A MediaTek gyártana a Huawei-nek

2020.08.28| Android Authority
Címkék:

Huawei

,

Mediatek

,

chip

,

ban

,

tiltás

,

Trump


A kínai MediaTek engedélyt kért az Egyesült Államoktól chipek szállításához a Huawei számára.

Az amerikai Huawei tilalmi szabályok szeptember 15-én frissítést kapnak, amely kiküszöböli a kiskapukat. A MediaTek pénteken közölte, hogy hivatalosan is engedélyért folyamodott a chipek Huawei szállításához. Szeptember 15-e után, ha a MediaTek nem szerez licencet, a Huawei már nem fogja tudni megvásárolni a MediaTek chipeket.

Bár jóval több mint egy év telt el a Huawei tilalmának kezdete óta, a dráma úgy tűnik, hogy sosem ér véget. A közelmúltban a Huawei elismerte, hogy többé nem fogja tudni előállítani a legfontosabb okostelefonok alkatrészt, a Kirin chipset-készleteket. Mivel a Qualcomm és a Samsung a tiltás miatt alternatív opcióként nem álltak rendelkezésre, remélték, hogy a MediaTek eladja a Huawei számára a szükséges szilíciumot.

A MediaTek gyártana a Huawei-nek

Az Egyesült Államok azonban 2020. szeptember 15-én kiküszöböli a tilalom bizonyos hiányosságait, amelyek megakadályozhatják a MediaTek és a Huawei üzletét. Ma a MediaTek bejelentette, hogy hivatalosan engedély iránti kérelmet nyújtott be a Huawei chipekkel történő továbbszállításához. Ha a Trump-adminisztráció elutasítja a kérést, nem tudni, hogy a Huawei hogyan tudna továbblépni.

Nyilvánvaló, hogy a Huawei nem képes okostelefonokat gyártani processzorok nélkül. Többé nem képes saját gyártásra és az egyetlen elérhető nagyvállalat, amely a szükséges szintű szilíciumot képes előállítani, a MediaTek.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A MediaTek ma megerősítette, hogy be kívánja tartani a Huawei tiltási szabályait. "A MediaTek megismétli, hogy tiszteletben tartja a globális kereskedelemre vonatkozó vonatkozó utasításokat és szabályokat, és a szabályok szerint már engedélyért folyamodott az Egyesült Államok oldalán" - áll közleményében.

Bár ez száraz infónak tűnik, a MediaTek és a Huawei egyaránt kínai vállalat. Nem kizárt, hogy dönthetnek úgy, hogy figyelmen kívül hagyják a tilalmat és együtt dolgoznak. Végülis nem valószínű, hogy Kína bármelyik társaságot megbünteti azért, hogy megteszi a szükséges intézkedéseket, hogy a Huawei felszínen maradjon. Az Egyesült Államok egyre szorosabban feszíti a Huawei hurkot.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei