Az olcsóbb S21-ek van, amiben jobbak az Ultránál!

2021.01.19| Android Police

A Samsung Galaxy S21-es modelljei nem egyformák, több téren különböznek tudásban, de azért ezen meglepődtünk.

Ha az ár és a fizikai méret nem utalt volna rá, akkor a specifikációs lapok valószínűleg igen. A különféle szabványok és számok listáján található egy kíváncsi apróság, amely egészen eddig elkerülte a figyelmünket a bejelentés napján: míg az alsó kategóriájú Galaxy S21 és Galaxy S21+ 960 kép/mp szuper lassított videót támogat, a prémium kategóriás S21 Ultra továbbfejlesztett kamerái erre nem képesek. Ha ez ismerősnek hangzik, az azért van, mert a tavalyi S20/S20 Ultra esetében is hasonlót tapasztalhattunk.

Az olcsóbb S21-ek van, amiben jobbak az Ultránál!

Nem túl egyszerű, ha nem ismered az egész működését, de a specifikációs lap videorögzítési részének lábjegyzetébe rejtve a Samsung megvilágítja a különbséget:

"A Galaxy S21 5G és az S21+ 5G készülékeken a felhasználók körülbelül 0,5 másodpercnyi videót rögzíthetnek 960 kép/mp sebességgel, körülbelül 16 másodperces lejátszással. A Galaxy S21 Ultra 5G készüléken a felhasználók körülbelül 1 másodpercet rögzíthetnek 480 kép/mp sebességgel rögzített videóból, és digitálisan javítják 960 kép/mp sebességgel, körülbelül 32 másodperces lejátszással."

Az olcsóbb S21-ek van, amiben jobbak az Ultránál!

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Egyszerűbben fogalmazva, ez azt jelenti, hogy a kisebb S21 modellek képesek 960 kép/mp sebességgel natív felvételt készíteni, ahelyett, hogy digitális interpolációra támaszkodnának, hogy létrehozzák a képkockákat, míg az Ultra csak 480 kép/mp értékre képes. Bizonyos esetekben a különbség valószínűleg nem lesz észrevehető.

A megkülönböztetés némileg meglepő, hiszen nincs chipset-szintű különbség a telefonok között. Az egyik lehetséges magyarázat az S21 Ultra kamerájához kötött gyorsítótár hiánya vagy a videó rögzítéséhez használt érzékelő eltérése. Bár elegendő lehet a "digitálisan továbbfejlesztett" 960 kép/mp üzemmód, az olcsóbb modell jobban szolgálhatja a slo-mo rajongókat.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:

Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen tarifacsomagot használ?


céges telefont használok
prepaid kártyás tarifát használok
szolgáltatói előfizetéssel rendelkezek
flottás csomagban vagyokKorábbi szavazások eredményei