Az olcsóbb S21-ek van, amiben jobbak az Ultránál!

2021.01.19| Android Police

A Samsung Galaxy S21-es modelljei nem egyformák, több téren különböznek tudásban, de azért ezen meglepődtünk.

Ha az ár és a fizikai méret nem utalt volna rá, akkor a specifikációs lapok valószínűleg igen. A különféle szabványok és számok listáján található egy kíváncsi apróság, amely egészen eddig elkerülte a figyelmünket a bejelentés napján: míg az alsó kategóriájú Galaxy S21 és Galaxy S21+ 960 kép/mp szuper lassított videót támogat, a prémium kategóriás S21 Ultra továbbfejlesztett kamerái erre nem képesek. Ha ez ismerősnek hangzik, az azért van, mert a tavalyi S20/S20 Ultra esetében is hasonlót tapasztalhattunk.

Nem túl egyszerű, ha nem ismered az egész működését, de a specifikációs lap videorögzítési részének lábjegyzetébe rejtve a Samsung megvilágítja a különbséget:

"A Galaxy S21 5G és az S21+ 5G készülékeken a felhasználók körülbelül 0,5 másodpercnyi videót rögzíthetnek 960 kép/mp sebességgel, körülbelül 16 másodperces lejátszással. A Galaxy S21 Ultra 5G készüléken a felhasználók körülbelül 1 másodpercet rögzíthetnek 480 kép/mp sebességgel rögzített videóból, és digitálisan javítják 960 kép/mp sebességgel, körülbelül 32 másodperces lejátszással."

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Egyszerűbben fogalmazva, ez azt jelenti, hogy a kisebb S21 modellek képesek 960 kép/mp sebességgel natív felvételt készíteni, ahelyett, hogy digitális interpolációra támaszkodnának, hogy létrehozzák a képkockákat, míg az Ultra csak 480 kép/mp értékre képes. Bizonyos esetekben a különbség valószínűleg nem lesz észrevehető.

A megkülönböztetés némileg meglepő, hiszen nincs chipset-szintű különbség a telefonok között. Az egyik lehetséges magyarázat az S21 Ultra kamerájához kötött gyorsítótár hiánya vagy a videó rögzítéséhez használt érzékelő eltérése. Bár elegendő lehet a "digitálisan továbbfejlesztett" 960 kép/mp üzemmód, az olcsóbb modell jobban szolgálhatja a slo-mo rajongókat.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.