Megerősítve: az Apple elhagyja a hagyományos fizikai gombokat!

2023.01.12| Phone Arena

A SIM-tálca és a fejhallgató-csatlakozó sikeres ✔️megszüntetése után úgy tűnik, hogy a cupertinói cég most a fizikai gombokra helyezte a célt?

Már jó ideje hallani értesüléseket arról, hogy az Apple iPhone 15 termékcsaládja néhány figyelemre méltó tervezési változást vezet be, beleértve a solid-state (mozgó alkatrész nélküli) gombok lehetséges megvalósítását. Az Apple kiemelkedő elemzője és iparági bennfentes, Ming-Chi Kuo megerősítette, hogy 2023-ban az iPhone fizikai gombjainak végét jelentheti.

Kuo egy sor tweetben eddig nem hallott információkat közölt, miszerint a csúcskategóriás iPhone 15 modellek solid-state gombokkal kerülnek bejelentésre, amelyek Taptic motorokkal felszereltek lesznek, hogy visszaadják a fizikai gombok érzetét. Kuo kiemelte azt a céget is, amely valószínűleg nagy szerepet fog játszani az iPhone nem fizikai gombokra való átállásában.

Megerősítve: az Apple elhagyja a hagyományos fizikai gombokat!

Az Apple már csinált valami hasonlót a Home gombbal a korábbi iPhone-okon és a trackpaddal a MacBook-on. Referenciaként az utóbbi fizikailag nem reagál a nyomásra, inkább a tapintásérzéket emulálja rezgésekkel.

Az eddigi információk alapján az átállás kezdetben az Apple „Pro” iPhone-jaira korlátozódik – az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max készülékekre, amelyeket végül iPhone 15 Ultra névre keresztelhetnek. Mind a bekapcsoló-, mind a hangerőgombot érinti a változás. A Ring/Silent kapcsoló várhatóan megmarad.

Kuo szerint, ha az átállás sikeres lesz, nagyon valószínű, hogy az Apple solid-state gombokat vezet be a portfóliójában található egyéb prémium eszközökön, mint például az iPad Pro és az Apple Watch Ultra. Jelenleg nem tudjuk, mi az Apple célja ezzel az átállással. A legközvetlenebb előny egy extra tartóssági réteg, de ennél több is lehet.

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei