Trump engedi a Huawei számára a beszállításokat!

2020.10.29| Gizmo China
Címkék:

Huawei

,

Trump

,

ban

,

chipset

,

háború


Meglepő fordulat! Az USA lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy chipeket szállítsanak a Huawei számára.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Igaz, ezt mindaddig engedélyezi, amíg ez nem az 5G üzleti tevékenységet szolgálja. A kínai technológiai óriás számára jelentős megkönnyebbülésként az Egyesült Államok most már egyre több chipset gyártónak engedi, hogy alkatrészeket szállítson a vállalatnak, mindaddig, amíg azokat nem használják az 5G-üzlethez.

A Financial Times új jelentése szerint ez potenciális mentőövet kínálhat a Huawei számára, mivel a vállalatokkal szemben bevezetett szankciók egyre jobban veszélyeztették az óriás túlélését. A vállalat leginkább sújtott területe a Huawei okostelefon üzletágának így most esélye van a helyreállásra. A friss hír azt jelzi, hogy az alkatrész szállítási engedély iránti kérelmet az USA jóváhagyja, ha a vállalat bebizonyítja, hogy a technológia nem támogatja az 5G-t.

Egy ázsiai félvezető vállalat egyik vezetője azt mondta az FT-nek, hogy a mobil eszközök chipjei nem jelentenek problémát és hozzátette, hogy a vállalat optimista abban, hogy engedélyt szerezzen a Huawei-jel folytatott üzleti tevékenység folytatásához.

Trump engedi a Huawei számára a beszállításokat!

Egy látszólagos amerikai – kínai kereskedelmi háborúban az Egyesült Államok tavaly májusban felvette a Huawei-t az entitások listájára és gyakorlatilag megtiltotta a cégnek, hogy az Egyesült Államok külön engedélye nélkül üzleti tevékenységet folytasson amerikai vagy amerikai technológiával foglalkozó vállalatokkal.

Pár hónappal később szigorították a korlátozásokat, amikor is az Egyesült Államok megtiltotta a chipsetek és a technológia szállítását a Huawei számára. Noha leállította a chipek szállítását, a tilalom ezzel együtt a teljes félvezetőipar számára is károsnak bizonyult, a beszállítók dollár milliárdos veszteségre számítanak.

Az utóbbi időben azonban egyre több vállalat kap engedélyt a kínai óriással való üzletkötésre. A Samsung Display nemrég zöld jelzést kapott, hogy az OLED paneleket eljuttassa a Huawei-hez, és ezt megelőzően az Intel megerősítette, hogy jóváhagyást kapott chipek szállítására. Állítólag a japán Sony és a kínai tulajdonban lévő OmniVision, amelynek székhelye Kaliforniában van, engedélyt kapott az okostelefon kamerákban használt CMOS képérzékelők szállítására is.

A jelentés szerint több mint 300 vállalat, köztük a Samsung Electronics, a Qualcomm, a MediaTek is engedélyt kért a Huawei-jel való üzletkötésre és várhatóan a következő hetekben vagy hónapokban kapnak jóváhagyást.

 

 

messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei