A Samsung Trump mellett áll

2020.09.10| Phone Arena
Címkék:

Huawei

,

Trump

,

ban

,

chipset


A Samsung az amerikai szankciók miatt leállíthatja az okostelefon chipsetek szállítását a Huawei számára.

A Huawei okostelefon üzletága újabb ütést kap szeptember 15. után, mivel főbb chipset beszállítói - a Samsung és az SK Hynix - már nem fognak üzleti kapcsolatot folytatni a kínai készülékgyártóval. A múlt hónapban az amerikai kormány új szankciókat adott ki a Huawei ellen, amelyek megakadályozzák, hogy az egyesült államokbeli cégek amerikai technológiát tartalmazó chipseteket értékesítsenek a kínai vállalatnak.

A Samsung és az SK Hynix a Huawei legfontosabb chipset beszállítói között van, de ez szeptember 15-én megszűnik. A dél-koreai Chosun Ilbo szerint a Samsung és az SK Hynix többé nem tudja eladni chiseteit a Huawei számára, kivéve, ha külön jóváhagyást kapnak az amerikai kormánytól.

A Samsung Trump mellett áll

Eközben a Huawei egész évben hatalmas mennyiségű okostelefon chipsetet és memóriát vásárolt, és állítólag most olyan raktárkészleteken ül, amelyeknek körülbelül két évig kell tartania. A Huawei az egyik legfontosabb vásárló a Samsung és az SK Hynix számára, de a veszteségek biztosan nem lesznek összehasonlíthatók azzal, amit a Huawei szenved el.

A kínai céget sarokba szorították, és pár napon belül az utolsó fennmaradó vállalatokat is elveszíti, amelyek eddig eladhattak a cégnek processzort és RAM-ot. Bár a kínai kormány megpróbálta korlátozni a károkat azzal, hogy egy hazai félvezető vállalatot finanszírozott a Huawei számára a szükséges lapkakészletek ellátására, a Trump adminisztráció új szankciók megfogadását ígérte, amelyek magukban foglalják az új SMIC nevű vállalatot is.

Más részről a Qualcomm a Trump adminisztrációnál lobbizik, hogy szüntesse meg a Huaweire vonatkozó korlátozásokat, hogy a kínai céget el tudja látni a szükséges hardverrel, de még nem járt sikerrel.

 

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:

Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei