Trump engedi a Huawei számára a beszállításokat!

2020.10.29| Gizmo China
Címkék:

Huawei

,

Trump

,

ban

,

chipset

,

háború


Meglepő fordulat! Az USA lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy chipeket szállítsanak a Huawei számára.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Igaz, ezt mindaddig engedélyezi, amíg ez nem az 5G üzleti tevékenységet szolgálja. A kínai technológiai óriás számára jelentős megkönnyebbülésként az Egyesült Államok most már egyre több chipset gyártónak engedi, hogy alkatrészeket szállítson a vállalatnak, mindaddig, amíg azokat nem használják az 5G-üzlethez.

A Financial Times új jelentése szerint ez potenciális mentőövet kínálhat a Huawei számára, mivel a vállalatokkal szemben bevezetett szankciók egyre jobban veszélyeztették az óriás túlélését. A vállalat leginkább sújtott területe a Huawei okostelefon üzletágának így most esélye van a helyreállásra. A friss hír azt jelzi, hogy az alkatrész szállítási engedély iránti kérelmet az USA jóváhagyja, ha a vállalat bebizonyítja, hogy a technológia nem támogatja az 5G-t.

Egy ázsiai félvezető vállalat egyik vezetője azt mondta az FT-nek, hogy a mobil eszközök chipjei nem jelentenek problémát és hozzátette, hogy a vállalat optimista abban, hogy engedélyt szerezzen a Huawei-jel folytatott üzleti tevékenység folytatásához.

Trump engedi a Huawei számára a beszállításokat!

Egy látszólagos amerikai – kínai kereskedelmi háborúban az Egyesült Államok tavaly májusban felvette a Huawei-t az entitások listájára és gyakorlatilag megtiltotta a cégnek, hogy az Egyesült Államok külön engedélye nélkül üzleti tevékenységet folytasson amerikai vagy amerikai technológiával foglalkozó vállalatokkal.

Pár hónappal később szigorították a korlátozásokat, amikor is az Egyesült Államok megtiltotta a chipsetek és a technológia szállítását a Huawei számára. Noha leállította a chipek szállítását, a tilalom ezzel együtt a teljes félvezetőipar számára is károsnak bizonyult, a beszállítók dollár milliárdos veszteségre számítanak.

Az utóbbi időben azonban egyre több vállalat kap engedélyt a kínai óriással való üzletkötésre. A Samsung Display nemrég zöld jelzést kapott, hogy az OLED paneleket eljuttassa a Huawei-hez, és ezt megelőzően az Intel megerősítette, hogy jóváhagyást kapott chipek szállítására. Állítólag a japán Sony és a kínai tulajdonban lévő OmniVision, amelynek székhelye Kaliforniában van, engedélyt kapott az okostelefon kamerákban használt CMOS képérzékelők szállítására is.

A jelentés szerint több mint 300 vállalat, köztük a Samsung Electronics, a Qualcomm, a MediaTek is engedélyt kért a Huawei-jel való üzletkötésre és várhatóan a következő hetekben vagy hónapokban kapnak jóváhagyást.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei