Google: vége az ingyen képfeltöltésnek

2020.11.12| Google Blog

A Google megszünteti az ingyenes, korlátlan fotótároló használatát a nem Pixel felhasználók számára.

A Google Fotók egyik legnagyobb adu ászáról jövőre le kell mondani. 2021 június 1-jétől megszűnik a korlátlan "jó minőségű" fotómentés a nem Pixel telefonok esetében. A Google Fotók segítségével más telefonokon készült fotók biztonsági másolatát használó emberek az említett dátumot követő feltöltést beleszámítják a megosztott Google tárhelybe.

A hír a Google blogjáról származik, a cég elismeri, hogy "meglepetés lehet", ez nem kifejezés. Ennek ellenére ez az egyébként logikus tendencia, ami az elmúlt években indult, egyszerűen csak folytatódik. A Google Pixel 4-hez egyáltalán nem volt elérhető "eredeti minőségű" biztonsági másolat, a Pixel 2 csak 2020 végéig kap korlátlan, eredeti minőségű biztonsági másolatot, bár az eredeti Google Pixelhez tartozó mentést továbbra is örökre ígérik.

Google: vége az ingyen képfeltöltésnek

A Google Fotók két lehetőséget kínál a fotók biztonsági mentésére: kiváló és eredeti minőséget. Az eredeti minőség az eredeti felbontást jelenti, míg a "kiváló minőség" lehet kisebb, átméretezett, némileg tömörített változat.

A Google gyorsan leszögezte, hogy a már feltöltött fotókat nem érinti ez a változás. A cég becslései szerint minden Google fiókhoz tartozó ingyenes 15 gigabájtos tárhely elegendő ahhoz, hogy a legtöbb ember problémamentesen folytassa a mentéseket a következő három évben, és az ügyfeleket mind alkalmazáson belül, mind e-mailben értesítik, amikor már közel a tárhely telítettsége.

Google: vége az ingyen képfeltöltésnek

A Google azt is kifejezetten kijelentette, hogy a Pixel 1–5-öt ez a változás nem érinti és továbbra is korlátlan, kiváló minőségű biztonsági másolatokat készíthetnek a tulajdonosok a tárhely fogyása nélkül. A megfogalmazás azonban kétségbe vonja a jövőbeni Pixelek ilyen támogatását.

A Google Fotók a vállalat egyik legelismertebb szolgáltatása, bár a fotómentések ingyenes használatának valamikor véget kellett volna egyébként is vetnie. A vállalat növeli erőfeszítéseit a fizetős Google One tárhely népszerűsítése érdekében, beleértve egy ingyenes VPN-t is. A Google Photos továbbfejlesztett "color pop" funkciója szintén fizetős lett.

Google: vége az ingyen képfeltöltésnek

A Google készített egy oldalt, ahol bárki leellenőrizheti, nagyjából meddig elég még a hátralévő tárhely, ha a mentések mérete az eddigieknek megfelelően alakul. Van egy bő fél évünk kitalálni, hogyan tovább a fotó- és videómentésekkel. Ha maradsz a Google-nél, úgy itt a Google One egész korrekt ajánlatokkal. 

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei