A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03| SamMobile

A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A „szélek körül ívelt kijelzők” korszaka tíz évvel ezelőtt kezdődött, amikor a Samsung 2014 szeptemberében bejelentette a Galaxy Note Edge-et. A Note Edge volt az első Samsung okostelefon, amely rugalmas kijelzőtechnológiát használt, nem pedig az összehajtható formátumot (ez jóval később jött), hanem hogy a képet a telefon széle felé húzza. Megszületett az „Edge” becenév.

A Samsung később más csúcskategóriás készülékeken is megvalósította az Edge dizájnt. Segített a cégnek kitűnni, de ennek az időnek vége. A Samsung évekkel ezelőtt, a Galaxy S7 Edge után abbahagyta az „Edge” márka használatát, de az ívelt kijelző megmaradt.

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

Samsung Galaxy Note Edge

Ennek ellenére az elmúlt néhány évben a Samsung lassan megszüntette az ívelt kijelző dizájnját. Mostanra eljutottunk oda, hogy már csak egyetlen – enyhén – hajlított kijelzős készülék maradt a piacon, ez a Galaxy S23 Ultra. És lehet, hogy ez az utolsó.

A Galaxy S23 Ultra természetesen nem sokáig lesz elérhető. A csere, a lapos kijelzős Galaxy S24 Ultra már meg is jelent. A Galaxy S23 Ultra készletei egyre fogynak, és amint a 2023-as modell lekerül a polcokról, végleg eltűnik; és jelenleg a Samsung nem kívánja visszahozni az ívelt kijelzőt.

Mindezek ellenére nem bánjuk, hogy a Samsung telefonok esetében így alakultak a dolgok. Úgy gondolom, hogy az Edge kijelzőre akkor volt szükség, amikor a Samsungnak merész dizájnnal kellett kitűnnie, és a technológia volt a Samsung összecsukható telefonjainak előfutára. Értékes tanulságokat vontak le.

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

Samsung Galaxy Note Edge

A lapos képernyő előnyei azonban az idő múlásával egyre nyilvánvalóbbá váltak. A lapos telefonok jobban megfelelnek az olyan beviteli eszközökhöz, mint az S Pen, és kevésbé hajlamosak a törésre és repedésre, ha leejtik.

Utólag visszagondolva meglepő, hogy mennyi vásárló volt hajlandó feláldozni a tartósságot a szemet gyönyörködtető Edge dizájn érdekében. Ennek ellenére ma egy másik Android okostelefon-korszakban élünk. Idővel elveszítettük a merész külső dizájnt, de konzisztenciát, optimalizálást és tartósságot nyertünk. És személy szerint ez egy kompromisszum, amelyet örömmel elfogadunk.

Összességében az Edge kijelző soha nem tér vissza, így a Galaxy S23 Ultra a Samsung utolsó telefonjaként kerül be a történelemkönyvekbe, amely ívelt kijelzővel rendelkezik.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokFrusztráló kamera hiba a Galaxy S23 és S23+ telefonoknál

Frusztráló kamera hiba a Galaxy S23 és S23+ telefonoknál

2023.03.13
| SamMobile
Az új Galaxy S23 sorozatban csak a Galaxy S23 Ultra kapott frissítést a hátsó kamerához.
Komoly a gond és a Samsung nem ismeri el

Komoly a gond és a Samsung nem ismeri el

2023.04.12
| Android Police
Több Samsung Galaxy S23 tulajdonos panaszkodik homályos és elkenődött foltokról a fényképeiken. Az probléma nem érinti az Ultra modelleket és az áprilisi kamera frissítés után is fennáll.
Ezek a régebbi Samsungok kapják meg a Galaxy S23 kamerafunkcióit

Ezek a régebbi Samsungok kapják meg a Galaxy S23 kamerafunkcióit

2023.04.12
| Phone Arena
A Galaxy S23 sorozat számos új kamerafunkcióval érkezett az év eleji megjelenésekor, de a régebbi Samsung telefonok is megkapják az említett funkciókat.
A Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

A Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

2023.10.06
| SamMobile
A Samsung Developer Conference 2023 tegnap este kezdődött, és az egyik legjobban várt bejelentés a One UI 6.0 volt.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei