Nem menti meg Biden a Huawei-t

2021.02.05| Android Authority
Címkék:

Trump

,

Huawei

,

ban

,

licensz

,

USA

,

Biden


Úgy tűnik, hogy a Huawei amerikai tilalma nem szűnik meg a Biden-kormány alatt.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Az új kereskedelmi miniszter nem lát okot arra, hogy a cég miért ne maradhatna az amerikai tiltólistán. A Huawei csapásai még 2019-ben kezdődtek, amikor a Trump adminisztráció felvette egy entitáslistára, amely megtiltotta az amerikai cégekkel való üzletkötést.

Az ország legutóbbi kormányváltásával élt a remény, hogy a Biden kormány engedékenységet tanúsít a Huawei számára. Ez a lehetőség most komornak tűnik, ugyanis az elnök választotta Gina Raimondo kereskedelmi miniszter nem lát okot arra, hogy a Huawei és más kínai vállalatok ne maradjanak a kereskedelmi embargó alatt.

„A feleket általában azért veszik fel az entitások listájára és a Military End-User listára, mert kockázatot jelentenek az Egyesült Államok nemzetbiztonsági vagy külpolitikai érdekeire. Jelenleg nincs okom azt hinni, hogy az e listákon szereplő szervezetek nem lehetnek ott.”- mondta Raimondo, válaszolva a szenátus republikánusainak írásbeli kérdéseire a Huawei és a Hikvision iránti álláspontjáról.

Nem menti meg Biden a Huawei-t

A kínai külügyminisztérium szóvivője Raimondo észrevételeire reagálva elmondta, hogy a keleti ország továbbra is ellenzi az Egyesült Államok által a vállalatok ellen bevezetett szankciókat. "Arra kérjük Önöket, hogy állítsák le ezt a kínai társaságok ellen elkövetett elnyomást" - mondta Wang Wenbin szóvivő csütörtökön Pekingben tartott sajtótájékoztatón.

Eközben a Huawei az okostelefonok globális piaci részesedésének jelentős csökkenését tapasztalja. A vállalat elvesztette pozícióját az öt legfontosabb okostelefon gyártók listáján, a szállítások 35%-kal csökkentek 2020 negyedik negyedévére.

Olvass még több Telefonguru hírt itt!

Ezekkel a legújabb fejleményekkel valószínűtlennek tűnik, hogy a Huawei hamarosan haladékot kapjon a szigorú amerikai szankciókról. A cég saját operációs rendszert fejleszt a Google Mobile Services (GMS) elvesztésének ellensúlyozására. Ez azonban nem biztos, hogy visszaszerzi az elveszített felhasználói érdeklődést.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei