Trump engedi a Huawei számára a beszállításokat!

2020.10.29| Gizmo China
Címkék:

Huawei

,

Trump

,

ban

,

chipset

,

háború


Meglepő fordulat! Az USA lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy chipeket szállítsanak a Huawei számára.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Igaz, ezt mindaddig engedélyezi, amíg ez nem az 5G üzleti tevékenységet szolgálja. A kínai technológiai óriás számára jelentős megkönnyebbülésként az Egyesült Államok most már egyre több chipset gyártónak engedi, hogy alkatrészeket szállítson a vállalatnak, mindaddig, amíg azokat nem használják az 5G-üzlethez.

A Financial Times új jelentése szerint ez potenciális mentőövet kínálhat a Huawei számára, mivel a vállalatokkal szemben bevezetett szankciók egyre jobban veszélyeztették az óriás túlélését. A vállalat leginkább sújtott területe a Huawei okostelefon üzletágának így most esélye van a helyreállásra. A friss hír azt jelzi, hogy az alkatrész szállítási engedély iránti kérelmet az USA jóváhagyja, ha a vállalat bebizonyítja, hogy a technológia nem támogatja az 5G-t.

Egy ázsiai félvezető vállalat egyik vezetője azt mondta az FT-nek, hogy a mobil eszközök chipjei nem jelentenek problémát és hozzátette, hogy a vállalat optimista abban, hogy engedélyt szerezzen a Huawei-jel folytatott üzleti tevékenység folytatásához.

Trump engedi a Huawei számára a beszállításokat!

Egy látszólagos amerikai – kínai kereskedelmi háborúban az Egyesült Államok tavaly májusban felvette a Huawei-t az entitások listájára és gyakorlatilag megtiltotta a cégnek, hogy az Egyesült Államok külön engedélye nélkül üzleti tevékenységet folytasson amerikai vagy amerikai technológiával foglalkozó vállalatokkal.

Pár hónappal később szigorították a korlátozásokat, amikor is az Egyesült Államok megtiltotta a chipsetek és a technológia szállítását a Huawei számára. Noha leállította a chipek szállítását, a tilalom ezzel együtt a teljes félvezetőipar számára is károsnak bizonyult, a beszállítók dollár milliárdos veszteségre számítanak.

Az utóbbi időben azonban egyre több vállalat kap engedélyt a kínai óriással való üzletkötésre. A Samsung Display nemrég zöld jelzést kapott, hogy az OLED paneleket eljuttassa a Huawei-hez, és ezt megelőzően az Intel megerősítette, hogy jóváhagyást kapott chipek szállítására. Állítólag a japán Sony és a kínai tulajdonban lévő OmniVision, amelynek székhelye Kaliforniában van, engedélyt kapott az okostelefon kamerákban használt CMOS képérzékelők szállítására is.

A jelentés szerint több mint 300 vállalat, köztük a Samsung Electronics, a Qualcomm, a MediaTek is engedélyt kért a Huawei-jel való üzletkötésre és várhatóan a következő hetekben vagy hónapokban kapnak jóváhagyást.

 

 

messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

EKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

2023.09.01
| GSM Arena
Az Oppo a héten bemutatott egy új, összecsukható okostelefont, valamint egy pár órát - egyet fejlett szenzorcsomaggal és egyet megfizethető áron.
Az Apple iPhone 14 Plust legyőzte az olcsó androidos telefon

Az Apple iPhone 14 Plust legyőzte az olcsó androidos telefon

2023.07.26
| 9to5 Mac
A Nothing Phone (2) egy egyedülálló Android okostelefon, amely a hónap elején jelent meg a piacon. 246 ezer forintos ára ellenére lenyűgöző specifikációkkal rendelkezik, és még az iPhone 14 Plus-t is le tudta győzni egy sebességteszten.
Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

2023.09.14
| Phone Arena
Az Apple-t végre kötelezte az Európai Unió, hogy a házon belüli Lightning helyett az USB-C töltőcsatlakozót használja, de van egy bökkenő.
Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

2023.09.10
| MacRumors
Az iPhone 15 Pro várhatóan egy új, Grade 5 titánból készült keretet kap, ami összességében lényegesen könnyebb készüléket eredményez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre több gyártó jelenik meg összehajtható telefonnal. Ön tervez venni?


Már van, és megtartom
Már van, de visszatérek a hagyományos formához
Igen, mindenképpen ki akarom próbálni
Nem tervezem kipróbálniKorábbi szavazások eredményei