Nem könnyű az S21 Ultrát szerelni

2021.01.20| GSM Arena

Szétszedős videó került ki a Samsung Galaxy S21 és az S21 Ultra modellekről. Előbbit könnyű szerelni, utóbbi melósabb.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A PBKreviews örökítette meg az új termékcsalád szétszedését. Az Ultra esetében ha levesszük a lencséket védő üveget, kiderül, hogy a fényképezőgép borítása fémből készül, akárcsak a készülék váza. Ezt az üvegpanel tartja, így lényegesen tartósabbnak kell lennie, mint a korábbi S-sorozatú modellek kamera védői.

Mivel ez az S21 Ultra nemzetközi változata, a telefonból hiányoznak az mmWave antennák, amelyek a bal és a jobb oldalon helyezkednének el. Az antennák tényleges rései azonban még mindig a helyükön vannak.

Nem könnyű az S21 Ultrát szerelni

Mélyebben a telefonba nézve láthatjuk, hogy a Samsung rengeteg grafitfilmet használt az NFC antennáin és az alaplapon. Megerősítést kapunk arról, hogy az S21 Ultra mindhárom kamerája optikai képstabilizátorral rendelkezik.

Érdekes módon a felső hangszóró nem rendelkezik hab szigeteléssel, amely a kisebb és olcsóbb Galaxy S21-nél jelen volt. Az S21-től eltérően az S21 Ultra képernyőcsatlakozó kábele nem bontható le, a panelhez van rögzítve, ami megnehezíti a kijelző cseréjét.

 

A Galaxy S21-nél spoilerezünk: sok alkatrész elég könnyen cserélhető, kivéve az akkumulátort. Az előddel ellentétben a Galaxy S21 műanyag hátlappal rendelkezik, amely megosztja a rajongókat - egyesek imádják, míg mások utálják. De nem tagadható, hogy ez megkönnyíti a telefon szétszedését. Az szervizes egy egyszerű eszközzel el tudta távolítani a hátlapot. Alatta csak egy grafitlemez, vezeték nélküli töltőtekerccsel és 22 csavarral marad az S21 belsejéhez való teljes hozzáférés között, amely nagyon hasonlít az S20-ashoz.

Miután lehúzta a grafitlapot, két mmWave 5G antennát láthatunk, amelyeknek sokat kell segítenie a vételben - az S20-nak csak egy van. A lebontásból az is kiderül, hogy az S21 grafitra váltott a processzor hűtése érdekében.

Az összes alkatrész meglehetősen könnyen eltávolítható, amit üdítő látni. Az azonban nem szerencsés, hogy a Samsung sok ragasztót használt az akkumulátor és a képernyő helyén tartásához, két olyan alkatrésznél pont, amelyek hajlamosak a meghibásodásra. Némi hévvel, sok türelemmel és megfelelő eszközzel el lehet távolítani és kicserélni ezt a kettőt.

A PBKreviews úgy zárja le a videót, hogy az S21-nek 7-ből 7,5 javítási pontszámot ad. Bár ezt az eredményt nem lehet összehasonlítani az iFixit szabványosított és szigorúan kidolgozott pontszámával, reménykedünk abban, hogy a Samsung könnyebbé tette az S21 javíthatóságát.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:

Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen tarifacsomagot használ?


céges telefont használok
prepaid kártyás tarifát használok
szolgáltatói előfizetéssel rendelkezek
flottás csomagban vagyokKorábbi szavazások eredményei