Az iPhone 15 Pro talán mégsem kapja meg ezt az izgalmas új funkciót

2023.04.13| Tech Radar

Rossz hírek, emberek: annak ellenére, hogy korábban több forrás is azt állította, hogy az iPhone 15 Pro solid-state hangerőgombokkal érkezik, két tapasztalt Apple-elemző azóta ellenérvként azt állította, hogy az Apple következő zászlóshajó készüléke ehelyett marad a hagyományos gombdizájnnál.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A hírt a Haitong Tech elemzője, Jeff Pu, majd később a megbízható tippmester, Ming-Chi Kuo is megerősítette; a páros azt állítja, hogy az Apple úgy döntött, hogy a solid-state hangerőgombok bevezetését a jövő évi új iPhone-ok megjelenéséig késlelteti.

Pu szerint az Apple-nek több időre van szüksége az új gombok működtetéséhez szükséges haptikus motorok kifejlesztéséhez, Kuo pedig hozzátette, hogy azok eltávolítása jelenleg "leegyszerűsíti a fejlesztési és tesztelési folyamatot".

Elég, ha azt mondjuk, hogy ez egy kiábrándító felfedezés. Reméltük, hogy a kapacitív hangerő- és bekapcsológombok - amelyek rezgésekkel szimulálják a megnyomás érzetét annak ellenére, hogy valójában nem mozognak (gondoljunk csak az iPhone 7 haptikus Home gombjára) - az iPhone 15 Pro és a sokat pletykált iPhone 15 Ultra modellekben is megjelennek, de most úgy tűnik, hogy mindkét eszköz inkább a hagyományos gomboknál marad, amelyeket a mai iPhone-ok használnak.

Tekintettel azonban a kapacitív gombok technikai bonyolultságára, érthető az Apple feltételezett döntése.

Az iPhone 15 Pro talán mégsem kapja meg ezt az izgalmas új funkciót

A Pu által említett haptikus motorok mellett egy másik kiszivárogtató korábban azt állította, hogy egy dedikált mikroprocesszor támogatja majd az iPhone 15 Pro szilárdtest gombjait, így azok még akkor is képesek lesznek érzékelni az érintéseket, ha a készülék ki van kapcsolva. 

A szóban forgó mikroprocesszor állítólag a jelenleg az iPhone 14 Pro-ban használt Super Low Energy Mode-ot váltja fel, amely lehetővé teszi, hogy az olyan alkalmazások, mint a Find My és az Apple Pay szinte energia nélkül működjenek.

Más szóval: a solid-state bekapcsológombok összetett problémát jelentenek a fejlesztés szempontjából, de remélhetőleg 2024-ben, az iPhone 16-os termékcsaláddal látjuk majd a bevezetésüket.

Az iPhone 15 Pro talán mégsem kapja meg ezt az izgalmas új funkciót

iPhone 15 Pro: mire számítunk még

Az Apple bekapcsológombokkal kapcsolatos állítólagos fordulatának következményeként most egy kicsit kevésbé vagyunk biztosak a többi iPhone 15 Pro funkcióval kapcsolatos pletyka pontosságában, de van egy maroknyi információnk.

Például szinte biztosak vagyunk benne, hogy egy chipfrissítés - valószínűleg egy A17 Bionic formájában - kizárólag az Apple legdrágább iPhone-jaihoz készül majd, és a legutóbbi kiszivárgások arra utalnak, hogy ez a processzor az iPhone 15 Pro-t olyan gyorssá teheti, mint egy M1 MacBook. Az iPhone 15 és az iPhone 15 Plus ezzel szemben várhatóan a tavalyi A16 Bionicot örökli majd.

Az USB-C port jelenléte az iPhone 15 Pro-n most már szintén adottnak tűnik. Az EU közölte az Apple-lel, hogy 2024-től kezdve USB-C töltőportokat kell az iPhone-okba építenie, de egy most kiszivárgott dummy modell - a korábbi kiszivárgott fotókkal együtt, amelyeken egy USB-C porttal ellátott iPhone 15 Pro látható - azt sugallja, hogy a vállalat 2023-ban, a következő iPhone-oknál fog átállni erre a technológiára.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

EKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

2023.09.01
| GSM Arena
Az Oppo a héten bemutatott egy új, összecsukható okostelefont, valamint egy pár órát - egyet fejlett szenzorcsomaggal és egyet megfizethető áron.
Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

2023.09.14
| Phone Arena
Az Apple-t végre kötelezte az Európai Unió, hogy a házon belüli Lightning helyett az USB-C töltőcsatlakozót használja, de van egy bökkenő.
A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

2023.09.19
| SamMobile
Még hónapok választanak el minket a Galaxy S24 lehetséges bemutatójától, de már több részlet kiszivárgott a Samsung közelgő prémium telefon sorozatáról.
Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

2023.09.10
| MacRumors
Az iPhone 15 Pro várhatóan egy új, Grade 5 titánból készült keretet kap, ami összességében lényegesen könnyebb készüléket eredményez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre több gyártó jelenik meg összehajtható telefonnal. Ön tervez venni?


Már van, és megtartom
Már van, de visszatérek a hagyományos formához
Igen, mindenképpen ki akarom próbálni
Nem tervezem kipróbálniKorábbi szavazások eredményei