Az iPhone 15 Pro a pletykák szerint a némító kapcsoló helyett többfunkciós akciógombot kap

2023.03.31| MacRumors

Az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max modellek a pletykák szerint az Apple Watch Ultrához hasonlóan testreszabható Action gombot kapnak, a MacRumors fórumozója szerint, aki tavaly kiszivárogtatott pontos részleteket az iPhone 14 Pro modellek dinamikus szigetéről.

A forrás azt állítja, hogy az Action gomb a Ring/Silent kapcsolót váltja majd fel, amely 2007 óta minden iPhone modellben megtalálható volt. Nem magyarázták el, hogyan fog működni az Action gomb, de feltehetően testreszabható lesz, mint az Apple Watch Ultra esetében, így a felhasználók a gombot különböző rendszerfunkciókhoz rendelhetik hozzá a kényelmes hozzáférés érdekében.

Az Apple Watch Ultrához hasonlóan az Action gomb testre szabható lesz, így az felhasználók saját preferenciáiknak megfelelően funkciókat állíthatnak be rá. A gombhoz kapcsolódó lehetséges funkciók közé tartozik a Do Not Disturb, a zseblámpa, a Low Power Mode, a Lock Rotation, a Screen Recording, a Screenshot és a Shazam.

Az iPhone 15 Pro a pletykák szerint a némító kapcsoló helyett többfunkciós akciógombot kap

Az új funkciók használatához nem szükséges a teljes kijelzőt megérinteni, így gyorsabb és egyszerűbb hozzáférést biztosítanak majd az iPhone 15 Pro tulajdonosainak. Az Apple várhatóan szeptemberben mutatja be az iPhone 15 sorozatot, azonban ezek az új funkciók csak a Pro modellekre vonatkoznak, míg a standard iPhone 15 és iPhone 15 Plus modellek továbbra is a hagyományos Ring/Silent kapcsolóval és két hangerő gombbal rendelkeznek majd.

Már korábban is pletykálták, hogy a némító kapcsolót egy gombra cserélik az iPhone 15 Pro modelleken, de egy Action gomb eddig leginkább csak spekuláció volt. A forrás azt állította, hogy az Action gomb egy ideig még működni fog, miután az iPhone-ban lemerül az akkumulátor, köszönhetően egy új, alacsony fogyasztású chip beépítésének.

Az Action gomb mellett az iPhone 15 Pro modellek a pletykák szerint egy egyedi hangerőgombbal is rendelkeznek majd, amellyel a hangerő felfelé és lefelé is állítható. Mindkét gomb várhatóan solid-state kialakítású lesz, ami azt jelenti, hogy megnyomáskor fizikailag nem mozognak majd, ehelyett további Taptic Engines segítségével haptikus visszajelzést adnak a mozgás érzetének szimulálására, hasonlóan az iPhone 7 és a legújabb iPhone SE Home gombjához.

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

A One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

2024.01.31
| Android Police
A Samsungnak fel kell hagynia azzal, hogy az embereknek okot adjon a One UI gyűlölésére.
Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

2024.01.26
| Phone Arena
Minden technológiai gyártó folyamatosan próbálja megelőzni a következő nagy dolog piacra dobását, mindennek azért, hogy elsőként vezethesse be az új funkciókat.
A Samsung Galaxy A55 prémium dizájnt kap (fotókkal)

A Samsung Galaxy A55 prémium dizájnt kap (fotókkal)

2024.01.03
| SamMobile
Lehet, hogy a Galaxy S24 lesz az a telefon, amely a következő pár hétben minden figyelmet magára von, de a Samsungnak más fontos készülékei is készülnek, mint például a Galaxy A55.
Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

2024.02.06
| Android Headlines
A kevésbé szerencsés Samsung Galaxy S24 Ultra felhasználói zöld csíkos képernyővel kapcsolatos problémát tapasztalhatnak.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre felkapottabb a használt mobiltelefonok vásárlása! Te már vettél használt telefont?


nem, még soha
még nem, de tervezem
igen, volt már, hogy vettem használt mobilt
igen, mindig használt mobilokat használtamKorábbi szavazások eredményei