Google: vége az ingyen képfeltöltésnek

2020.11.12| Google Blog

A Google megszünteti az ingyenes, korlátlan fotótároló használatát a nem Pixel felhasználók számára.

A Google Fotók egyik legnagyobb adu ászáról jövőre le kell mondani. 2021 június 1-jétől megszűnik a korlátlan "jó minőségű" fotómentés a nem Pixel telefonok esetében. A Google Fotók segítségével más telefonokon készült fotók biztonsági másolatát használó emberek az említett dátumot követő feltöltést beleszámítják a megosztott Google tárhelybe.

A hír a Google blogjáról származik, a cég elismeri, hogy "meglepetés lehet", ez nem kifejezés. Ennek ellenére ez az egyébként logikus tendencia, ami az elmúlt években indult, egyszerűen csak folytatódik. A Google Pixel 4-hez egyáltalán nem volt elérhető "eredeti minőségű" biztonsági másolat, a Pixel 2 csak 2020 végéig kap korlátlan, eredeti minőségű biztonsági másolatot, bár az eredeti Google Pixelhez tartozó mentést továbbra is örökre ígérik.

Google: vége az ingyen képfeltöltésnek

A Google Fotók két lehetőséget kínál a fotók biztonsági mentésére: kiváló és eredeti minőséget. Az eredeti minőség az eredeti felbontást jelenti, míg a "kiváló minőség" lehet kisebb, átméretezett, némileg tömörített változat.

A Google gyorsan leszögezte, hogy a már feltöltött fotókat nem érinti ez a változás. A cég becslései szerint minden Google fiókhoz tartozó ingyenes 15 gigabájtos tárhely elegendő ahhoz, hogy a legtöbb ember problémamentesen folytassa a mentéseket a következő három évben, és az ügyfeleket mind alkalmazáson belül, mind e-mailben értesítik, amikor már közel a tárhely telítettsége.

Google: vége az ingyen képfeltöltésnek

A Google azt is kifejezetten kijelentette, hogy a Pixel 1–5-öt ez a változás nem érinti és továbbra is korlátlan, kiváló minőségű biztonsági másolatokat készíthetnek a tulajdonosok a tárhely fogyása nélkül. A megfogalmazás azonban kétségbe vonja a jövőbeni Pixelek ilyen támogatását.

A Google Fotók a vállalat egyik legelismertebb szolgáltatása, bár a fotómentések ingyenes használatának valamikor véget kellett volna egyébként is vetnie. A vállalat növeli erőfeszítéseit a fizetős Google One tárhely népszerűsítése érdekében, beleértve egy ingyenes VPN-t is. A Google Photos továbbfejlesztett "color pop" funkciója szintén fizetős lett.

Google: vége az ingyen képfeltöltésnek

A Google készített egy oldalt, ahol bárki leellenőrizheti, nagyjából meddig elég még a hátralévő tárhely, ha a mentések mérete az eddigieknek megfelelően alakul. Van egy bő fél évünk kitalálni, hogyan tovább a fotó- és videómentésekkel. Ha maradsz a Google-nél, úgy itt a Google One egész korrekt ajánlatokkal. 

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei