Trump húzása az Applet is rosszul érinti

2020.08.10| Phone Arena
Címkék:

Trump

,

Huawei

,

ban

,

licensz

,

USA

,

Apple

,

WeChat


A WeChat elleni támadás segítheti a Huawei-t és ezzel együtt keresztbe tesz az Apple-nek. Trump talán nem pont így gondolta.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A TikTok nem az egyetlen kínai alkalmazás, amely Donald Trump elnök végrehajtási végzése alatt áll, és amely érinti az Egyesült Államok mobilkészülékeinek felhasználóit. Trump megtiltotta az amerikai társaságok számára a WeChat-tel való üzletelést. A WeChat egy üzenetküldő, közösségi média és mobil fizetési alkalmazás egyben, amelyet a Tencent indított 2011-ben. Hét évvel később a legszélesebb körben használt önálló alkalmazás lett, több mint egymilliárdos felhasználói bázissal.

A WeChat megosztja felhasználói adatait a kínai kormánnyal és egyes politikai jellegű témákat cenzúrál. És bár a rendelelet megakadályozná a WeChat által az Egyesült Államokkal kötött tranzakciókat, váratlan hatással lehet, ugyanis megakadályozza, hogy a WeChat fent legyen az App Store-on. Ez pedig praktikusan alacsonyabb iPhone eladásokat eredményezhet Kínában, ahol az alkalmazást sokféle célra használják, mint például e-mail, böngészés, vásárlás és fizetés, Kína pedig hatalmas ország, milliárdos vásárlói réteggel.

A vállalatok és a fogyasztók a WeChat használatával kapcsolatba lépnek vállalkozásokkal, barátokkal és családdal. A WeChat annyira nélkülözhetetlen része az életnek Kínában, hogy ha azt eltávolítanák az App Store-ból, az méretes felforduláshoz vezetne. Például egy kínai befektetők által használt online fórum megkérdezte az előfizetőket, hogy feladják-e a WeChatet vagy iPhone-t, ha az Apple kénytelen lesz eltávolítani az alkalmazást az App Store-ból. 20 és 1 közötti margóval a fórum felhasználói kijelentették, hogy ez esetben az iPhone-tól válnak meg. Anand Srinivasan, a Bloomberg Intelligence elemzője szerint Kína adja a globális iPhone eladások 20%-át. A WeChat eltávolítása az App Store-ból "komoly akadályt jelent" az Apple számára.

Trump húzása az Applet is rosszul érinti

Ezen kívül attól tartanak, hogy a kínai fogyasztók megtorolják a végrehajtási rendelkezéseket az Apple ellátási láncának és gyártásának megzavarásával. Az Apple termékeit az Egyesült Államokban tervezi, és többségük Kínában kerül összeszerelésre. Ez utóbbi korlátozhatja azon termékek mennyiségét, amelyeket az Apple exportálhat Kínából. A Bloomberg Intelligence megemlíti az iPhone-okban felhasznált ritka földfémeket. Míg az Apple méretes iPhone gyártást kíván elhozni Kínából, Indiában jelenleg csak kis mennyiségű mobilt képes előállítani, de nem elég ahhoz, hogy kárpótolja Kínából az esetleges hiányokat.

Méretes az irónia. Ha a Trump-féle újabb tilalmat végrehajtják és az Apple nem tudja az App Store-ban tartani a WeChat alkalmazást, úgy sok kínai fogyasztó eladja iPhone-ját és nem vesz többet ennek hiánya miatt. Ebből kifolyólag sokan fognak Huawei mobilt venni. Azt a Huawei-t, amelyet az amerikai kormány betiltott, ráadásul Kínában a Google egyébként is le van tiltva, tehát ennek hiánya egyáltalán nem érdekli az ottani felhasználókat. Szóval ha az App Store-ból megy az app, úgy a Huawei eladások nőnek a világ legnagyobb okostelefon piacán.

A végrehajtási rendelet 43 napon belül lép hatályba és a Bloomberg jelentésében tett egyik javaslat azt sugallta, hogy az Apple meg kell, hogy találja az utat az alkalmazások telepítésére az iOS rendszeren az App Store megkerülésébvel. Ez azonban az Apple számára az appokon belül vásárlásokból bejövő összeg elbukását jelentené, akár 30%-os bevételcsökkenéssel is számolhat. Az Egyesült Államokban a TikTokot tiltó végrehajtó végzéssel ellentétben, amely megfordítható az alkalmazás amerikai megvásárlásával, úgy tűnik, hogy nincs könnyű út a WeChat körül. 43 nap van hátra.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

A Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

2023.10.06
| SamMobile
A Samsung Developer Conference 2023 tegnap este kezdődött, és az egyik legjobban várt bejelentés a One UI 6.0 volt.
Vége a MIUI-nak?

Vége a MIUI-nak?

2023.10.10
| GSM Arena
Azt pletykálják, hogy a Xiaomi véget vet a MIUI androidos szoftvercsomagnak és más lesz helyette.
Így fog kinézni a Samsung Galaxy S24 Ultra!

Így fog kinézni a Samsung Galaxy S24 Ultra!

2023.10.03
| SamMobile
Néhány órával azután, hogy a szabványos Galaxy S24 nagyfelbontású renderjei kiszivárogtak az interneten, most minden oldalról láthatjuk az Ultra modellt rendereléseken és 360 fokos videón.
Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

2023.11.18
| OnePlus
A OnePlus sem maradt ki a Black Friday akciókból, több telefonját és számos kiegészítőt akciózik éppen.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Rohamosan terjed a mobilos fizetés? Ön már az okoseszközével fizet?


Nem
Igen Apple Pay-jel
Igen Google Pay-jel
Igen banki alkalmazássalKorábbi szavazások eredményei