Google: vége az ingyen képfeltöltésnek

2020.11.12| Google Blog

A Google megszünteti az ingyenes, korlátlan fotótároló használatát a nem Pixel felhasználók számára.

A Google Fotók egyik legnagyobb adu ászáról jövőre le kell mondani. 2021 június 1-jétől megszűnik a korlátlan "jó minőségű" fotómentés a nem Pixel telefonok esetében. A Google Fotók segítségével más telefonokon készült fotók biztonsági másolatát használó emberek az említett dátumot követő feltöltést beleszámítják a megosztott Google tárhelybe.

A hír a Google blogjáról származik, a cég elismeri, hogy "meglepetés lehet", ez nem kifejezés. Ennek ellenére ez az egyébként logikus tendencia, ami az elmúlt években indult, egyszerűen csak folytatódik. A Google Pixel 4-hez egyáltalán nem volt elérhető "eredeti minőségű" biztonsági másolat, a Pixel 2 csak 2020 végéig kap korlátlan, eredeti minőségű biztonsági másolatot, bár az eredeti Google Pixelhez tartozó mentést továbbra is örökre ígérik.

Google: vége az ingyen képfeltöltésnek

A Google Fotók két lehetőséget kínál a fotók biztonsági mentésére: kiváló és eredeti minőséget. Az eredeti minőség az eredeti felbontást jelenti, míg a "kiváló minőség" lehet kisebb, átméretezett, némileg tömörített változat.

A Google gyorsan leszögezte, hogy a már feltöltött fotókat nem érinti ez a változás. A cég becslései szerint minden Google fiókhoz tartozó ingyenes 15 gigabájtos tárhely elegendő ahhoz, hogy a legtöbb ember problémamentesen folytassa a mentéseket a következő három évben, és az ügyfeleket mind alkalmazáson belül, mind e-mailben értesítik, amikor már közel a tárhely telítettsége.

Google: vége az ingyen képfeltöltésnek

A Google azt is kifejezetten kijelentette, hogy a Pixel 1–5-öt ez a változás nem érinti és továbbra is korlátlan, kiváló minőségű biztonsági másolatokat készíthetnek a tulajdonosok a tárhely fogyása nélkül. A megfogalmazás azonban kétségbe vonja a jövőbeni Pixelek ilyen támogatását.

A Google Fotók a vállalat egyik legelismertebb szolgáltatása, bár a fotómentések ingyenes használatának valamikor véget kellett volna egyébként is vetnie. A vállalat növeli erőfeszítéseit a fizetős Google One tárhely népszerűsítése érdekében, beleértve egy ingyenes VPN-t is. A Google Photos továbbfejlesztett "color pop" funkciója szintén fizetős lett.

Google: vége az ingyen képfeltöltésnek

A Google készített egy oldalt, ahol bárki leellenőrizheti, nagyjából meddig elég még a hátralévő tárhely, ha a mentések mérete az eddigieknek megfelelően alakul. Van egy bő fél évünk kitalálni, hogyan tovább a fotó- és videómentésekkel. Ha maradsz a Google-nél, úgy itt a Google One egész korrekt ajánlatokkal. 

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Xiaomi Mi Band 7 most féláron, mindössze 18.000 forintért megvásárolható a Tomtop oldalán!

A Xiaomi Mi Band 7 most féláron, mindössze 18.000 forintért megvásárolható a Tomtop oldalán!

2022.06.01
| TomTop
A Mi Band 7 nagyobb kijelzővel, új funkciókkal és ugyanolyan olcsó árcédulával érkezik!
Íme a lista 2022 öt legkelendőbb okosórájáról!

Íme a lista 2022 öt legkelendőbb okosórájáról!

2022.06.13
| PhoneArena
Az Apple Watch Series 7 és az SE voltak a világ legkelendőbb okosórái az első negyedévben!
Még jobb lesz a Samsung Galaxy S22 kamerája

Még jobb lesz a Samsung Galaxy S22 kamerája

2022.06.09
A legújabb szoftverfrissítés a Galaxy S22 sorozat kameraszoftverét is érinti
A Blackview BL8800: világ első 5G-s hő- és éjjellátó strapafonja

A Blackview BL8800: világ első 5G-s hő- és éjjellátó strapafonja

2022.05.09
| (x)
A Blackview BL8800 sorozat (BL8800/BL8800 Pro) világpremierje május 23-án lesz! Addig is megosztunk pár érdekességet a strapafonról.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
0-1 GB
1-2 GB
2-5 GB
5-10 GB
10GB +Korábbi szavazások eredményei