A professzor beismerte: lopott a Huawei-nek

2020.12.07| Phone Arena

A kínai professzor, aki állítólag segített a Huawei-nek üzleti titkok ellopásában az USA-ban, elismerte a bűncselekményt.

Azok számára, akik nem értik, miért tiltotta ki az Egyesült Államok épp a Huawei-t, az egyik ok a gyártó és a kínai kommunista kormány közötti állítólagos kapcsolatokhoz kapcsolódik. A kínai törvények értelmében a Huawei-hez hasonló vállalat elrendelhető, hogy információkat szerezzen más vállalatoktól a pekingi adminisztráció nevében. Állítólag a kínai vállalatok nem utasíthatják el az ilyen kérést, bár a Huawei korábban azt mondta, hogy szembeszállna a kínai kormány által kiadott, mások kémlelésére vonatkozó utasításokkal.

Vádat emeltek a professzor ellen, akit letartóztattak, miután chipet lopott a Huawei nevében

A híresztelt kémkedés mellett egyes kínai vállalatokat (köztük a Huawei-t) azzal vádoltak, hogy szellemi tulajdonokat loptak el amerikai vállalatoktól. Bűnügyi és polgári peres eljárás indult egy professzor ellen, aki állítólag a Huawei nevében lopott technológiát - a kínai professzorról úgy tudni, segített a Huawei-nek üzleti titkok ellopásában az Egyesült Államokban –, elismerte a bűncselekményt.

Pénteken a Bloomberg arról számolt be, hogy egy kínai professzor, akit üzleti titkok ellopásával vádoltak a Huawei számára, csökkentett büntetésért könyörögött. Az alperes Bo Mao, a kínai Xiamen Egyetem informatika professzora; az államokban vendégprofesszorként dolgozott a Texasi Egyetemen.

A fent említett megállapodás részeként a professzor bűnösnek vallotta magát egyetlen hamis állítás vádjával. A Bo elleni komolyabb vádakat Brooklynban a szövetségi ügyészek elutasították. A professzornak összeesküvés és üzleti titok lopás vádjával kellett szembenéznie. Most december 14-én tartják majd az ítéletmeghallgatást; a meghallgatást Pamela Chen amerikai kerületi bíró ütemezte, aki a megállapodás feltételei szerint Bo-t a tavalyi letartóztatása óta őrizetben töltött időre bünteti. Az ítélet után visszatér Kínába. 2016-ban Mao professzor ellopott egy számítógépes chipet egy kínai technológiai vállalat nevében, miközben állítólag tudományos kutatásokat végzett.

Míg a büntetőeljárások nem említették azt a vállalatot, amely állítólag Bo-nak segített ellopni a chipet, a professzor ellen indított polgári perben ugyanazok a vádak voltak pontosak, kivéve, hogy kifejezetten a Boe mellett működő vállalatként jelölte meg a Huawei-t.

Jelenleg a Huawei továbbra is az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumának entitáslistáján marad, ami megakadályozza, hogy a cég hozzáférjen az USA ellátási láncához, beleértve a Google-t is. Mivel a Google alkalmazásai nem telepíthetők a Huawei telefonokra, ez a nemzetközi egységek eladásának csökkenését eredményezte, mivel a Google alkalmazásainak nagy részét egyébként is tiltják Kínában.

Míg a Huawei ezt nagyjából meg tudja oldani és tud a legtöbb app helyett reális alternatívát nyújtani a vásárlói számára, addig az Egyesült Államok által még májusban bejelentett új exportszabályok nagyobb kihívást jelentenek. Minden cégnek, amely amerikai eredetű alkatrészeket használ fel chip gyártásához, engedélyt kell szereznie a Kereskedelmi Minisztériumtól, hogy alkatrészeket küldhessen a Huawei számára.

 

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.