A Samsung Trump mellett áll

2020.09.10| Phone Arena
Címkék:

Huawei

,

Trump

,

ban

,

chipset


A Samsung az amerikai szankciók miatt leállíthatja az okostelefon chipsetek szállítását a Huawei számára.

A Huawei okostelefon üzletága újabb ütést kap szeptember 15. után, mivel főbb chipset beszállítói - a Samsung és az SK Hynix - már nem fognak üzleti kapcsolatot folytatni a kínai készülékgyártóval. A múlt hónapban az amerikai kormány új szankciókat adott ki a Huawei ellen, amelyek megakadályozzák, hogy az egyesült államokbeli cégek amerikai technológiát tartalmazó chipseteket értékesítsenek a kínai vállalatnak.

A Samsung és az SK Hynix a Huawei legfontosabb chipset beszállítói között van, de ez szeptember 15-én megszűnik. A dél-koreai Chosun Ilbo szerint a Samsung és az SK Hynix többé nem tudja eladni chiseteit a Huawei számára, kivéve, ha külön jóváhagyást kapnak az amerikai kormánytól.

A Samsung Trump mellett áll

Eközben a Huawei egész évben hatalmas mennyiségű okostelefon chipsetet és memóriát vásárolt, és állítólag most olyan raktárkészleteken ül, amelyeknek körülbelül két évig kell tartania. A Huawei az egyik legfontosabb vásárló a Samsung és az SK Hynix számára, de a veszteségek biztosan nem lesznek összehasonlíthatók azzal, amit a Huawei szenved el.

A kínai céget sarokba szorították, és pár napon belül az utolsó fennmaradó vállalatokat is elveszíti, amelyek eddig eladhattak a cégnek processzort és RAM-ot. Bár a kínai kormány megpróbálta korlátozni a károkat azzal, hogy egy hazai félvezető vállalatot finanszírozott a Huawei számára a szükséges lapkakészletek ellátására, a Trump adminisztráció új szankciók megfogadását ígérte, amelyek magukban foglalják az új SMIC nevű vállalatot is.

Más részről a Qualcomm a Trump adminisztrációnál lobbizik, hogy szüntesse meg a Huaweire vonatkozó korlátozásokat, hogy a kínai céget el tudja látni a szükséges hardverrel, de még nem járt sikerrel.

 

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei