A MediaTek gyártana a Huawei-nek

2020.08.28| Android Authority
Címkék:

Huawei

,

Mediatek

,

chip

,

ban

,

tiltás

,

Trump


A kínai MediaTek engedélyt kért az Egyesült Államoktól chipek szállításához a Huawei számára.

Az amerikai Huawei tilalmi szabályok szeptember 15-én frissítést kapnak, amely kiküszöböli a kiskapukat. A MediaTek pénteken közölte, hogy hivatalosan is engedélyért folyamodott a chipek Huawei szállításához. Szeptember 15-e után, ha a MediaTek nem szerez licencet, a Huawei már nem fogja tudni megvásárolni a MediaTek chipeket.

Bár jóval több mint egy év telt el a Huawei tilalmának kezdete óta, a dráma úgy tűnik, hogy sosem ér véget. A közelmúltban a Huawei elismerte, hogy többé nem fogja tudni előállítani a legfontosabb okostelefonok alkatrészt, a Kirin chipset-készleteket. Mivel a Qualcomm és a Samsung a tiltás miatt alternatív opcióként nem álltak rendelkezésre, remélték, hogy a MediaTek eladja a Huawei számára a szükséges szilíciumot.

A MediaTek gyártana a Huawei-nek

Az Egyesült Államok azonban 2020. szeptember 15-én kiküszöböli a tilalom bizonyos hiányosságait, amelyek megakadályozhatják a MediaTek és a Huawei üzletét. Ma a MediaTek bejelentette, hogy hivatalosan engedély iránti kérelmet nyújtott be a Huawei chipekkel történő továbbszállításához. Ha a Trump-adminisztráció elutasítja a kérést, nem tudni, hogy a Huawei hogyan tudna továbblépni.

Nyilvánvaló, hogy a Huawei nem képes okostelefonokat gyártani processzorok nélkül. Többé nem képes saját gyártásra és az egyetlen elérhető nagyvállalat, amely a szükséges szintű szilíciumot képes előállítani, a MediaTek.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A MediaTek ma megerősítette, hogy be kívánja tartani a Huawei tiltási szabályait. "A MediaTek megismétli, hogy tiszteletben tartja a globális kereskedelemre vonatkozó vonatkozó utasításokat és szabályokat, és a szabályok szerint már engedélyért folyamodott az Egyesült Államok oldalán" - áll közleményében.

Bár ez száraz infónak tűnik, a MediaTek és a Huawei egyaránt kínai vállalat. Nem kizárt, hogy dönthetnek úgy, hogy figyelmen kívül hagyják a tilalmat és együtt dolgoznak. Végülis nem valószínű, hogy Kína bármelyik társaságot megbünteti azért, hogy megteszi a szükséges intézkedéseket, hogy a Huawei felszínen maradjon. Az Egyesült Államok egyre szorosabban feszíti a Huawei hurkot.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

EKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

2023.09.01
| GSM Arena
Az Oppo a héten bemutatott egy új, összecsukható okostelefont, valamint egy pár órát - egyet fejlett szenzorcsomaggal és egyet megfizethető áron.
Az Apple iPhone 14 Plust legyőzte az olcsó androidos telefon

Az Apple iPhone 14 Plust legyőzte az olcsó androidos telefon

2023.07.26
| 9to5 Mac
A Nothing Phone (2) egy egyedülálló Android okostelefon, amely a hónap elején jelent meg a piacon. 246 ezer forintos ára ellenére lenyűgöző specifikációkkal rendelkezik, és még az iPhone 14 Plus-t is le tudta győzni egy sebességteszten.
Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

2023.09.14
| Phone Arena
Az Apple-t végre kötelezte az Európai Unió, hogy a házon belüli Lightning helyett az USB-C töltőcsatlakozót használja, de van egy bökkenő.
Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

2023.09.10
| MacRumors
Az iPhone 15 Pro várhatóan egy új, Grade 5 titánból készült keretet kap, ami összességében lényegesen könnyebb készüléket eredményez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre több gyártó jelenik meg összehajtható telefonnal. Ön tervez venni?


Már van, és megtartom
Már van, de visszatérek a hagyományos formához
Igen, mindenképpen ki akarom próbálni
Nem tervezem kipróbálniKorábbi szavazások eredményei