A Samsung Trump mellett áll

2020.09.10| Phone Arena
Címkék:

Huawei

,

Trump

,

ban

,

chipset


A Samsung az amerikai szankciók miatt leállíthatja az okostelefon chipsetek szállítását a Huawei számára.

A Huawei okostelefon üzletága újabb ütést kap szeptember 15. után, mivel főbb chipset beszállítói - a Samsung és az SK Hynix - már nem fognak üzleti kapcsolatot folytatni a kínai készülékgyártóval. A múlt hónapban az amerikai kormány új szankciókat adott ki a Huawei ellen, amelyek megakadályozzák, hogy az egyesült államokbeli cégek amerikai technológiát tartalmazó chipseteket értékesítsenek a kínai vállalatnak.

A Samsung és az SK Hynix a Huawei legfontosabb chipset beszállítói között van, de ez szeptember 15-én megszűnik. A dél-koreai Chosun Ilbo szerint a Samsung és az SK Hynix többé nem tudja eladni chiseteit a Huawei számára, kivéve, ha külön jóváhagyást kapnak az amerikai kormánytól.

A Samsung Trump mellett áll

Eközben a Huawei egész évben hatalmas mennyiségű okostelefon chipsetet és memóriát vásárolt, és állítólag most olyan raktárkészleteken ül, amelyeknek körülbelül két évig kell tartania. A Huawei az egyik legfontosabb vásárló a Samsung és az SK Hynix számára, de a veszteségek biztosan nem lesznek összehasonlíthatók azzal, amit a Huawei szenved el.

A kínai céget sarokba szorították, és pár napon belül az utolsó fennmaradó vállalatokat is elveszíti, amelyek eddig eladhattak a cégnek processzort és RAM-ot. Bár a kínai kormány megpróbálta korlátozni a károkat azzal, hogy egy hazai félvezető vállalatot finanszírozott a Huawei számára a szükséges lapkakészletek ellátására, a Trump adminisztráció új szankciók megfogadását ígérte, amelyek magukban foglalják az új SMIC nevű vállalatot is.

Más részről a Qualcomm a Trump adminisztrációnál lobbizik, hogy szüntesse meg a Huaweire vonatkozó korlátozásokat, hogy a kínai céget el tudja látni a szükséges hardverrel, de még nem járt sikerrel.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Árukereső
Xiaomi Redmi Note 9 64GB 3GB RAM Dual
Xiaomi Redmi Note 9 64GB 3GB RAM Dual
EUmobil 52 730 Ft
i-Shop Webáruház 52 840 Ft
MobilEx Webáruház 53 890 Ft
Apple iPhone 7 32GB
Apple iPhone 7 32GB
EUmobil 103 850 Ft
i-Shop Webáruház 103 860 Ft
Planet GSM webshop 104 990 Ft
Huawei P40 5G 128GB 8GB RAM Dual
Huawei P40 5G 128GB 8GB RAM Dual
EUmobil 144 480 Ft
Planet GSM webshop 144 490 Ft
netmobil 144 500 Ft


új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

A járványhelyzet mennyiben változtatta meg a mobil vásárlási terveidet?


Különben sem terveztem telefonvásárlást
Terveztem új telefon vásárlást, de elhalasztottam hosszabb idõre
Terveztem új telefon vásárlást. Ahogy véget ér a kijárási korlátozás, megveszem az új telefonomat
A járvány nem befolyásolt. Vettem/veszek új telefontKorábbi szavazások eredményei