A professzor beismerte: lopott a Huawei-nek

2020.12.07| Phone Arena

A kínai professzor, aki állítólag segített a Huawei-nek üzleti titkok ellopásában az USA-ban, elismerte a bűncselekményt.

Azok számára, akik nem értik, miért tiltotta ki az Egyesült Államok épp a Huawei-t, az egyik ok a gyártó és a kínai kommunista kormány közötti állítólagos kapcsolatokhoz kapcsolódik. A kínai törvények értelmében a Huawei-hez hasonló vállalat elrendelhető, hogy információkat szerezzen más vállalatoktól a pekingi adminisztráció nevében. Állítólag a kínai vállalatok nem utasíthatják el az ilyen kérést, bár a Huawei korábban azt mondta, hogy szembeszállna a kínai kormány által kiadott, mások kémlelésére vonatkozó utasításokkal.

A professzor beismerte: lopott a Huawei-nek

Vádat emeltek a professzor ellen, akit letartóztattak, miután chipet lopott a Huawei nevében

A híresztelt kémkedés mellett egyes kínai vállalatokat (köztük a Huawei-t) azzal vádoltak, hogy szellemi tulajdonokat loptak el amerikai vállalatoktól. Bűnügyi és polgári peres eljárás indult egy professzor ellen, aki állítólag a Huawei nevében lopott technológiát - a kínai professzorról úgy tudni, segített a Huawei-nek üzleti titkok ellopásában az Egyesült Államokban –, elismerte a bűncselekményt.

Pénteken a Bloomberg arról számolt be, hogy egy kínai professzor, akit üzleti titkok ellopásával vádoltak a Huawei számára, csökkentett büntetésért könyörögött. Az alperes Bo Mao, a kínai Xiamen Egyetem informatika professzora; az államokban vendégprofesszorként dolgozott a Texasi Egyetemen.

A fent említett megállapodás részeként a professzor bűnösnek vallotta magát egyetlen hamis állítás vádjával. A Bo elleni komolyabb vádakat Brooklynban a szövetségi ügyészek elutasították. A professzornak összeesküvés és üzleti titok lopás vádjával kellett szembenéznie. Most december 14-én tartják majd az ítéletmeghallgatást; a meghallgatást Pamela Chen amerikai kerületi bíró ütemezte, aki a megállapodás feltételei szerint Bo-t a tavalyi letartóztatása óta őrizetben töltött időre bünteti. Az ítélet után visszatér Kínába. 2016-ban Mao professzor ellopott egy számítógépes chipet egy kínai technológiai vállalat nevében, miközben állítólag tudományos kutatásokat végzett.

A professzor beismerte: lopott a Huawei-nek

Míg a büntetőeljárások nem említették azt a vállalatot, amely állítólag Bo-nak segített ellopni a chipet, a professzor ellen indított polgári perben ugyanazok a vádak voltak pontosak, kivéve, hogy kifejezetten a Boe mellett működő vállalatként jelölte meg a Huawei-t.

Jelenleg a Huawei továbbra is az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumának entitáslistáján marad, ami megakadályozza, hogy a cég hozzáférjen az USA ellátási láncához, beleértve a Google-t is. Mivel a Google alkalmazásai nem telepíthetők a Huawei telefonokra, ez a nemzetközi egységek eladásának csökkenését eredményezte, mivel a Google alkalmazásainak nagy részét egyébként is tiltják Kínában.

Míg a Huawei ezt nagyjából meg tudja oldani és tud a legtöbb app helyett reális alternatívát nyújtani a vásárlói számára, addig az Egyesült Államok által még májusban bejelentett új exportszabályok nagyobb kihívást jelentenek. Minden cégnek, amely amerikai eredetű alkatrészeket használ fel chip gyártásához, engedélyt kell szereznie a Kereskedelmi Minisztériumtól, hogy alkatrészeket küldhessen a Huawei számára.

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei