Telefontok: ezért ne az ár, hanem a minőség legyen a döntő

2022.09.09| (x)
Címkék:


Megmutatjuk, miért fontos, hogy ne a legolcsóbb, hanem a legjobb minőségű telefontokot válasszuk mobilunk védelmére.

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

telefontok egy olyan kiegészítő, melynek sokan nem tulajdonítanak túlzottan nagy jelentőséget. Pedig sokkal fontosabb, mint azt elsőre gondolnánk. A jó telefontok egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi a mindennapjainkat és könnyen megóvhat minket akár egy több százezer forintos, nem tervezett kiadástól is.

Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb dolgokat azzal kapcsolatban, hogy miért nem érdemes mobilunkhoz a legolcsóbb tokot választanunk, és miért érdemes inkább a drágább, de magasabb minőséget képviselő alternatíva mellett döntenünk.

 

Mindennapi használatból adódó sérülések, melyeket nehéz elkerülni

Biztosan mindenkinek ismerősek azok a hirdetések, melyekben a gyártók törhetetlen, elpusztíthatatlan, akár egy atomháborút is túlélő készülékekről beszélnek. A legtöbb esetben a valóság azonban egészen más. Még a prémium kategóriás mobilok is könnyen lestrapálódnak a mindennapos használat során. Még a legnagyobb odafigyelés mellett is könnyen összekarcolódhatnak vagy megrepedhetnek, ha bedobjuk őket a táskánkba, és már egyáltalán nem lesznek olyan szépek, mint amikor kivettük őket a dobozból.

Ez pedig nemcsak zavaró lehet, de a telefon értékét is lényegesen csökkenti. Ez különösen nagy problémát jelent akkor, ha egy új készülék vásárlása előtt megszabadulnánk a régi mobilunktól. Ha megnézzük az apróhirdetésekkel foglalkozó oldalakat, jól látható, hogy néhány karc vagy egy repedés a kijelzőn akár súlyos tízezrekkel is csökkentheti egyébként minden más szempontból rendben lévő telefonunk árát.

Éppen ezért fontos, hogy megfelelő védelmet biztosítsunk a mindennapi használatból adódó sérülések ellen, lehetőleg egy olyan, jó minőségű tokkal, ami nemcsak kényelmes, de masszív és strapabíró is egyben.

Balesetek bárkivel történhetnek. Készüljünk fel rájuk!

Sokan úgy gondolják, hogy velük nem történhetnek balesetek, hiszen mindig odafigyelnek a legapróbb részletekre is. Legyen azonban az ember bármilyen óvatos, a balesetek elkerülhetetlenek. Elég egy óvatlan pillanat, de sokszor a probléma rajtunk kívül álló okokból is történhet. A mobilunk megcsúszhat a kezünkben vagy meglökheti valaki, és már kész is a baj.

A készülék a betonon landol, és ha nem használunk tokot, legalább néhány apró sérüléssel számolnunk kell. Rosszabb esetben kilátásba helyezhetünk a teljes hátlap vagy a kijelző cseréjét is. Ez pedig igen komoly, több tízezres kiadást is maga után vonhat, mellyel általában senki nem tervez előre.

Sajnos az olcsó tokok esetében is hasonló a helyzet. Ezek többsége sokkal inkább csak mutatós kiegészítő, mely hamis biztonságérzetet ad. A kisebb karcolások és repedések ellen talán nyújt némi védelmet, de egy nagyobb ütés esetén nagyjából annyit érnek, mint halottnak a csók. Egy prémium kategóriás mobil kijelzőjének a cseréje pedig egyáltalán nem nevezhető olcsó mulatságnak.

Éppen ezért fontos, hogy sose spóroljunk a telefontokon, különösen ne egy több százezres nagyságrendű készülék esetén. Egy, az átlagosnál pár ezer forinttal drágább tok segíthet ugyanis abban, hogy az elkerülhetetlen balesetek után se kelljen azonnal a szervízbe rohannunk, és ne kelljen az előre nem tervezett, több tíz- vagy akár százezres kiadásoktól is tartanunk.

Mutasd a telefonodat, megmondom, ki vagy! Avagy ne feledkezzünk meg a presztízsről sem

Egy igazán jó okostelefon jóval több, mint egyszerű eszköz. Kissé olyan, mint személyiségünk kiterjesztése. Segít abban, hogy kifejezzük egyéniségünket, hogy megmutassuk a világnak, milyenek is vagyunk valójában. Egy jó telefon már önmagában is státuszszimbólum, éppen ezért fontos, hogy megbecsüljük azt és odafigyeljünk rá.

Nehéz például elképzelni egy csúcskategóriás mobilt a legolcsóbb piaci hátlap tokkal, és nem csupán azért, mert az nem nyújt megfelelő védelmet az adott készüléknek. Azért is, mert egyszerűen nem mutat jól rajta.

Egy csúcskategóriás okostelefon egyértelműen megérdemli azt, hogy minőségi tokban tartsuk, egyrészt a védelem miatt, másrészt pedig azért is, mert a mobil megjelenése mindig a tulajdonosáról árulkodik. Ha szeretnéd, hogy komolyan vegyenek, abban az esetben a legjobb döntést egy szép, minőségi telefontok jelenti, mely egyrészt segít megóvni drága készüléked a bajtól, másrészt pedig azt sugallja a külvilág felé, hogy a készülék tulajdonosa határozott, igényes és maximalista személyiség, aki az apró részletekre is odafigyel.

Nagyobb biztonság, szélesebb választék

Alapvetően elmondható, hogy a minőségi telefontokok választéka jóval szélesebb, mint a nagyon alacsony áron elérhető, alacsony szintű védelmet biztosítót modelleké. A drágább, ámde jobb minőségű tokok közül mind anyaghasználat, mind megjelenés, mind pedig a védelmi szint terén kiválaszthatjuk azt a darabot, ami a leginkább illik céljainkhoz, elvárásainkhoz, illetve egyéniségünkhöz.

Az egyszerű, ámde tartós szilikon tokoktól kezdve az időtálló bőrből készült, kinyitható tokokon át egészen a megerősített anyagból készült bumper tokokig, a skála rendkívül széles. Ha fontos a kijelző extra védelme, vagy épp az, hogy a kamera mindig azonnal használható legyen, a különleges kialakítású tokok ebben is segítenek. De megtalálhatjuk köztük a hétköznapokra alkalmas darabok mellett a kifejezetten üzleti tárgyalásokra vagy fontos eseményekre használható, elegáns modelleket is.

Ez pedig azt jelenti, hogy bárki megtalálhatja a számára ideális, prémium minőségű darabot. Ez a szabadság pedig már önmagában megér annyit, hogy egy adott telefontokért cserébe minimálisan többet fizessünk.

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

    A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

    2024.04.03
    | SamMobile
    A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
    Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

    Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

    2024.04.15
    | PhoneArena
    Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
    Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

    Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

    2024.03.21
    | Phone Arena
    Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
    A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

    A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

    2024.03.21
    | SamMobile
    A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.