Az iPhone 15 Pro a pletykák szerint a némító kapcsoló helyett többfunkciós akciógombot kap

2023.03.31| MacRumors

Az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max modellek a pletykák szerint az Apple Watch Ultrához hasonlóan testreszabható Action gombot kapnak, a MacRumors fórumozója szerint, aki tavaly kiszivárogtatott pontos részleteket az iPhone 14 Pro modellek dinamikus szigetéről.

A forrás azt állítja, hogy az Action gomb a Ring/Silent kapcsolót váltja majd fel, amely 2007 óta minden iPhone modellben megtalálható volt. Nem magyarázták el, hogyan fog működni az Action gomb, de feltehetően testreszabható lesz, mint az Apple Watch Ultra esetében, így a felhasználók a gombot különböző rendszerfunkciókhoz rendelhetik hozzá a kényelmes hozzáférés érdekében.

Az Apple Watch Ultrához hasonlóan az Action gomb testre szabható lesz, így az felhasználók saját preferenciáiknak megfelelően funkciókat állíthatnak be rá. A gombhoz kapcsolódó lehetséges funkciók közé tartozik a Do Not Disturb, a zseblámpa, a Low Power Mode, a Lock Rotation, a Screen Recording, a Screenshot és a Shazam.

Az iPhone 15 Pro a pletykák szerint a némító kapcsoló helyett többfunkciós akciógombot kap

Az új funkciók használatához nem szükséges a teljes kijelzőt megérinteni, így gyorsabb és egyszerűbb hozzáférést biztosítanak majd az iPhone 15 Pro tulajdonosainak. Az Apple várhatóan szeptemberben mutatja be az iPhone 15 sorozatot, azonban ezek az új funkciók csak a Pro modellekre vonatkoznak, míg a standard iPhone 15 és iPhone 15 Plus modellek továbbra is a hagyományos Ring/Silent kapcsolóval és két hangerő gombbal rendelkeznek majd.

Már korábban is pletykálták, hogy a némító kapcsolót egy gombra cserélik az iPhone 15 Pro modelleken, de egy Action gomb eddig leginkább csak spekuláció volt. A forrás azt állította, hogy az Action gomb egy ideig még működni fog, miután az iPhone-ban lemerül az akkumulátor, köszönhetően egy új, alacsony fogyasztású chip beépítésének.

Az Action gomb mellett az iPhone 15 Pro modellek a pletykák szerint egy egyedi hangerőgombbal is rendelkeznek majd, amellyel a hangerő felfelé és lefelé is állítható. Mindkét gomb várhatóan solid-state kialakítású lesz, ami azt jelenti, hogy megnyomáskor fizikailag nem mozognak majd, ehelyett további Taptic Engines segítségével haptikus visszajelzést adnak a mozgás érzetének szimulálására, hasonlóan az iPhone 7 és a legújabb iPhone SE Home gombjához.

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokIsmered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei