Az iPhone 15 Pro a pletykák szerint a némító kapcsoló helyett többfunkciós akciógombot kap

2023.03.31| MacRumors

Az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max modellek a pletykák szerint az Apple Watch Ultrához hasonlóan testreszabható Action gombot kapnak, a MacRumors fórumozója szerint, aki tavaly kiszivárogtatott pontos részleteket az iPhone 14 Pro modellek dinamikus szigetéről.

A forrás azt állítja, hogy az Action gomb a Ring/Silent kapcsolót váltja majd fel, amely 2007 óta minden iPhone modellben megtalálható volt. Nem magyarázták el, hogyan fog működni az Action gomb, de feltehetően testreszabható lesz, mint az Apple Watch Ultra esetében, így a felhasználók a gombot különböző rendszerfunkciókhoz rendelhetik hozzá a kényelmes hozzáférés érdekében.

Az Apple Watch Ultrához hasonlóan az Action gomb testre szabható lesz, így az felhasználók saját preferenciáiknak megfelelően funkciókat állíthatnak be rá. A gombhoz kapcsolódó lehetséges funkciók közé tartozik a Do Not Disturb, a zseblámpa, a Low Power Mode, a Lock Rotation, a Screen Recording, a Screenshot és a Shazam.

Az új funkciók használatához nem szükséges a teljes kijelzőt megérinteni, így gyorsabb és egyszerűbb hozzáférést biztosítanak majd az iPhone 15 Pro tulajdonosainak. Az Apple várhatóan szeptemberben mutatja be az iPhone 15 sorozatot, azonban ezek az új funkciók csak a Pro modellekre vonatkoznak, míg a standard iPhone 15 és iPhone 15 Plus modellek továbbra is a hagyományos Ring/Silent kapcsolóval és két hangerő gombbal rendelkeznek majd.

Már korábban is pletykálták, hogy a némító kapcsolót egy gombra cserélik az iPhone 15 Pro modelleken, de egy Action gomb eddig leginkább csak spekuláció volt. A forrás azt állította, hogy az Action gomb egy ideig még működni fog, miután az iPhone-ban lemerül az akkumulátor, köszönhetően egy új, alacsony fogyasztású chip beépítésének.

Az Action gomb mellett az iPhone 15 Pro modellek a pletykák szerint egy egyedi hangerőgombbal is rendelkeznek majd, amellyel a hangerő felfelé és lefelé is állítható. Mindkét gomb várhatóan solid-state kialakítású lesz, ami azt jelenti, hogy megnyomáskor fizikailag nem mozognak majd, ehelyett további Taptic Engines segítségével haptikus visszajelzést adnak a mozgás érzetének szimulálására, hasonlóan az iPhone 7 és a legújabb iPhone SE Home gombjához.

 

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.