Nem könnyű az S21 Ultrát szerelni

2021.01.20| GSM Arena

Szétszedős videó került ki a Samsung Galaxy S21 és az S21 Ultra modellekről. Előbbit könnyű szerelni, utóbbi melósabb.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A PBKreviews örökítette meg az új termékcsalád szétszedését. Az Ultra esetében ha levesszük a lencséket védő üveget, kiderül, hogy a fényképezőgép borítása fémből készül, akárcsak a készülék váza. Ezt az üvegpanel tartja, így lényegesen tartósabbnak kell lennie, mint a korábbi S-sorozatú modellek kamera védői.

Mivel ez az S21 Ultra nemzetközi változata, a telefonból hiányoznak az mmWave antennák, amelyek a bal és a jobb oldalon helyezkednének el. Az antennák tényleges rései azonban még mindig a helyükön vannak.

Nem könnyű az S21 Ultrát szerelni

Mélyebben a telefonba nézve láthatjuk, hogy a Samsung rengeteg grafitfilmet használt az NFC antennáin és az alaplapon. Megerősítést kapunk arról, hogy az S21 Ultra mindhárom kamerája optikai képstabilizátorral rendelkezik.

Érdekes módon a felső hangszóró nem rendelkezik hab szigeteléssel, amely a kisebb és olcsóbb Galaxy S21-nél jelen volt. Az S21-től eltérően az S21 Ultra képernyőcsatlakozó kábele nem bontható le, a panelhez van rögzítve, ami megnehezíti a kijelző cseréjét.

 

A Galaxy S21-nél spoilerezünk: sok alkatrész elég könnyen cserélhető, kivéve az akkumulátort. Az előddel ellentétben a Galaxy S21 műanyag hátlappal rendelkezik, amely megosztja a rajongókat - egyesek imádják, míg mások utálják. De nem tagadható, hogy ez megkönnyíti a telefon szétszedését. Az szervizes egy egyszerű eszközzel el tudta távolítani a hátlapot. Alatta csak egy grafitlemez, vezeték nélküli töltőtekerccsel és 22 csavarral marad az S21 belsejéhez való teljes hozzáférés között, amely nagyon hasonlít az S20-ashoz.

Miután lehúzta a grafitlapot, két mmWave 5G antennát láthatunk, amelyeknek sokat kell segítenie a vételben - az S20-nak csak egy van. A lebontásból az is kiderül, hogy az S21 grafitra váltott a processzor hűtése érdekében.

Az összes alkatrész meglehetősen könnyen eltávolítható, amit üdítő látni. Az azonban nem szerencsés, hogy a Samsung sok ragasztót használt az akkumulátor és a képernyő helyén tartásához, két olyan alkatrésznél pont, amelyek hajlamosak a meghibásodásra. Némi hévvel, sok türelemmel és megfelelő eszközzel el lehet távolítani és kicserélni ezt a kettőt.

A PBKreviews úgy zárja le a videót, hogy az S21-nek 7-ből 7,5 javítási pontszámot ad. Bár ezt az eredményt nem lehet összehasonlítani az iFixit szabványosított és szigorúan kidolgozott pontszámával, reménykedünk abban, hogy a Samsung könnyebbé tette az S21 javíthatóságát.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokNézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

Nézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

2022.07.15
| GSM Arena
Az Apple iPhone 14 Pro Max dummy előlapján a dupla kivágás látható, a vanilla verzión nincs ilyen újítás.
Íme a lista 2022 öt legkelendőbb okosórájáról!

Íme a lista 2022 öt legkelendőbb okosórájáról!

2022.06.13
| PhoneArena
Az Apple Watch Series 7 és az SE voltak a világ legkelendőbb okosórái az első negyedévben!
Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

2022.07.11
| Phone Arena
Mintha nem lenne elég, hogy az iPhone 14 valószínűleg drágább lesz, mint az iPhone 13 sorozat, egy új hír szerint az Apple Watch strapabíró kiadása pofátlan árcédulával érkezik.
30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

2022.07.16
| Tomtop
Épphogy bejelentette a kínai cég a Xiaomi Mi Band 7 okoskarkötőt, máris itt a 7 Pro verzió teljese más dizájnnal és kapható is.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
0-1 GB
1-2 GB
2-5 GB
5-10 GB
10GB +Korábbi szavazások eredményei