Trump engedi a Huawei számára a beszállításokat!

2020.10.29| Gizmo China
Címkék:

Huawei

,

Trump

,

ban

,

chipset

,

háború


Meglepő fordulat! Az USA lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy chipeket szállítsanak a Huawei számára.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Igaz, ezt mindaddig engedélyezi, amíg ez nem az 5G üzleti tevékenységet szolgálja. A kínai technológiai óriás számára jelentős megkönnyebbülésként az Egyesült Államok most már egyre több chipset gyártónak engedi, hogy alkatrészeket szállítson a vállalatnak, mindaddig, amíg azokat nem használják az 5G-üzlethez.

A Financial Times új jelentése szerint ez potenciális mentőövet kínálhat a Huawei számára, mivel a vállalatokkal szemben bevezetett szankciók egyre jobban veszélyeztették az óriás túlélését. A vállalat leginkább sújtott területe a Huawei okostelefon üzletágának így most esélye van a helyreállásra. A friss hír azt jelzi, hogy az alkatrész szállítási engedély iránti kérelmet az USA jóváhagyja, ha a vállalat bebizonyítja, hogy a technológia nem támogatja az 5G-t.

Egy ázsiai félvezető vállalat egyik vezetője azt mondta az FT-nek, hogy a mobil eszközök chipjei nem jelentenek problémát és hozzátette, hogy a vállalat optimista abban, hogy engedélyt szerezzen a Huawei-jel folytatott üzleti tevékenység folytatásához.

Trump engedi a Huawei számára a beszállításokat!

Egy látszólagos amerikai – kínai kereskedelmi háborúban az Egyesült Államok tavaly májusban felvette a Huawei-t az entitások listájára és gyakorlatilag megtiltotta a cégnek, hogy az Egyesült Államok külön engedélye nélkül üzleti tevékenységet folytasson amerikai vagy amerikai technológiával foglalkozó vállalatokkal.

Pár hónappal később szigorították a korlátozásokat, amikor is az Egyesült Államok megtiltotta a chipsetek és a technológia szállítását a Huawei számára. Noha leállította a chipek szállítását, a tilalom ezzel együtt a teljes félvezetőipar számára is károsnak bizonyult, a beszállítók dollár milliárdos veszteségre számítanak.

Az utóbbi időben azonban egyre több vállalat kap engedélyt a kínai óriással való üzletkötésre. A Samsung Display nemrég zöld jelzést kapott, hogy az OLED paneleket eljuttassa a Huawei-hez, és ezt megelőzően az Intel megerősítette, hogy jóváhagyást kapott chipek szállítására. Állítólag a japán Sony és a kínai tulajdonban lévő OmniVision, amelynek székhelye Kaliforniában van, engedélyt kapott az okostelefon kamerákban használt CMOS képérzékelők szállítására is.

A jelentés szerint több mint 300 vállalat, köztük a Samsung Electronics, a Qualcomm, a MediaTek is engedélyt kért a Huawei-jel való üzletkötésre és várhatóan a következő hetekben vagy hónapokban kapnak jóváhagyást.

 

 

messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

A One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

2024.01.31
| Android Police
A Samsungnak fel kell hagynia azzal, hogy az embereknek okot adjon a One UI gyűlölésére.
Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

2024.01.26
| Phone Arena
Minden technológiai gyártó folyamatosan próbálja megelőzni a következő nagy dolog piacra dobását, mindennek azért, hogy elsőként vezethesse be az új funkciókat.
Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

2024.02.06
| Android Headlines
A kevésbé szerencsés Samsung Galaxy S24 Ultra felhasználói zöld csíkos képernyővel kapcsolatos problémát tapasztalhatnak.
Túléli a Samsung Galaxy S24 Ultra a leejtési és karcolási teszteket?

Túléli a Samsung Galaxy S24 Ultra a leejtési és karcolási teszteket?

2024.01.25
| SamMobile
A Samsung Galaxy S24 Ultra a legújabb telefon, amelyen átesett a PBKreviews leejtési és karcolási tesztjein.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre felkapottabb a használt mobiltelefonok vásárlása! Te már vettél használt telefont?


nem, még soha
még nem, de tervezem
igen, volt már, hogy vettem használt mobilt
igen, mindig használt mobilokat használtamKorábbi szavazások eredményei