Az olcsóbb S21-ek van, amiben jobbak az Ultránál!

2021.01.19| Android Police

A Samsung Galaxy S21-es modelljei nem egyformák, több téren különböznek tudásban, de azért ezen meglepődtünk.

Ha az ár és a fizikai méret nem utalt volna rá, akkor a specifikációs lapok valószínűleg igen. A különféle szabványok és számok listáján található egy kíváncsi apróság, amely egészen eddig elkerülte a figyelmünket a bejelentés napján: míg az alsó kategóriájú Galaxy S21 és Galaxy S21+ 960 kép/mp szuper lassított videót támogat, a prémium kategóriás S21 Ultra továbbfejlesztett kamerái erre nem képesek. Ha ez ismerősnek hangzik, az azért van, mert a tavalyi S20/S20 Ultra esetében is hasonlót tapasztalhattunk.

Az olcsóbb S21-ek van, amiben jobbak az Ultránál!

Nem túl egyszerű, ha nem ismered az egész működését, de a specifikációs lap videorögzítési részének lábjegyzetébe rejtve a Samsung megvilágítja a különbséget:

"A Galaxy S21 5G és az S21+ 5G készülékeken a felhasználók körülbelül 0,5 másodpercnyi videót rögzíthetnek 960 kép/mp sebességgel, körülbelül 16 másodperces lejátszással. A Galaxy S21 Ultra 5G készüléken a felhasználók körülbelül 1 másodpercet rögzíthetnek 480 kép/mp sebességgel rögzített videóból, és digitálisan javítják 960 kép/mp sebességgel, körülbelül 32 másodperces lejátszással."

Az olcsóbb S21-ek van, amiben jobbak az Ultránál!

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Egyszerűbben fogalmazva, ez azt jelenti, hogy a kisebb S21 modellek képesek 960 kép/mp sebességgel natív felvételt készíteni, ahelyett, hogy digitális interpolációra támaszkodnának, hogy létrehozzák a képkockákat, míg az Ultra csak 480 kép/mp értékre képes. Bizonyos esetekben a különbség valószínűleg nem lesz észrevehető.

A megkülönböztetés némileg meglepő, hiszen nincs chipset-szintű különbség a telefonok között. Az egyik lehetséges magyarázat az S21 Ultra kamerájához kötött gyorsítótár hiánya vagy a videó rögzítéséhez használt érzékelő eltérése. Bár elegendő lehet a "digitálisan továbbfejlesztett" 960 kép/mp üzemmód, az olcsóbb modell jobban szolgálhatja a slo-mo rajongókat.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEzt a 38 alkalmazást törölje mobiljáról azonnal!

Ezt a 38 alkalmazást törölje mobiljáról azonnal!

2023.04.29
| Phone Arena
Két héttel ezelőtt derült ki 60 alkalmazásról, amelyek összesen több mint 100 millió Google Play letöltéssel rendelkeznek, és amelyekről kiderült, hogy a felhasználó engedélye nélkül tolnak invazív hirdetéseket, és rengeteg érzékeny információt gyűjtenek. Itt van újabb 38.
Komoly a gond és a Samsung nem ismeri el

Komoly a gond és a Samsung nem ismeri el

2023.04.12
| Android Police
Több Samsung Galaxy S23 tulajdonos panaszkodik homályos és elkenődött foltokról a fényképeiken. Az probléma nem érinti az Ultra modelleket és az áprilisi kamera frissítés után is fennáll.
A fiatalok buta flipes mobilokra cserélik okostelefonjaikat

A fiatalok buta flipes mobilokra cserélik okostelefonjaikat

2023.05.05
| Phone Arena
A legújabb trend az okostelefonok terén az összecsukható telefonok. Ezek két képernyővel rendelkeznek, és lehetővé teszik, hogy egyszerre több alkalmazást futtassunk, így jobb multitaskerek lehetünk.
A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

2023.05.12
| 9to5 Mac
Az éves Google I/O fejlesztői konferenciáján az óriásvállalat egy sor új hardveres és szoftveres frissítést jelentett be. Az egyik termék a régóta várt Google Pixel Fold, a vállalat első előretörése az összehajtható okostelefonok terén.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön milyen fülhallgatót használ a telefonjához?


nem használok headsetet
vezetékes fülhallgatót használok
Apple Airpods
Samsung bluetoothos
Samsung vezetékes
Xiaomi bluetoothos
Xiaomi vezetékes
boAt bluetoothos
boAt vezetékes
egyéb bluetoothos
egyéb vezetékesKorábbi szavazások eredményei