Fontos-e az iPhone 15 Pro esetében a USB 3.0 a USB 2.0-val szemben?

2023.09.19| XDA Developers

Az iPhone 15 és az iPhone 15 Pro végre itt vannak, és mint általában, számos különbséggel érkeznek, amelyek megadják a Pro modellnek az ár magyarázatához szükséges plusz vonzerőt.

Az EU jogi szabályozásai miatt az Apple az összes eszköz töltőportját USB Type-C-re cserélte, de míg az iPhone 15 modellek USB 2.0 porttal rendelkeznek, a Pro verziók USB 3.0-val érkeznek. Az USB 3.0 alapvetően számos előnnyel jár, de elégséges okot jelentenek-e a drágább modell választására? Ez attól függ, mire van szüksége.

Fontos-e az iPhone 15 Pro esetében a USB 3.0 a USB 2.0-val szemben?

Az USB 3.0 előnyei

Az Apple az iPhone 15 Pro esetében az USB 3.0-nak köszönhető fő előnyként a transzfersebességet emeli ki. Az iPhone 15 Pro támogatja az USB 3.2 Gen 2-t, ami azt jelenti, hogy támogatja az adatátvitel sebességét akár 10 Gbps-ig. Ez nagyjából 20-szor gyorsabb, mint amit az iPhone 15-nél az USB 2.0 tud, ami legfeljebb 480 Mbps sebességet biztosít. Az USB 2.0 már nagyon régóta használt technológia.

Ezzel kapcsolatban egyik előny lehet az iPhone iTunes segítségével történő helyreállítása, mivel a két eszköz közötti adatátvitel így sokkal gyorsabb lesz. Továbbá, bármilyen vezetékes fájlátvitel, például egy pendrive használata is gyorsabb lesz. 

Ezért az Apple kiemeli az iPhone 15 Pro képességét, hogy közvetlenül külső merevlemezre rögzítheti a felvételt, ami kiváló eszköz a videókészítők számára, anélkül, hogy aggódnának a telefon belső tárhelye miatt. Folyamatosan rögzíthetnek egy külső merevlemezre, és szükség esetén cserélhetik azt. A külső meghajtók valószínűleg olcsóbbak is, mint egy több tárhellyel rendelkező iPhone modell megvásárlása.

Fontos-e az iPhone 15 Pro esetében a USB 3.0 a USB 2.0-val szemben?

Egy másik potenciális előny lehet a töltési sebesség, de úgy tűnik, hogy mindegyik telefonra 20W-os töltés korlátozás vonatkozik, így a töltők az iPhone 15 esetén azonosak lesznek mindkét modell esetében.

A dobozban található kábel nem elég

Az egyik dolog, ami nem azonnal látható az bejelentésből, az az, hogy az iPhone 15 Pro nem tudja ténylegesen használni az USB 3.0 sebességeket azokkal a kábelekkel, amik a dobozból kerülnek ki. Valójában, míg a telefon támogatja ezeket a magasabb sebességeket, a kábel továbbra is USB 2.0, így nem fogja elérni azokat a magasabb sebességeket, hacsak nem vásárol olyan kábelt, ami támogatja ezeket.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Fontos-e az iPhone 15 Pro esetében a USB 3.0 a USB 2.0-val szemben?

Be kell vallani, hogy ez egy enyhén szólva furcsa döntés egy olyan telefon esetében, ami 500.000 forinttól kezdődik, és nincs mód ezen változtatni. De ugyanakkor, ha a fenti felhasználási eseteket nézzük, nem valószínű, hogy nagyon gyakran kerül szembe az ember ezekkel a helyzetekkel. Valószínűleg nem túl gyakran állítja vissza a telefonját, és nem használ USB-C pendrive-okat sem túl gyakran. A videofelvételek külső meghajtóra történő rögzítésének képessége még inkább egy szűkebb célcsoport számára érdekes.

Ésszerűnek tűnik, hogy az a kábel, ami a dobozban található, olcsóbb legyen, bár az árat figyelembe véve még mindig nehezen érthető.

Ez csak néhány embernek ésszerű

Tekintettel az USB 3.0 korlátozott előnyeire jelenleg, nem veszíte sokat azzal, ha a rendes iPhone 15 mellett dönt az iPhone 15 Pro helyett, legalábbis ha az elsődleges szempont a port. Bár az iPhone 15 Pro gyorsabb lehet az adatátviteli sebességekhez, valószínűleg nem fogja túl gyakran használni, és ha mégis, akkor olyan kábelt kell vásárolni, ami támogatja ezeket a gyorsabb sebességeket. 

Azonban, ha USB-C pendrive-okat használ a telefonjával, vagy szeretne videofelvételeket készíteni külső meghajtóra, akkor az upgrade ésszerű választás.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei