A Samsung Trump mellett áll

2020.09.10| Phone Arena
Címkék:

Huawei

,

Trump

,

ban

,

chipset


A Samsung az amerikai szankciók miatt leállíthatja az okostelefon chipsetek szállítását a Huawei számára.

A Huawei okostelefon üzletága újabb ütést kap szeptember 15. után, mivel főbb chipset beszállítói - a Samsung és az SK Hynix - már nem fognak üzleti kapcsolatot folytatni a kínai készülékgyártóval. A múlt hónapban az amerikai kormány új szankciókat adott ki a Huawei ellen, amelyek megakadályozzák, hogy az egyesült államokbeli cégek amerikai technológiát tartalmazó chipseteket értékesítsenek a kínai vállalatnak.

A Samsung és az SK Hynix a Huawei legfontosabb chipset beszállítói között van, de ez szeptember 15-én megszűnik. A dél-koreai Chosun Ilbo szerint a Samsung és az SK Hynix többé nem tudja eladni chiseteit a Huawei számára, kivéve, ha külön jóváhagyást kapnak az amerikai kormánytól.

A Samsung Trump mellett áll

Eközben a Huawei egész évben hatalmas mennyiségű okostelefon chipsetet és memóriát vásárolt, és állítólag most olyan raktárkészleteken ül, amelyeknek körülbelül két évig kell tartania. A Huawei az egyik legfontosabb vásárló a Samsung és az SK Hynix számára, de a veszteségek biztosan nem lesznek összehasonlíthatók azzal, amit a Huawei szenved el.

A kínai céget sarokba szorították, és pár napon belül az utolsó fennmaradó vállalatokat is elveszíti, amelyek eddig eladhattak a cégnek processzort és RAM-ot. Bár a kínai kormány megpróbálta korlátozni a károkat azzal, hogy egy hazai félvezető vállalatot finanszírozott a Huawei számára a szükséges lapkakészletek ellátására, a Trump adminisztráció új szankciók megfogadását ígérte, amelyek magukban foglalják az új SMIC nevű vállalatot is.

Más részről a Qualcomm a Trump adminisztrációnál lobbizik, hogy szüntesse meg a Huaweire vonatkozó korlátozásokat, hogy a kínai céget el tudja látni a szükséges hardverrel, de még nem járt sikerrel.

 

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

EKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

2023.09.01
| GSM Arena
Az Oppo a héten bemutatott egy új, összecsukható okostelefont, valamint egy pár órát - egyet fejlett szenzorcsomaggal és egyet megfizethető áron.
Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

2023.09.14
| Phone Arena
Az Apple-t végre kötelezte az Európai Unió, hogy a házon belüli Lightning helyett az USB-C töltőcsatlakozót használja, de van egy bökkenő.
A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

2023.09.19
| SamMobile
Még hónapok választanak el minket a Galaxy S24 lehetséges bemutatójától, de már több részlet kiszivárgott a Samsung közelgő prémium telefon sorozatáról.
Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

2023.09.10
| MacRumors
Az iPhone 15 Pro várhatóan egy új, Grade 5 titánból készült keretet kap, ami összességében lényegesen könnyebb készüléket eredményez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre több gyártó jelenik meg összehajtható telefonnal. Ön tervez venni?


Már van, és megtartom
Már van, de visszatérek a hagyományos formához
Igen, mindenképpen ki akarom próbálni
Nem tervezem kipróbálniKorábbi szavazások eredményei