Akku merülést okozhat az iOS 17.4

2024.03.12| Phone Arena

Nincs új a nap alatt, szokás szerint a legújabb frissítés, jelen esetben az iOS 17.4 lemeríti néhány iPhone-felhasználó akkumulátorát.

A múlt héten az Apple kiadta az iOS 17.4-et, és ha az EU-ban él, iPhone-ja mostantól letölthet alkalmazásokat harmadik féltől származó alkalmazásboltokból, használhat mobilböngészőket nem WebKit böngészőmotorral, fizethet az alkalmazáson belüli vásárlásokért harmadik féltől származó platformon stb. 

Más piacokon az iPhone felhasználóknak egy kevésbé ambiciózus, de mégis hasznos frissítésnek kell örülniük. Például, ha az iOS 17.4 telepítve van, a felhasználók mostantól beállíthatják, hogy az Ellopott eszközök védelme funkció mindenhol működjön, és ne csak az ismerős helyeken.

Ha iOS 17.3-as vagy újabb verziót használ, engedélyezze az Ellopott eszköz védelme funkciót, mivel ehhez Face ID vagy Touch ID szükséges a személyazonosságának igazolásához, mielőtt bizonyos változtatásokat hajtana végre iPhone-ján. Érzékenyebb feladatok, például az Apple ID megváltoztatása, a jelszó, a Face ID vagy a Touch ID visszaállítása, valamint a Find My alkalmazás letiltása esetén egyetlen kért módosítás sem hajtható végre legalább egy órás várakozási idő nélkül, és a személyazonosság ellenőrzése továbbra is Face ID vagy Touch ID segítségével szükséges.

Akku merülést okozhat az iOS 17.4

A frissítés 118 új hangulatjelet, néhány hibajavítást és egy nagyon nem kívánt funkciót is tartalmaz. Úgy tűnik, hogy az iOS 17.4 lemeríti egyes iPhone-felhasználók akkumulátorát. 

  • Egy felhasználó közzétette a közösségi médiában, hogy iPhone akkumulátora mindössze két óra alatt 40 százalékot veszített. 
  • Egy másik iPhone-felhasználó azt mondta, hogy akkumulátora 13 százalékot merült, miután két tweetet írt és közzétett az "X"-en. 
  • Egy iPhone-felhasználó azt tapasztalta, hogy az akkumulátor töltöttsége 60%-ról 0%-ra esett egyik napról a másikra anélkül, hogy a telefont használták volna.

Az iOS 17.4 telepítése után az akkumulátor töltése is gondot okozott. Az egyik iPhone 11 Pro tulajdonos 40%-os akkumulátorral csatlakoztatta telefonját. Négy óra elteltével az akkumulátor még mindig nem volt teljesen feltöltve, 94%-on állt.

Ha már a tweeteknél tartunk, iPhone felhasználók több bejegyzést tettek közzé, amelyek megpróbáltak figyelmeztetni másokat, hogy ne telepítsék az iOS 17.4-et. 

Ha az akkumulátor az iOS 17.4-re való frissítés után is túl gyorsan lemerül, megnézheti, hogy ezek segítenek-e. Néhány órától néhány napig tarthat, amíg az iPhone akkumulátora normál állapotba kerül, mivel az eszköznek “meg kell emészteni” a változásokat. Ám úgy tűnik, hogy az ezt tapasztalók által leírt meghaladja a normát. Tehát van néhány dolog, amit érdemes megpróbálni, hogy az akkumulátor élettartamát visszaállítsa a normál értékre.

  • Először is állítsa vissza az iPhone készüléket úgy, hogy kikapcsolja. Nyomja meg az oldalán lévő bekapcsológombot, miközben egyidejűleg nyomja meg a hangerő növelő gombot. A csúszkával kapcsolja ki a készüléket. Hagyja pár percig kikapcsolva, majd kapcsolja be újra az iPhone-t. Győződjön meg arról is, hogy az összes alkalmazást frissítette. Ezt úgy teheti meg, hogy megnyitja az App Store-t, és megérinti a profil ikont a jobb felső sarokban. Érintse meg a Frissítés lehetőséget a képernyő háromnegyed részében, és a frissítésre váró összes alkalmazás frissül.
  • Ha a Beállítások > Akkumulátor menüpontot választja, láthatja, hogy mely alkalmazások fogyasztanak túl sok energiát az akkumulátorból. Bármikor dönthet úgy, hogy törli ezeket az alkalmazásokat, ha nem használja őket. Ha az akkumulátor még mindig túl gyorsan lemerül, megpróbálhat több üzemidőt kicsikarni belőle a képernyő fényerejének csökkentésével, vagy kikapcsolhatja az Always-on beállítást a Beállítások > Kijelző és fényerő menüpontban, és kikapcsolhatja a funkciót. Nyissa meg a Beállítások > Akkumulátor menüpontot, és engedélyezze az alacsony fogyasztású módot, amely korlátozza a háttértevékenységet az üzemidő növelése érdekében.

Remélhetőleg az iPhone üzemidő meghosszabbítása érdekében végrehajtandó változtatások csak ideiglenesek lesznek, és az Apple frissítést küld a probléma megoldására.

 

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei