A professzor beismerte: lopott a Huawei-nek

2020.12.07| Phone Arena

A kínai professzor, aki állítólag segített a Huawei-nek üzleti titkok ellopásában az USA-ban, elismerte a bűncselekményt.

Azok számára, akik nem értik, miért tiltotta ki az Egyesült Államok épp a Huawei-t, az egyik ok a gyártó és a kínai kommunista kormány közötti állítólagos kapcsolatokhoz kapcsolódik. A kínai törvények értelmében a Huawei-hez hasonló vállalat elrendelhető, hogy információkat szerezzen más vállalatoktól a pekingi adminisztráció nevében. Állítólag a kínai vállalatok nem utasíthatják el az ilyen kérést, bár a Huawei korábban azt mondta, hogy szembeszállna a kínai kormány által kiadott, mások kémlelésére vonatkozó utasításokkal.

A professzor beismerte: lopott a Huawei-nek

Vádat emeltek a professzor ellen, akit letartóztattak, miután chipet lopott a Huawei nevében

A híresztelt kémkedés mellett egyes kínai vállalatokat (köztük a Huawei-t) azzal vádoltak, hogy szellemi tulajdonokat loptak el amerikai vállalatoktól. Bűnügyi és polgári peres eljárás indult egy professzor ellen, aki állítólag a Huawei nevében lopott technológiát - a kínai professzorról úgy tudni, segített a Huawei-nek üzleti titkok ellopásában az Egyesült Államokban –, elismerte a bűncselekményt.

Pénteken a Bloomberg arról számolt be, hogy egy kínai professzor, akit üzleti titkok ellopásával vádoltak a Huawei számára, csökkentett büntetésért könyörögött. Az alperes Bo Mao, a kínai Xiamen Egyetem informatika professzora; az államokban vendégprofesszorként dolgozott a Texasi Egyetemen.

A fent említett megállapodás részeként a professzor bűnösnek vallotta magát egyetlen hamis állítás vádjával. A Bo elleni komolyabb vádakat Brooklynban a szövetségi ügyészek elutasították. A professzornak összeesküvés és üzleti titok lopás vádjával kellett szembenéznie. Most december 14-én tartják majd az ítéletmeghallgatást; a meghallgatást Pamela Chen amerikai kerületi bíró ütemezte, aki a megállapodás feltételei szerint Bo-t a tavalyi letartóztatása óta őrizetben töltött időre bünteti. Az ítélet után visszatér Kínába. 2016-ban Mao professzor ellopott egy számítógépes chipet egy kínai technológiai vállalat nevében, miközben állítólag tudományos kutatásokat végzett.

A professzor beismerte: lopott a Huawei-nek

Míg a büntetőeljárások nem említették azt a vállalatot, amely állítólag Bo-nak segített ellopni a chipet, a professzor ellen indított polgári perben ugyanazok a vádak voltak pontosak, kivéve, hogy kifejezetten a Boe mellett működő vállalatként jelölte meg a Huawei-t.

Jelenleg a Huawei továbbra is az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumának entitáslistáján marad, ami megakadályozza, hogy a cég hozzáférjen az USA ellátási láncához, beleértve a Google-t is. Mivel a Google alkalmazásai nem telepíthetők a Huawei telefonokra, ez a nemzetközi egységek eladásának csökkenését eredményezte, mivel a Google alkalmazásainak nagy részét egyébként is tiltják Kínában.

Míg a Huawei ezt nagyjából meg tudja oldani és tud a legtöbb app helyett reális alternatívát nyújtani a vásárlói számára, addig az Egyesült Államok által még májusban bejelentett új exportszabályok nagyobb kihívást jelentenek. Minden cégnek, amely amerikai eredetű alkatrészeket használ fel chip gyártásához, engedélyt kell szereznie a Kereskedelmi Minisztériumtól, hogy alkatrészeket küldhessen a Huawei számára.

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokKihalhat az Android a Z generáció miatt?

Kihalhat az Android a Z generáció miatt?

2023.02.22
| Android Authority
Egy friss jelentés azt állítja, hogy a Z generációs Android alkalmazása riasztó ütemben csökken.
Döbbenetes lett a Samsung új funkciója

Döbbenetes lett a Samsung új funkciója

2023.02.11
| Sammy Fans
Letaglózó eredménnyel jártak az első tesztek, ami a Samsung Galaxy S23 szérián debütált Light módot illeti.
A iOS 16.4 tölthető: itt vannak az újdonságok

A iOS 16.4 tölthető: itt vannak az újdonságok

2023.03.28
| 9to5 Mac
A iOS 16.4 most már mindenki számára elérhető, és számos új funkciót tartalmaz az iPhone felhasználók számára.
Ilyen olcsó még sose volt a 200 megapixeles csúcsmobil

Ilyen olcsó még sose volt a 200 megapixeles csúcsmobil

2023.02.07
| (x)
Októberben mutatkozott be hivatalosan a neves gyártó legerősebb készüléke 200 megapixeles kamerával és 120W-os Hyper Charge gyorstöltéssel.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön milyen fülhallgatót használ a telefonjához?


nem használok headsetet
vezetékes fülhallgatót használok
Apple Airpods
Samsung bluetoothos
Samsung vezetékes
Xiaomi bluetoothos
Xiaomi vezetékes
boAt bluetoothos
boAt vezetékes
egyéb bluetoothos
egyéb vezetékesKorábbi szavazások eredményei