Még egy évig nincs Google a Huawei-nek

2020.05.14| Phone Arena
Címkék:

Trump

,

Huawei

,

ban

,

licensz

,

USA


A Huawei és a ZTE tilalma az Egyesült Államokban egy évvel meghosszabbodik.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

2020.05.14. update: A Huawei reagált cikkunkre!

„A döntésnek nincs jelentős hatása a Huawei üzletvitelére, a vállalat továbbra is arra törekszik, hogy minél inkább függetlenítse magát az Amerikai Egyesült Államoktól, s Európából, Ázsiából kerüljenek ki a beszállítói. Ugyanakkor a Huawei kész bármikor újra együttműködni az amerikai technológiai partnereivel.

Az Entity List leginkább az amerikaiakat érinti hátrányosan, őket szorítja ki a globalizáció által biztosított minőségi és árbeli előnyökből, továbbá jelentős gazdasági károkat okozott azoknak az amerikai vállalatoknak, akik együttműködtek a Huawei-jel.”

 

A világ legnagyobb okostelefon- és távközlési berendezésgyártójának, a Huawei-nek 2019. májusától megtiltották termékeinek az Egyesült Államokban történő értékesítését vagy az amerikai vállalatokkal való együttműködést, a Trump adminisztráció szerint nemzetbiztonság szempontjából kockázatos a kínai óriás.

Tegnap Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke egy évvel meghosszabbította a Huaweit és a ZTE kínai óriásokat érintő tilalmat, "kihirdetve egy nemzeti vészhelyzetet és megakadályozva az amerikai társaságokat a nemzetbiztonsági kockázatot jelentő cégek által készített távközlési berendezések használatában".

A kezdeti tilalom ellenére a Huawei lendülete Európában, Kanadában és más nemzetközi piacokon nagyrészt változatlan maradt, és Kínában kiváló eladásainak köszönhetően a vállalat rekordot döntött, 200 millió okostelefont szállított 2019-ben, míg csak két évvel korábban az éves szállítás 100 millió darab körül mozgott.

Még egy évig nincs Google a Huawei-nek

A tilalom kezdete után a Huawei elkezdte saját, AppGallery nevű alkalmazás-boltjának fejlesztését, mivel nem tudott együttműködni az amerikai vállalkozásokkal, így a Google-lal sem, tehát nincs Google Mobile Services és a Google Play a tiltás óta kiadott Huawei okostelefonok számára. Ez nem nagy kérdés a Huawei kínai otthoni piacán, de jelentősen érinti a nyugati okostelefon-vásárlókat, akik általában azt várják el, hogy a Google alkalmazásokat, például a YouTube, a Maps, a Google Play, a Gmail és a Google Chrome előre telepítsék eszközükre.

A Huawei legújabb okostelefonja, a Huawei P30 Pro New Edition nemrégiben hivatalosan is megjelent és az európai piac számára szánt széles körben népszerű P30 Pro „felújítása” lett, a Google alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal jelenik meg. 2020 első negyedévében a kutatók a Huawei számára a leszállított 5G-os okostelefonok második helyét adták, 8 millió dolláros piaci részesedéssel, 33,2% -os piaci részesedéssel, éppen a Samsung mögött, amely 34,4%-ot birtokolt és 8,3 millió eladott példányt tud felmutatni.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokIsmered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei