Még egy évig nincs Google a Huawei-nek

2020.05.14| Phone Arena
Címkék:

Trump

,

Huawei

,

ban

,

licensz

,

USA


A Huawei és a ZTE tilalma az Egyesült Államokban egy évvel meghosszabbodik.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

2020.05.14. update: A Huawei reagált cikkunkre!

„A döntésnek nincs jelentős hatása a Huawei üzletvitelére, a vállalat továbbra is arra törekszik, hogy minél inkább függetlenítse magát az Amerikai Egyesült Államoktól, s Európából, Ázsiából kerüljenek ki a beszállítói. Ugyanakkor a Huawei kész bármikor újra együttműködni az amerikai technológiai partnereivel.

Az Entity List leginkább az amerikaiakat érinti hátrányosan, őket szorítja ki a globalizáció által biztosított minőségi és árbeli előnyökből, továbbá jelentős gazdasági károkat okozott azoknak az amerikai vállalatoknak, akik együttműködtek a Huawei-jel.”

 

A világ legnagyobb okostelefon- és távközlési berendezésgyártójának, a Huawei-nek 2019. májusától megtiltották termékeinek az Egyesült Államokban történő értékesítését vagy az amerikai vállalatokkal való együttműködést, a Trump adminisztráció szerint nemzetbiztonság szempontjából kockázatos a kínai óriás.

Tegnap Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke egy évvel meghosszabbította a Huaweit és a ZTE kínai óriásokat érintő tilalmat, "kihirdetve egy nemzeti vészhelyzetet és megakadályozva az amerikai társaságokat a nemzetbiztonsági kockázatot jelentő cégek által készített távközlési berendezések használatában".

A kezdeti tilalom ellenére a Huawei lendülete Európában, Kanadában és más nemzetközi piacokon nagyrészt változatlan maradt, és Kínában kiváló eladásainak köszönhetően a vállalat rekordot döntött, 200 millió okostelefont szállított 2019-ben, míg csak két évvel korábban az éves szállítás 100 millió darab körül mozgott.

Még egy évig nincs Google a Huawei-nek

A tilalom kezdete után a Huawei elkezdte saját, AppGallery nevű alkalmazás-boltjának fejlesztését, mivel nem tudott együttműködni az amerikai vállalkozásokkal, így a Google-lal sem, tehát nincs Google Mobile Services és a Google Play a tiltás óta kiadott Huawei okostelefonok számára. Ez nem nagy kérdés a Huawei kínai otthoni piacán, de jelentősen érinti a nyugati okostelefon-vásárlókat, akik általában azt várják el, hogy a Google alkalmazásokat, például a YouTube, a Maps, a Google Play, a Gmail és a Google Chrome előre telepítsék eszközükre.

A Huawei legújabb okostelefonja, a Huawei P30 Pro New Edition nemrégiben hivatalosan is megjelent és az európai piac számára szánt széles körben népszerű P30 Pro „felújítása” lett, a Google alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal jelenik meg. 2020 első negyedévében a kutatók a Huawei számára a leszállított 5G-os okostelefonok második helyét adták, 8 millió dolláros piaci részesedéssel, 33,2% -os piaci részesedéssel, éppen a Samsung mögött, amely 34,4%-ot birtokolt és 8,3 millió eladott példányt tud felmutatni.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

A One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

2024.01.31
| Android Police
A Samsungnak fel kell hagynia azzal, hogy az embereknek okot adjon a One UI gyűlölésére.
Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

2024.01.26
| Phone Arena
Minden technológiai gyártó folyamatosan próbálja megelőzni a következő nagy dolog piacra dobását, mindennek azért, hogy elsőként vezethesse be az új funkciókat.
Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

2024.02.06
| Android Headlines
A kevésbé szerencsés Samsung Galaxy S24 Ultra felhasználói zöld csíkos képernyővel kapcsolatos problémát tapasztalhatnak.
Túléli a Samsung Galaxy S24 Ultra a leejtési és karcolási teszteket?

Túléli a Samsung Galaxy S24 Ultra a leejtési és karcolási teszteket?

2024.01.25
| SamMobile
A Samsung Galaxy S24 Ultra a legújabb telefon, amelyen átesett a PBKreviews leejtési és karcolási tesztjein.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre felkapottabb a használt mobiltelefonok vásárlása! Te már vettél használt telefont?


nem, még soha
még nem, de tervezem
igen, volt már, hogy vettem használt mobilt
igen, mindig használt mobilokat használtamKorábbi szavazások eredményei