Még egy évig nincs Google a Huawei-nek

2020.05.14| Phone Arena
Címkék:

Trump

,

Huawei

,

ban

,

licensz

,

USA


A Huawei és a ZTE tilalma az Egyesült Államokban egy évvel meghosszabbodik.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

2020.05.14. update: A Huawei reagált cikkunkre!

„A döntésnek nincs jelentős hatása a Huawei üzletvitelére, a vállalat továbbra is arra törekszik, hogy minél inkább függetlenítse magát az Amerikai Egyesült Államoktól, s Európából, Ázsiából kerüljenek ki a beszállítói. Ugyanakkor a Huawei kész bármikor újra együttműködni az amerikai technológiai partnereivel.

Az Entity List leginkább az amerikaiakat érinti hátrányosan, őket szorítja ki a globalizáció által biztosított minőségi és árbeli előnyökből, továbbá jelentős gazdasági károkat okozott azoknak az amerikai vállalatoknak, akik együttműködtek a Huawei-jel.”

 

A világ legnagyobb okostelefon- és távközlési berendezésgyártójának, a Huawei-nek 2019. májusától megtiltották termékeinek az Egyesült Államokban történő értékesítését vagy az amerikai vállalatokkal való együttműködést, a Trump adminisztráció szerint nemzetbiztonság szempontjából kockázatos a kínai óriás.

Tegnap Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke egy évvel meghosszabbította a Huaweit és a ZTE kínai óriásokat érintő tilalmat, "kihirdetve egy nemzeti vészhelyzetet és megakadályozva az amerikai társaságokat a nemzetbiztonsági kockázatot jelentő cégek által készített távközlési berendezések használatában".

A kezdeti tilalom ellenére a Huawei lendülete Európában, Kanadában és más nemzetközi piacokon nagyrészt változatlan maradt, és Kínában kiváló eladásainak köszönhetően a vállalat rekordot döntött, 200 millió okostelefont szállított 2019-ben, míg csak két évvel korábban az éves szállítás 100 millió darab körül mozgott.

Még egy évig nincs Google a Huawei-nek

A tilalom kezdete után a Huawei elkezdte saját, AppGallery nevű alkalmazás-boltjának fejlesztését, mivel nem tudott együttműködni az amerikai vállalkozásokkal, így a Google-lal sem, tehát nincs Google Mobile Services és a Google Play a tiltás óta kiadott Huawei okostelefonok számára. Ez nem nagy kérdés a Huawei kínai otthoni piacán, de jelentősen érinti a nyugati okostelefon-vásárlókat, akik általában azt várják el, hogy a Google alkalmazásokat, például a YouTube, a Maps, a Google Play, a Gmail és a Google Chrome előre telepítsék eszközükre.

A Huawei legújabb okostelefonja, a Huawei P30 Pro New Edition nemrégiben hivatalosan is megjelent és az európai piac számára szánt széles körben népszerű P30 Pro „felújítása” lett, a Google alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal jelenik meg. 2020 első negyedévében a kutatók a Huawei számára a leszállított 5G-os okostelefonok második helyét adták, 8 millió dolláros piaci részesedéssel, 33,2% -os piaci részesedéssel, éppen a Samsung mögött, amely 34,4%-ot birtokolt és 8,3 millió eladott példányt tud felmutatni.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokKihalhat az Android a Z generáció miatt?

Kihalhat az Android a Z generáció miatt?

2023.02.22
| Android Authority
Egy friss jelentés azt állítja, hogy a Z generációs Android alkalmazása riasztó ütemben csökken.
Döbbenetes lett a Samsung új funkciója

Döbbenetes lett a Samsung új funkciója

2023.02.11
| Sammy Fans
Letaglózó eredménnyel jártak az első tesztek, ami a Samsung Galaxy S23 szérián debütált Light módot illeti.
A iOS 16.4 tölthető: itt vannak az újdonságok

A iOS 16.4 tölthető: itt vannak az újdonságok

2023.03.28
| 9to5 Mac
A iOS 16.4 most már mindenki számára elérhető, és számos új funkciót tartalmaz az iPhone felhasználók számára.
Ilyen olcsó még sose volt a 200 megapixeles csúcsmobil

Ilyen olcsó még sose volt a 200 megapixeles csúcsmobil

2023.02.07
| (x)
Októberben mutatkozott be hivatalosan a neves gyártó legerősebb készüléke 200 megapixeles kamerával és 120W-os Hyper Charge gyorstöltéssel.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön milyen fülhallgatót használ a telefonjához?


nem használok headsetet
vezetékes fülhallgatót használok
Apple Airpods
Samsung bluetoothos
Samsung vezetékes
Xiaomi bluetoothos
Xiaomi vezetékes
boAt bluetoothos
boAt vezetékes
egyéb bluetoothos
egyéb vezetékesKorábbi szavazások eredményei