5 dolog, amiben rosszabb lett a Galaxy S21

2021.02.03| Android Police

Bár egy frissítés általában pozitívumokat ad, van, hogy visszaesés tapasztalható. Az S21 öt dologban lett rosszabb az S20-hoz képest.

Tagadhatatlan, hogy a Galaxy S21 sorozat komoly ihletet merített a jelenlegi Note modellekből mind formában, mind funkcióban. A tavalyitól eltérően a három Galaxy S21 modell között élesebb a megosztottság és ez meg is mutatkozik. A Samsung megkérdőjelezhető választásai ezúttal azt eredményezik, hogy az S21 telefonok bizonyos esetekben még rosszabbak lettek magukat, mint a kifutó S20-ak és ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni a két olcsóbb opció esetében. Persze nem gond, ha valaki túl tudja tenni magát az alábbi öt dolgok.

Nincs töltő

Az új Galaxy S21 sorozat esetében a Samsung csak egy USB-C kábelt ad, így vagy egy újat kell venni vagy pedig meglévőt használni. Ami magát a töltéstechnikát illeti, az S21 Ultra elvetette a gyorsabb, 45W-os töltés támogatását és megelégedett az S21 és az S21+ ugyanolyan szerény 25W-os sebességével. A tavalyi S20 Ultra bár ugyanezt a töltőfejet kapta, legalább támogatta a 45W-os gyorstöltést külön megvásárolható adapterrel.

5 dolog, amiben rosszabb lett a Galaxy S21

1080p felbontás

A telefonok kijelzőjének ideális felbontása már régóta megosztó téma, itt még feltűnőbb lett a Samsung döntése, amely szerint az S21 és S21+ esetében az előd QHD paneljeit full HD-re cserélték. A vállalat zászlóshajói (beleértve az S21 Ultrát is) egyébként alapértelmezés szerint 1080p felbontással érkeznek és az Ultrát leszámítva egyik sem képes kezelni a magas frissítési gyakoriságot az elődök közül a csúcs QHD felbontás mellett, így maradt a vállalat a full HD felbontásnál, hogy biztosítani tudja az elvárt 120Hz-es rátát.

Kisebb RAM kapacitás

A Samsung valószínűleg rájött, hogy túltolta az S20 vonalat a 12 gigabájt RAM-mal, így az S21-ek esetében visszalépett – többek között így is lehet, hogy az újabb modellek olcsóbbak – és maradt a 8 gigabájtról az indulás. Ismét az S21 Ultra részesül előnyben, meg tudta tartani a 12 GB-os és 16 GB-os opciókat, így ez a változás csak a két olcsóbb modellre vonatkozik. A RAM nagy eséllyel majd csak papíron látszik, hogy kevesebb, a napi használatban nem valószínű.

Műanyag hátlap

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A Samsung egy műanyag hátlapot csapott a nem Plus S21-re, míg a másik két modell még mindig üveget használ. Legalább a váz még mindig fémből van faragva, így a tartósságot nem érte kár. Akár a műanyag hátlapot részesíted előnyben, akár nem, a Galaxy S21 egy lépéssel közelebb került az S20 FE-hez.

Nincs tárhelybővítés és MST sem

Mindezeken a nagy változásokon kívül a Samsung is alattomos módon kizárta a microSD kártyahelyet az egész S21 szériából. A Galaxy telefonok a legutolsó zászlóshajók közé tartoztak, amelyek még mindig lehetővé tették bővítő kártya használatát, egészen eddig. Ezekkel az új telefonokkal csak a beépített tárhely használható fizikailag: az S21 és az S21+ esetében 128 és 256 GB-os opciókat jelent, míg az Ultránál 256 és 512 GB között válogathatunk.

5 dolog, amiben rosszabb lett a Galaxy S21

A Samsung elvetette az MST-t is, amely segített a Samsung Pay-nek úgy, hogy támogatta a meglévő fizetési terminálokat, amelyekből hiányzott az NFC-támogatás, emulálva a mágnescsíkot egy fizikai hitelkártyán. Az NFC-vel felszerelt fizetési infrastruktúra növekvő jelenléte miatt ez azzal fenyeget, hogy az MST elavulttá válik. Ez a változás azonban nem minden piacra érvényes, és néhány nemzetközi S21 modell továbbra is tartja magát az MST funkcionalitásához.

Külön megtudtuk, hogy az S21 nem támogatja az UWB-t a jövőbeni alkalmazásokban, például a Digital Key-ben, míg a másik két telefon igen. Bár valószínűleg nem olyan nagy ügy, a legolcsóbb Galaxy S modell mégis másodosztályúnak érzi magát a Samsung 2021-es csúcskategóriájában.

Többen hajlandók lesznek ezeket a „butításokat” elfogadni, ha figyelembe vesszük, hogy az új Galaxy S21 széria tényleg olcsóbb lett a tavalyi S20 modelleknél. Ezekekkel a választási lehetőségekkel viszont vagy elvesztünk már meglévő opciókat vagy az Ultra megvásárlására kényszerít a Samsung.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:

Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen tarifacsomagot használ?


céges telefont használok
prepaid kártyás tarifát használok
szolgáltatói előfizetéssel rendelkezek
flottás csomagban vagyokKorábbi szavazások eredményei