Még egy évig nincs Google a Huawei-nek

2020.05.14| Phone Arena
Címkék:

Trump

,

Huawei

,

ban

,

licensz

,

USA


A Huawei és a ZTE tilalma az Egyesült Államokban egy évvel meghosszabbodik.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

2020.05.14. update: A Huawei reagált cikkunkre!

„A döntésnek nincs jelentős hatása a Huawei üzletvitelére, a vállalat továbbra is arra törekszik, hogy minél inkább függetlenítse magát az Amerikai Egyesült Államoktól, s Európából, Ázsiából kerüljenek ki a beszállítói. Ugyanakkor a Huawei kész bármikor újra együttműködni az amerikai technológiai partnereivel.

Az Entity List leginkább az amerikaiakat érinti hátrányosan, őket szorítja ki a globalizáció által biztosított minőségi és árbeli előnyökből, továbbá jelentős gazdasági károkat okozott azoknak az amerikai vállalatoknak, akik együttműködtek a Huawei-jel.”

 

A világ legnagyobb okostelefon- és távközlési berendezésgyártójának, a Huawei-nek 2019. májusától megtiltották termékeinek az Egyesült Államokban történő értékesítését vagy az amerikai vállalatokkal való együttműködést, a Trump adminisztráció szerint nemzetbiztonság szempontjából kockázatos a kínai óriás.

Tegnap Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke egy évvel meghosszabbította a Huaweit és a ZTE kínai óriásokat érintő tilalmat, "kihirdetve egy nemzeti vészhelyzetet és megakadályozva az amerikai társaságokat a nemzetbiztonsági kockázatot jelentő cégek által készített távközlési berendezések használatában".

A kezdeti tilalom ellenére a Huawei lendülete Európában, Kanadában és más nemzetközi piacokon nagyrészt változatlan maradt, és Kínában kiváló eladásainak köszönhetően a vállalat rekordot döntött, 200 millió okostelefont szállított 2019-ben, míg csak két évvel korábban az éves szállítás 100 millió darab körül mozgott.

Még egy évig nincs Google a Huawei-nek

A tilalom kezdete után a Huawei elkezdte saját, AppGallery nevű alkalmazás-boltjának fejlesztését, mivel nem tudott együttműködni az amerikai vállalkozásokkal, így a Google-lal sem, tehát nincs Google Mobile Services és a Google Play a tiltás óta kiadott Huawei okostelefonok számára. Ez nem nagy kérdés a Huawei kínai otthoni piacán, de jelentősen érinti a nyugati okostelefon-vásárlókat, akik általában azt várják el, hogy a Google alkalmazásokat, például a YouTube, a Maps, a Google Play, a Gmail és a Google Chrome előre telepítsék eszközükre.

A Huawei legújabb okostelefonja, a Huawei P30 Pro New Edition nemrégiben hivatalosan is megjelent és az európai piac számára szánt széles körben népszerű P30 Pro „felújítása” lett, a Google alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal jelenik meg. 2020 első negyedévében a kutatók a Huawei számára a leszállított 5G-os okostelefonok második helyét adták, 8 millió dolláros piaci részesedéssel, 33,2% -os piaci részesedéssel, éppen a Samsung mögött, amely 34,4%-ot birtokolt és 8,3 millió eladott példányt tud felmutatni.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei