Az iPhone 15 Pro talán mégsem kapja meg ezt az izgalmas új funkciót

2023.04.13| Tech Radar

Rossz hírek, emberek: annak ellenére, hogy korábban több forrás is azt állította, hogy az iPhone 15 Pro solid-state hangerőgombokkal érkezik, két tapasztalt Apple-elemző azóta ellenérvként azt állította, hogy az Apple következő zászlóshajó készüléke ehelyett marad a hagyományos gombdizájnnál.

 További friss Telefongurus hírek erre!

A hírt a Haitong Tech elemzője, Jeff Pu, majd később a megbízható tippmester, Ming-Chi Kuo is megerősítette; a páros azt állítja, hogy az Apple úgy döntött, hogy a solid-state hangerőgombok bevezetését a jövő évi új iPhone-ok megjelenéséig késlelteti.

Pu szerint az Apple-nek több időre van szüksége az új gombok működtetéséhez szükséges haptikus motorok kifejlesztéséhez, Kuo pedig hozzátette, hogy azok eltávolítása jelenleg "leegyszerűsíti a fejlesztési és tesztelési folyamatot".

Elég, ha azt mondjuk, hogy ez egy kiábrándító felfedezés. Reméltük, hogy a kapacitív hangerő- és bekapcsológombok - amelyek rezgésekkel szimulálják a megnyomás érzetét annak ellenére, hogy valójában nem mozognak (gondoljunk csak az iPhone 7 haptikus Home gombjára) - az iPhone 15 Pro és a sokat pletykált iPhone 15 Ultra modellekben is megjelennek, de most úgy tűnik, hogy mindkét eszköz inkább a hagyományos gomboknál marad, amelyeket a mai iPhone-ok használnak.

Tekintettel azonban a kapacitív gombok technikai bonyolultságára, érthető az Apple feltételezett döntése.

A Pu által említett haptikus motorok mellett egy másik kiszivárogtató korábban azt állította, hogy egy dedikált mikroprocesszor támogatja majd az iPhone 15 Pro szilárdtest gombjait, így azok még akkor is képesek lesznek érzékelni az érintéseket, ha a készülék ki van kapcsolva. 

A szóban forgó mikroprocesszor állítólag a jelenleg az iPhone 14 Pro-ban használt Super Low Energy Mode-ot váltja fel, amely lehetővé teszi, hogy az olyan alkalmazások, mint a Find My és az Apple Pay szinte energia nélkül működjenek.

Más szóval: a solid-state bekapcsológombok összetett problémát jelentenek a fejlesztés szempontjából, de remélhetőleg 2024-ben, az iPhone 16-os termékcsaláddal látjuk majd a bevezetésüket.

iPhone 15 Pro: mire számítunk még

Az Apple bekapcsológombokkal kapcsolatos állítólagos fordulatának következményeként most egy kicsit kevésbé vagyunk biztosak a többi iPhone 15 Pro funkcióval kapcsolatos pletyka pontosságában, de van egy maroknyi információnk.

Például szinte biztosak vagyunk benne, hogy egy chipfrissítés - valószínűleg egy A17 Bionic formájában - kizárólag az Apple legdrágább iPhone-jaihoz készül majd, és a legutóbbi kiszivárgások arra utalnak, hogy ez a processzor az iPhone 15 Pro-t olyan gyorssá teheti, mint egy M1 MacBook. Az iPhone 15 és az iPhone 15 Plus ezzel szemben várhatóan a tavalyi A16 Bionicot örökli majd.

Az USB-C port jelenléte az iPhone 15 Pro-n most már szintén adottnak tűnik. Az EU közölte az Apple-lel, hogy 2024-től kezdve USB-C töltőportokat kell az iPhone-okba építenie, de egy most kiszivárgott dummy modell - a korábbi kiszivárgott fotókkal együtt, amelyeken egy USB-C porttal ellátott iPhone 15 Pro látható - azt sugallja, hogy a vállalat 2023-ban, a következő iPhone-oknál fog átállni erre a technológiára.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.