A MediaTek gyártana a Huawei-nek

2020.08.28| Android Authority
Címkék:

Huawei

,

Mediatek

,

chip

,

ban

,

tiltás

,

Trump


A kínai MediaTek engedélyt kért az Egyesült Államoktól chipek szállításához a Huawei számára.

Az amerikai Huawei tilalmi szabályok szeptember 15-én frissítést kapnak, amely kiküszöböli a kiskapukat. A MediaTek pénteken közölte, hogy hivatalosan is engedélyért folyamodott a chipek Huawei szállításához. Szeptember 15-e után, ha a MediaTek nem szerez licencet, a Huawei már nem fogja tudni megvásárolni a MediaTek chipeket.

Bár jóval több mint egy év telt el a Huawei tilalmának kezdete óta, a dráma úgy tűnik, hogy sosem ér véget. A közelmúltban a Huawei elismerte, hogy többé nem fogja tudni előállítani a legfontosabb okostelefonok alkatrészt, a Kirin chipset-készleteket. Mivel a Qualcomm és a Samsung a tiltás miatt alternatív opcióként nem álltak rendelkezésre, remélték, hogy a MediaTek eladja a Huawei számára a szükséges szilíciumot.

A MediaTek gyártana a Huawei-nek

Az Egyesült Államok azonban 2020. szeptember 15-én kiküszöböli a tilalom bizonyos hiányosságait, amelyek megakadályozhatják a MediaTek és a Huawei üzletét. Ma a MediaTek bejelentette, hogy hivatalosan engedély iránti kérelmet nyújtott be a Huawei chipekkel történő továbbszállításához. Ha a Trump-adminisztráció elutasítja a kérést, nem tudni, hogy a Huawei hogyan tudna továbblépni.

Nyilvánvaló, hogy a Huawei nem képes okostelefonokat gyártani processzorok nélkül. Többé nem képes saját gyártásra és az egyetlen elérhető nagyvállalat, amely a szükséges szintű szilíciumot képes előállítani, a MediaTek.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A MediaTek ma megerősítette, hogy be kívánja tartani a Huawei tiltási szabályait. "A MediaTek megismétli, hogy tiszteletben tartja a globális kereskedelemre vonatkozó vonatkozó utasításokat és szabályokat, és a szabályok szerint már engedélyért folyamodott az Egyesült Államok oldalán" - áll közleményében.

Bár ez száraz infónak tűnik, a MediaTek és a Huawei egyaránt kínai vállalat. Nem kizárt, hogy dönthetnek úgy, hogy figyelmen kívül hagyják a tilalmat és együtt dolgoznak. Végülis nem valószínű, hogy Kína bármelyik társaságot megbünteti azért, hogy megteszi a szükséges intézkedéseket, hogy a Huawei felszínen maradjon. Az Egyesült Államok egyre szorosabban feszíti a Huawei hurkot.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei