Nem menti meg Biden a Huawei-t

2021.02.05| Android Authority
Címkék:

Trump

,

Huawei

,

ban

,

licensz

,

USA

,

Biden


Úgy tűnik, hogy a Huawei amerikai tilalma nem szűnik meg a Biden-kormány alatt.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Az új kereskedelmi miniszter nem lát okot arra, hogy a cég miért ne maradhatna az amerikai tiltólistán. A Huawei csapásai még 2019-ben kezdődtek, amikor a Trump adminisztráció felvette egy entitáslistára, amely megtiltotta az amerikai cégekkel való üzletkötést.

Az ország legutóbbi kormányváltásával élt a remény, hogy a Biden kormány engedékenységet tanúsít a Huawei számára. Ez a lehetőség most komornak tűnik, ugyanis az elnök választotta Gina Raimondo kereskedelmi miniszter nem lát okot arra, hogy a Huawei és más kínai vállalatok ne maradjanak a kereskedelmi embargó alatt.

„A feleket általában azért veszik fel az entitások listájára és a Military End-User listára, mert kockázatot jelentenek az Egyesült Államok nemzetbiztonsági vagy külpolitikai érdekeire. Jelenleg nincs okom azt hinni, hogy az e listákon szereplő szervezetek nem lehetnek ott.”- mondta Raimondo, válaszolva a szenátus republikánusainak írásbeli kérdéseire a Huawei és a Hikvision iránti álláspontjáról.

Nem menti meg Biden a Huawei-t

A kínai külügyminisztérium szóvivője Raimondo észrevételeire reagálva elmondta, hogy a keleti ország továbbra is ellenzi az Egyesült Államok által a vállalatok ellen bevezetett szankciókat. "Arra kérjük Önöket, hogy állítsák le ezt a kínai társaságok ellen elkövetett elnyomást" - mondta Wang Wenbin szóvivő csütörtökön Pekingben tartott sajtótájékoztatón.

Eközben a Huawei az okostelefonok globális piaci részesedésének jelentős csökkenését tapasztalja. A vállalat elvesztette pozícióját az öt legfontosabb okostelefon gyártók listáján, a szállítások 35%-kal csökkentek 2020 negyedik negyedévére.

Olvass még több Telefonguru hírt itt!

Ezekkel a legújabb fejleményekkel valószínűtlennek tűnik, hogy a Huawei hamarosan haladékot kapjon a szigorú amerikai szankciókról. A cég saját operációs rendszert fejleszt a Google Mobile Services (GMS) elvesztésének ellensúlyozására. Ez azonban nem biztos, hogy visszaszerzi az elveszített felhasználói érdeklődést.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei