Öt Samsung Galaxy S21 alternatíva

2021.01.18| Android Authority

Íme öt okostelefon, amin érdemes elgondolkodni valamelyik Samsung Galaxy S21 vásárlása előtt.

A 2021 még alig kezdődött el, de a Samsung már piacra dobta a Galaxy S21 szériát. Az új telefonok nagy akkumulátorokat, nagy teljesítményt és lenyűgöző kijelzőket tartalmaznak, amelyek érdekes javaslatokat tesznek lehetővé. De mi jöhet még szóba, ha most cserélnél telefont és a Galaxy S21 család valamelyik tagja érdekes lett számodra? Lássuk!

Először is a Xiaomi Mi 11. Igaz, hogy még csak Kínában dobták piacra, de hamarosan itt is kapható lesz, ráadásul Snapdragon 888 processzorral, amely erősen partyban van az Európában a Samsungokba tett Exynos 2100-val. Csúcs minőség, hardver, ezúttal a kínai gyártó a kijelzőre koncentrált. A megjelenítő 120Hz-es OLED panel QHD+ felbontással, a 2015-ös Mi Note Pro óta először.

A Mi 11 4600 mAh-s akkumulátort hoz 55W-os vezetékes és 50W-os wireless töltéssel. Bár zoom kamera nincs a hátlapon, de 108 megapixeles fő, 13 megapixeles ultraszéles és 5 megapixeles telefotó akad. Extra a kijelzőbe épített pulzusmérő. A Xiaomi Mi 11 heteken belül érkezik.

Egyértelműen szóba jöhet házon belül az Ultrát leszámítva a tavalyi év slágere, a Samsung Galaxy S20 FE. A nagyon jó ár-érték arányú telefon tökéletes konkurenciája az új Galaxy S21 és S21+ modelleknek. A Galaxy S21 jelenleg százezer forintos felárért erősebb processzort, több RAM-ot, 8K videórögzítést kínál, cserébe a tavalyi évi FE microSD bővíthetőséget és nagyobb akkumulátort ad. Itt már erősen érdemes anyagilag mérlegelni.

Öt Samsung Galaxy S21 alternatíva

Szintén házon belüli jó ajánlat lehet a Samsung Galaxy Note20 Ultra. A2020-as év abszolút csúcsa Exynos 990 chipsettel érhető el nálunk, a kijelzője QHD+ felbontású, 120Hz-es, adottak a Samsung csúcskategóriás extra funkciói, úgymint IP68-as burkolat, vezeték nélküli töltés, DeX támogatás, ebben még van microSD bővíthetőség, ez utóbbi azonban már hiányzik a Galaxy S21-ekből.

Öt Samsung Galaxy S21 alternatíva

A Note20 Ultra mellett szól, hogy a házban rejti az S Pent, nem kell külön megvásárolni hozzá a ceruzát, az ezt tartó tokkal együtt, mint az S21 Ultránál, ez is nagy előnye lehet a 2020 nyarán érkezett okostelefonnak, azonban az S21 Ultra mellett áll a nagyobb, 5000 mAh-s akkumulátor, a dupla mennyiségű és képességű optikai zoom kamerával együtt.

Bár nem teljesen reális, de szóba jöhet az iPhone 12 is több okból. OLED kijelzőt, 5G-t, wireless töltést, vízálló burkolat és csúcskategóriás A14 Bionic processzort kínál az Apple az ősszel megjelent szériával. Árban az iPhone 12 mini 300 ezer forintnál kezdődik, valamivel kevesebbe kerül, mint a Galaxy S21, , cserébe nincs telefotó kamera, kisebb az akkumulátor és csak 64 gigabájt a belső tárhelye. Igaz, cserébe Android helyett iOS fut rajta, ez lehet igény szerint jó vagy rossz hír is.

Öt Samsung Galaxy S21 alternatíva

Talán jobb az összehasonlításhoz az iPhone 12 vagy az iPhone 12 Pro Maxot alapul venni nagyobb akkumulátorral, jobb kamerákkal és 128 gigabájt tárolóval, bár ez esetben 350-470 ezer forintig terjed az ár. Igaz, ennyivel többért nem jár 120Hz-es kijelző, sem ujjlenyomat-olvasó vagy 8K videórögzítés sem.

Végül, de egyáltalán nem utolsósorban itt a sokak kedvence, a OnePlus a 8 Proval, amely 2021-ben is abszolút megállja a helyét a Samsung csúcsa ellen. Prémium kialakítás és anyagok, elképesztő háttértámogatás, sok és gyors frissítés, új funkciók jellemzik, de adott az IP68 burkolat, a cég életében először wireless töltés, QHD+ 120Hz-es OLED panel.

Öt Samsung Galaxy S21 alternatíva

A OnePlus sosem a kamera képességeiről volt híres, valahogy mindig menet közben készítették el a megfelelő szoftvert hozzá, de azért a Sony IMX689-es, 48 megapixeles érzékelő jó alap hozzá, akárcsak az ugyanilyen felbontású ultraszéles szenzor. A OnePlus 8 Pro most 849 euróba kerül 8+128, illetve 949 euróba 12+256 gigabájtos összeállításban a cég honlapján, ez átszámítva 300-340 ezer forintos árat jelent.

 

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

2023.05.12
| 9to5 Mac
Az éves Google I/O fejlesztői konferenciáján az óriásvállalat egy sor új hardveres és szoftveres frissítést jelentett be. Az egyik termék a régóta várt Google Pixel Fold, a vállalat első előretörése az összehajtható okostelefonok terén.
Örülhetnek a Samsung Galaxy S23 FE ára miatt a rajongók

Örülhetnek a Samsung Galaxy S23 FE ára miatt a rajongók

2023.09.26
| SamMobile
Még néhány hét van hátra a Galaxy S23 FE megjelenéséig, de a képek és az összes specifikációja már kiszivárgott.
Gyönyörű a Galaxy S21+ lapos kijelzővel

Gyönyörű a Galaxy S21+ lapos kijelzővel

2020.12.29
| SamMobile
Több friss fotón látható a Samsung Galaxy S21+ modellje teljes valójában. És nekünk tetszik.
Viszlát, Galaxy Note család!

Viszlát, Galaxy Note család!

2020.11.13
| SamMobile
A Samsung Galaxy S széria átveszi a hatalmat, a Galaxy S21 Ultra már S Pen támogatással érkezik.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei