on. Referenciaként az utóbbi fizikailag nem reagál a nyomásra, inkább a tapintásérzéket emulálja rezgésekkel.

Az eddigi információk alapján az átállás kezdetben az Apple „Pro” iPhone-jaira korlátozódik – az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max készülékekre, amelyeket végül iPhone 15 Ultra névre keresztelhetnek. Mind a bekapcsoló-, mind a hangerőgombot érinti a változás. A Ring/Silent kapcsoló várhatóan megmarad.

Kuo szerint, ha az átállás sikeres lesz, nagyon valószínű, hogy az Apple solid-state gombokat vezet be a portfóliójában található egyéb prémium eszközökön, mint például az iPad Pro és az Apple Watch Ultra. Jelenleg nem tudjuk, mi az Apple célja ezzel az átállással. A legközvetlenebb előny egy extra tartóssági réteg, de ennél több is lehet.

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokIsmered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei