Google: vége az ingyen képfeltöltésnek

2020.11.12| Google Blog

A Google megszünteti az ingyenes, korlátlan fotótároló használatát a nem Pixel felhasználók számára.

A Google Fotók egyik legnagyobb adu ászáról jövőre le kell mondani. 2021 június 1-jétől megszűnik a korlátlan "jó minőségű" fotómentés a nem Pixel telefonok esetében. A Google Fotók segítségével más telefonokon készült fotók biztonsági másolatát használó emberek az említett dátumot követő feltöltést beleszámítják a megosztott Google tárhelybe.

A hír a Google blogjáról származik, a cég elismeri, hogy "meglepetés lehet", ez nem kifejezés. Ennek ellenére ez az egyébként logikus tendencia, ami az elmúlt években indult, egyszerűen csak folytatódik. A Google Pixel 4-hez egyáltalán nem volt elérhető "eredeti minőségű" biztonsági másolat, a Pixel 2 csak 2020 végéig kap korlátlan, eredeti minőségű biztonsági másolatot, bár az eredeti Google Pixelhez tartozó mentést továbbra is örökre ígérik.

Google: vége az ingyen képfeltöltésnek

A Google Fotók két lehetőséget kínál a fotók biztonsági mentésére: kiváló és eredeti minőséget. Az eredeti minőség az eredeti felbontást jelenti, míg a "kiváló minőség" lehet kisebb, átméretezett, némileg tömörített változat.

A Google gyorsan leszögezte, hogy a már feltöltött fotókat nem érinti ez a változás. A cég becslései szerint minden Google fiókhoz tartozó ingyenes 15 gigabájtos tárhely elegendő ahhoz, hogy a legtöbb ember problémamentesen folytassa a mentéseket a következő három évben, és az ügyfeleket mind alkalmazáson belül, mind e-mailben értesítik, amikor már közel a tárhely telítettsége.

Google: vége az ingyen képfeltöltésnek

A Google azt is kifejezetten kijelentette, hogy a Pixel 1–5-öt ez a változás nem érinti és továbbra is korlátlan, kiváló minőségű biztonsági másolatokat készíthetnek a tulajdonosok a tárhely fogyása nélkül. A megfogalmazás azonban kétségbe vonja a jövőbeni Pixelek ilyen támogatását.

A Google Fotók a vállalat egyik legelismertebb szolgáltatása, bár a fotómentések ingyenes használatának valamikor véget kellett volna egyébként is vetnie. A vállalat növeli erőfeszítéseit a fizetős Google One tárhely népszerűsítése érdekében, beleértve egy ingyenes VPN-t is. A Google Photos továbbfejlesztett "color pop" funkciója szintén fizetős lett.

Google: vége az ingyen képfeltöltésnek

A Google készített egy oldalt, ahol bárki leellenőrizheti, nagyjából meddig elég még a hátralévő tárhely, ha a mentések mérete az eddigieknek megfelelően alakul. Van egy bő fél évünk kitalálni, hogyan tovább a fotó- és videómentésekkel. Ha maradsz a Google-nél, úgy itt a Google One egész korrekt ajánlatokkal. 

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

A One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

2024.01.31
| Android Police
A Samsungnak fel kell hagynia azzal, hogy az embereknek okot adjon a One UI gyűlölésére.
Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

2024.01.26
| Phone Arena
Minden technológiai gyártó folyamatosan próbálja megelőzni a következő nagy dolog piacra dobását, mindennek azért, hogy elsőként vezethesse be az új funkciókat.
A Honor 90 GT megjelent 24 GB RAM-mal és 100 W-os gyorstöltéssel

A Honor 90 GT megjelent 24 GB RAM-mal és 100 W-os gyorstöltéssel

2023.12.28
| Phone Arena
A Honor 90 GT immár hivatalos, és bár a telefont az előző generációs Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészlet hajtja, valószínűleg nincs olyan dolog, amit ne lehetne a telefonnal megtenni.
A Samsung Galaxy A55 prémium dizájnt kap (fotókkal)

A Samsung Galaxy A55 prémium dizájnt kap (fotókkal)

2024.01.03
| SamMobile
Lehet, hogy a Galaxy S24 lesz az a telefon, amely a következő pár hétben minden figyelmet magára von, de a Samsungnak más fontos készülékei is készülnek, mint például a Galaxy A55.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre felkapottabb a használt mobiltelefonok vásárlása! Te már vettél használt telefont?


nem, még soha
még nem, de tervezem
igen, volt már, hogy vettem használt mobilt
igen, mindig használt mobilokat használtamKorábbi szavazások eredményei