5 dolog, amiben rosszabb lett a Galaxy S21

2021.02.03| Android Police

Bár egy frissítés általában pozitívumokat ad, van, hogy visszaesés tapasztalható. Az S21 öt dologban lett rosszabb az S20-hoz képest.

Tagadhatatlan, hogy a Galaxy S21 sorozat komoly ihletet merített a jelenlegi Note modellekből mind formában, mind funkcióban. A tavalyitól eltérően a három Galaxy S21 modell között élesebb a megosztottság és ez meg is mutatkozik. A Samsung megkérdőjelezhető választásai ezúttal azt eredményezik, hogy az S21 telefonok bizonyos esetekben még rosszabbak lettek magukat, mint a kifutó S20-ak és ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni a két olcsóbb opció esetében. Persze nem gond, ha valaki túl tudja tenni magát az alábbi öt dolgok.

Nincs töltő

Az új Galaxy S21 sorozat esetében a Samsung csak egy USB-C kábelt ad, így vagy egy újat kell venni vagy pedig meglévőt használni. Ami magát a töltéstechnikát illeti, az S21 Ultra elvetette a gyorsabb, 45W-os töltés támogatását és megelégedett az S21 és az S21+ ugyanolyan szerény 25W-os sebességével. A tavalyi S20 Ultra bár ugyanezt a töltőfejet kapta, legalább támogatta a 45W-os gyorstöltést külön megvásárolható adapterrel.

5 dolog, amiben rosszabb lett a Galaxy S21

1080p felbontás

A telefonok kijelzőjének ideális felbontása már régóta megosztó téma, itt még feltűnőbb lett a Samsung döntése, amely szerint az S21 és S21+ esetében az előd QHD paneljeit full HD-re cserélték. A vállalat zászlóshajói (beleértve az S21 Ultrát is) egyébként alapértelmezés szerint 1080p felbontással érkeznek és az Ultrát leszámítva egyik sem képes kezelni a magas frissítési gyakoriságot az elődök közül a csúcs QHD felbontás mellett, így maradt a vállalat a full HD felbontásnál, hogy biztosítani tudja az elvárt 120Hz-es rátát.

Kisebb RAM kapacitás

A Samsung valószínűleg rájött, hogy túltolta az S20 vonalat a 12 gigabájt RAM-mal, így az S21-ek esetében visszalépett – többek között így is lehet, hogy az újabb modellek olcsóbbak – és maradt a 8 gigabájtról az indulás. Ismét az S21 Ultra részesül előnyben, meg tudta tartani a 12 GB-os és 16 GB-os opciókat, így ez a változás csak a két olcsóbb modellre vonatkozik. A RAM nagy eséllyel majd csak papíron látszik, hogy kevesebb, a napi használatban nem valószínű.

Műanyag hátlap

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A Samsung egy műanyag hátlapot csapott a nem Plus S21-re, míg a másik két modell még mindig üveget használ. Legalább a váz még mindig fémből van faragva, így a tartósságot nem érte kár. Akár a műanyag hátlapot részesíted előnyben, akár nem, a Galaxy S21 egy lépéssel közelebb került az S20 FE-hez.

Nincs tárhelybővítés és MST sem

Mindezeken a nagy változásokon kívül a Samsung is alattomos módon kizárta a microSD kártyahelyet az egész S21 szériából. A Galaxy telefonok a legutolsó zászlóshajók közé tartoztak, amelyek még mindig lehetővé tették bővítő kártya használatát, egészen eddig. Ezekkel az új telefonokkal csak a beépített tárhely használható fizikailag: az S21 és az S21+ esetében 128 és 256 GB-os opciókat jelent, míg az Ultránál 256 és 512 GB között válogathatunk.

5 dolog, amiben rosszabb lett a Galaxy S21

A Samsung elvetette az MST-t is, amely segített a Samsung Pay-nek úgy, hogy támogatta a meglévő fizetési terminálokat, amelyekből hiányzott az NFC-támogatás, emulálva a mágnescsíkot egy fizikai hitelkártyán. Az NFC-vel felszerelt fizetési infrastruktúra növekvő jelenléte miatt ez azzal fenyeget, hogy az MST elavulttá válik. Ez a változás azonban nem minden piacra érvényes, és néhány nemzetközi S21 modell továbbra is tartja magát az MST funkcionalitásához.

Külön megtudtuk, hogy az S21 nem támogatja az UWB-t a jövőbeni alkalmazásokban, például a Digital Key-ben, míg a másik két telefon igen. Bár valószínűleg nem olyan nagy ügy, a legolcsóbb Galaxy S modell mégis másodosztályúnak érzi magát a Samsung 2021-es csúcskategóriájában.

Többen hajlandók lesznek ezeket a „butításokat” elfogadni, ha figyelembe vesszük, hogy az új Galaxy S21 széria tényleg olcsóbb lett a tavalyi S20 modelleknél. Ezekekkel a választási lehetőségekkel viszont vagy elvesztünk már meglévő opciókat vagy az Ultra megvásárlására kényszerít a Samsung.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokNézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

Nézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

2022.07.15
| GSM Arena
Az Apple iPhone 14 Pro Max dummy előlapján a dupla kivágás látható, a vanilla verzión nincs ilyen újítás.
Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

2022.08.08
| Phone Arena
Nem meglepő, hogy az Apple gőzerővel dolgozik az iPhone 14 bemutató eseményen, ám az eddig sejtett dátum változhat.
Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

2022.07.11
| Phone Arena
Mintha nem lenne elég, hogy az iPhone 14 valószínűleg drágább lesz, mint az iPhone 13 sorozat, egy új hír szerint az Apple Watch strapabíró kiadása pofátlan árcédulával érkezik.
30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

2022.07.16
| Tomtop
Épphogy bejelentette a kínai cég a Xiaomi Mi Band 7 okoskarkötőt, máris itt a 7 Pro verzió teljese más dizájnnal és kapható is.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
0-1 GB
1-2 GB
2-5 GB
5-10 GB
10GB +Korábbi szavazások eredményei