Apple iPhone SE 4: megjelenési dátum, ár, specifikációk, pletykák, stb.

2023.08.10| Android Authority

Meddig kell várnunk az új olcsó iPhone-ra? Az Apple iPhone SE termékcsaládja már régóta a legolcsóbban megvásárolható új iPhone sorozat.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Ezek a készülékek 500 dollár alatti áron érkeznek, nagy teljesítményű processzort, vízállóságot és vezeték nélküli töltést kínálnak. Az utolsó iPhone SE modell 2022-ben került piacra, de arra számítunk, hogy az Apple valamikor új modellt jelent be. Mit várhatsz tehát az iPhone SE 4-től? Íme minden, amit eddig tudunk.

Lesz iPhone SE 4?

Az Apple nem adott ki semmiféle megerősítést arról, hogy dolgozik egy iPhone SE (4. generáción). A kiszivárogtatások is csak ritkán történtek, így még nem vagyunk 100%-ig biztosak abban, hogy lesz iPhone SE 4.

Apple iPhone SE 4: megjelenési dátum, ár, specifikációk, pletykák, stb.

Ha már itt tartunk, a legutóbbi két iPhone SE modell a zászlóshajó alatti árcéduláiknak köszönhetően volt népszerű. Így biztosra vehetőnek tűnik, hogy az Apple egy új modellen dolgozik. Vajon mikor jelenne meg? Ez már nehezebb kérdés.

Mi az iPhone SE 4 megjelenési dátuma?

Az Apple a második iPhone SE-t 2020-ban, a harmadik modellt pedig 2022-ben dobta piacra, így feltételezhetjük, hogy az iPhone SE (4. generáció) 2024-ben érkezik.

Sajnos a megbízható elemző, Ming-Chi Kuo áprilisban azt sugallta, hogy az iPhone SE 4 nem szerepel az Apple 2024-es vagy 2025-ös terveiben. A koreai The Elec azt állította, hogy az iPhone SE 4 tömeggyártása egy évvel, 2025-re tolódott.

Akárhogy is, úgy hangzik, hogy az Apple nem fogja 2024-ben piacra dobni az iPhone SE-t (4. generáció). Szóval lehet, hogy hosszú-hosszú várakozásnak nézünk elébe. Ha az új telefon az elődei nyomdokaiba lép, akkor egy márciusi vagy áprilisi megjelenésre van kilátás.

Apple iPhone SE 4: megjelenési dátum, ár, specifikációk, pletykák, stb.

Milyen specifikációkkal és funkciókkal rendelkezik majd az iPhone SE 4?

Az iPhone SE 2022 jellemzően zászlóshajó processzort kínált zsebbarát formában. Az Apple az elmúlt években néhány prémium extrát is hozott a sorozatba, nevezetesen a vezeték nélküli töltést és a vízállóságot. Az iPhone SE 4-ről nem sok minden szivárgott ki, de itt van, amit összegyűjtöttünk, és amit szerintünk tartalmazni fog.

Dizájn

Az iPhone SE 2020 és 2022 egyaránt olyan elavult dizájnt kínált, amely nagyjából a 2017-es iPhone 8 sorozathoz igazodott. Vajon a vállalat harmadszor is megtartja ezt a dizájnt?

Nos, az Apple-t figyelő elemző, Ming Chi-Kuo korábban, 2023 februárjában azt állította, hogy az iPhone SE (4. generáció) 6,1 hüvelykes képernyővel rendelkezik majd, és az iPhone 14 "kisebb módosítása" lesz. Ez azt sugallta, hogy egy nagyobb, modernebb dizájnra van kilátás. A kijelzőméretre vonatkozó állítást a The Elec 2023 márciusában megerősítette.

Természetesen az elemző megjegyzései még azelőtt érkeztek, hogy azt sugallta volna, hogy az új iPhone SE nem készül el 2024 vagy 2025 előtt. De úgy tűnik, lehetséges, hogy a képernyő méretének bármilyen növelését valamilyen új dizájn kísérné - remélhetőleg különösen az említett keretek méretének csökkentése.

Műszaki adatok

Már hallottunk olyan állításokat, hogy az iPhone SE 4 6,1 hüvelykes képernyővel lesz felszerelve, de azt is tudni vélik, hogy ez egy OLED panel lehet. Ez lenne az első alkalom, hogy OLED képernyőt látnánk egy iPhone SE modellen, miután az Apple évekig LCD panelt használt helyette.

Ming Chi-Kuo februárban azt is állította, hogy az új készülékbe egy Apple által tervezett modemet pakolnának a Qualcomm helyett. Azt állította, hogy ez a modem egyelőre csak a 6 GHz alatti 5G-t támogatná a gyorsabb mmWave szabvány helyett.

Apple iPhone SE 4: megjelenési dátum, ár, specifikációk, pletykák, stb.

Az Apple már régóta dolgozik egy saját fejlesztésű mobilmodemen, de ez kemény, hosszadalmas kihívásnak bizonyult. Így nem biztos, hogy 2025-ig valóban láthatjuk majd az iPhone SE 4-ben (ha egyáltalán megjelenik addig a telefon).

A chipset kiválasztása egyelőre nem ismert, de mindhárom iPhone SE modell ugyanazt a processzort használta, mint az akkori legújabb fővonalbeli iPhone-ok. Ez azt jelenti, hogy az eredeti modell az iPhone 6S sorozatban található A9-es chipet használta, míg a második generációs iPhone SE az iPhone 11 sorozatban található A13-as chipet. Végül az iPhone SE 2022 az A15 processzort használta, amely az iPhone 13-as sorozatban debütált.

Ez azt jelenti, hogy az iPhone SE 4 azt a chipkészletet fogja használni, amelyet a legújabb, kereskedelmi forgalomban kapható fővonalbeli iPhone-ok használnak, igaz? Most azonban más a helyzet. 

Az Apple tavaly úgy döntött, hogy gyakorlatilag kettéosztja az iPhone sorozatot, mivel az iPhone 14 és az iPhone 14 Plus megmaradt a 2021-es A15 Bionic chipnél, míg az iPhone 14 Pro modellek a vadonatúj A16-os processzort kapták. Így szerintünk nem kizárt, hogy az iPhone SE modell is egy régebbi (de még mindig erős) lapkakészlettel kerülhet egy kalap alá.

Apple iPhone SE 4: megjelenési dátum, ár, specifikációk, pletykák, stb.

Van egy olyan funkció, amely gyakorlatilag biztosra vehető ezen a ponton, és ez az USB-C csatlakoztathatóság. Az EU közös töltőportra vonatkozó új szabályai azt jelentik, hogy az iPhone 15 sorozat lesz az első USB-C-vel ellátott iPhone-család. Ez kétségtelenül hatással lenne az iPhone SE 4-re is.

Más specifikációk egyelőre nem érkeznek megbízható forrásokból. De el tudjuk képzelni, hogy a kijelző méretének növelésével együtt járhat az akkumulátor kapacitásának növekedése is. Abban viszont nem vagyunk biztosak, hogy az Apple hoz-e második hátlapi kamerát az iPhone SE termékcsaládba. Elvégre a cupertinói vállalat elég fukar volt ahhoz, hogy kihagyja az éjszakai üzemmódot az iPhone SE 2022-nél.

Mennyi lesz az iPhone SE 4 ára?

  • Apple iPhone SE 2016: 399 dollár
  • Apple iPhone SE 2020: 399 dollár
  • Apple iPhone SE 2022: 429 dollár

Az első két iPhone-t nagyszerű, 399 dolláros árral hirdették meg, de az iPhone SE 2022 ára 30 dollárral emelkedett, és még így is ersően vonzó 429 dollár lett. Szeretnénk, ha az Apple megtartaná ezt az árcédulát, de nem vagyunk optimisták.

Rengeteg androidos telefongyártó emelte az árait az elmúlt egy évben az infláció és más tényezők miatt. Az Apple valóban az iPhone 15 széria áremelésének intézményét helyezte kilátásba, így valószínűnek tűnik, hogy az iPhone SE (4. generációs) is kapna egy emelést.

Apple iPhone SE 4: megjelenési dátum, ár, specifikációk, pletykák, stb.

Dobjuk hozzá az olyan nyilvánvaló frissítéseket, mint a drága OLED képernyő, és inkább azon lepődnénk meg, ha az új iPhone SE modell maradna a jelenlegi 429 dolláros árcéduláján. Vajon mégis az 500 dolláros határ fölé emelkedik? Kíváncsian várjuk, hogy kiderüljön.

Várjunk az iPhone SE 4-re?

Az a tény, hogy az iPhone SE 4 megjelenési évéről (nem is beszélve a homályos megjelenési ablakról) nincs biztos információ, azt jelenti, hogy akár éveket is várhatunk az új modellre. Ezért nem tanácsolnánk, hogy várjon bárki is erre a telefonra.

Ha Apple-rajongó, van néhány kedvező árú lehetőség, például az iPhone 12 vagy az iPhone SE 2022. Ezek a telefonok még mindig nagy teljesítményű élményt nyújtanak néhány prémium funkcióval. És természetesen az Apple ökoszisztéma szolgáltatásaiba is beszállnak.

Egyébként rengeteg nagyszerű lehetőség van az Android térben, például a Google Pixel 7a és a Samsung Galaxy A54 5G azonos árban. Mindkét telefon hosszú frissítési ígéretet és vízállóságot hoz.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Megjelentek az Apple iPhone SE 4 részletes specifikációi

Megjelentek az Apple iPhone SE 4 részletes specifikációi

2024.04.12
| Android Headlines
Az iPhone SE 4 létezéséről már régóta a pletykálnak, részletes specifikációi pedig most kerültek fel az internetre. Ezek Nguyen Phi Hungtól származnak, tehát nem tartozik a szokásos forrásaink közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei