Trump húzása az Applet is rosszul érinti

2020.08.10| Phone Arena
Címkék:

Trump

,

Huawei

,

ban

,

licensz

,

USA

,

Apple

,

WeChat


A WeChat elleni támadás segítheti a Huawei-t és ezzel együtt keresztbe tesz az Apple-nek. Trump talán nem pont így gondolta.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A TikTok nem az egyetlen kínai alkalmazás, amely Donald Trump elnök végrehajtási végzése alatt áll, és amely érinti az Egyesült Államok mobilkészülékeinek felhasználóit. Trump megtiltotta az amerikai társaságok számára a WeChat-tel való üzletelést. A WeChat egy üzenetküldő, közösségi média és mobil fizetési alkalmazás egyben, amelyet a Tencent indított 2011-ben. Hét évvel később a legszélesebb körben használt önálló alkalmazás lett, több mint egymilliárdos felhasználói bázissal.

A WeChat megosztja felhasználói adatait a kínai kormánnyal és egyes politikai jellegű témákat cenzúrál. És bár a rendelelet megakadályozná a WeChat által az Egyesült Államokkal kötött tranzakciókat, váratlan hatással lehet, ugyanis megakadályozza, hogy a WeChat fent legyen az App Store-on. Ez pedig praktikusan alacsonyabb iPhone eladásokat eredményezhet Kínában, ahol az alkalmazást sokféle célra használják, mint például e-mail, böngészés, vásárlás és fizetés, Kína pedig hatalmas ország, milliárdos vásárlói réteggel.

A vállalatok és a fogyasztók a WeChat használatával kapcsolatba lépnek vállalkozásokkal, barátokkal és családdal. A WeChat annyira nélkülözhetetlen része az életnek Kínában, hogy ha azt eltávolítanák az App Store-ból, az méretes felforduláshoz vezetne. Például egy kínai befektetők által használt online fórum megkérdezte az előfizetőket, hogy feladják-e a WeChatet vagy iPhone-t, ha az Apple kénytelen lesz eltávolítani az alkalmazást az App Store-ból. 20 és 1 közötti margóval a fórum felhasználói kijelentették, hogy ez esetben az iPhone-tól válnak meg. Anand Srinivasan, a Bloomberg Intelligence elemzője szerint Kína adja a globális iPhone eladások 20%-át. A WeChat eltávolítása az App Store-ból "komoly akadályt jelent" az Apple számára.

Trump húzása az Applet is rosszul érinti

Ezen kívül attól tartanak, hogy a kínai fogyasztók megtorolják a végrehajtási rendelkezéseket az Apple ellátási láncának és gyártásának megzavarásával. Az Apple termékeit az Egyesült Államokban tervezi, és többségük Kínában kerül összeszerelésre. Ez utóbbi korlátozhatja azon termékek mennyiségét, amelyeket az Apple exportálhat Kínából. A Bloomberg Intelligence megemlíti az iPhone-okban felhasznált ritka földfémeket. Míg az Apple méretes iPhone gyártást kíván elhozni Kínából, Indiában jelenleg csak kis mennyiségű mobilt képes előállítani, de nem elég ahhoz, hogy kárpótolja Kínából az esetleges hiányokat.

Méretes az irónia. Ha a Trump-féle újabb tilalmat végrehajtják és az Apple nem tudja az App Store-ban tartani a WeChat alkalmazást, úgy sok kínai fogyasztó eladja iPhone-ját és nem vesz többet ennek hiánya miatt. Ebből kifolyólag sokan fognak Huawei mobilt venni. Azt a Huawei-t, amelyet az amerikai kormány betiltott, ráadásul Kínában a Google egyébként is le van tiltva, tehát ennek hiánya egyáltalán nem érdekli az ottani felhasználókat. Szóval ha az App Store-ból megy az app, úgy a Huawei eladások nőnek a világ legnagyobb okostelefon piacán.

A végrehajtási rendelet 43 napon belül lép hatályba és a Bloomberg jelentésében tett egyik javaslat azt sugallta, hogy az Apple meg kell, hogy találja az utat az alkalmazások telepítésére az iOS rendszeren az App Store megkerülésébvel. Ez azonban az Apple számára az appokon belül vásárlásokból bejövő összeg elbukását jelentené, akár 30%-os bevételcsökkenéssel is számolhat. Az Egyesült Államokban a TikTokot tiltó végrehajtó végzéssel ellentétben, amely megfordítható az alkalmazás amerikai megvásárlásával, úgy tűnik, hogy nincs könnyű út a WeChat körül. 43 nap van hátra.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei