A professzor beismerte: lopott a Huawei-nek

2020.12.07| Phone Arena

A kínai professzor, aki állítólag segített a Huawei-nek üzleti titkok ellopásában az USA-ban, elismerte a bűncselekményt.

Azok számára, akik nem értik, miért tiltotta ki az Egyesült Államok épp a Huawei-t, az egyik ok a gyártó és a kínai kommunista kormány közötti állítólagos kapcsolatokhoz kapcsolódik. A kínai törvények értelmében a Huawei-hez hasonló vállalat elrendelhető, hogy információkat szerezzen más vállalatoktól a pekingi adminisztráció nevében. Állítólag a kínai vállalatok nem utasíthatják el az ilyen kérést, bár a Huawei korábban azt mondta, hogy szembeszállna a kínai kormány által kiadott, mások kémlelésére vonatkozó utasításokkal.

A professzor beismerte: lopott a Huawei-nek

Vádat emeltek a professzor ellen, akit letartóztattak, miután chipet lopott a Huawei nevében

A híresztelt kémkedés mellett egyes kínai vállalatokat (köztük a Huawei-t) azzal vádoltak, hogy szellemi tulajdonokat loptak el amerikai vállalatoktól. Bűnügyi és polgári peres eljárás indult egy professzor ellen, aki állítólag a Huawei nevében lopott technológiát - a kínai professzorról úgy tudni, segített a Huawei-nek üzleti titkok ellopásában az Egyesült Államokban –, elismerte a bűncselekményt.

Pénteken a Bloomberg arról számolt be, hogy egy kínai professzor, akit üzleti titkok ellopásával vádoltak a Huawei számára, csökkentett büntetésért könyörögött. Az alperes Bo Mao, a kínai Xiamen Egyetem informatika professzora; az államokban vendégprofesszorként dolgozott a Texasi Egyetemen.

A fent említett megállapodás részeként a professzor bűnösnek vallotta magát egyetlen hamis állítás vádjával. A Bo elleni komolyabb vádakat Brooklynban a szövetségi ügyészek elutasították. A professzornak összeesküvés és üzleti titok lopás vádjával kellett szembenéznie. Most december 14-én tartják majd az ítéletmeghallgatást; a meghallgatást Pamela Chen amerikai kerületi bíró ütemezte, aki a megállapodás feltételei szerint Bo-t a tavalyi letartóztatása óta őrizetben töltött időre bünteti. Az ítélet után visszatér Kínába. 2016-ban Mao professzor ellopott egy számítógépes chipet egy kínai technológiai vállalat nevében, miközben állítólag tudományos kutatásokat végzett.

A professzor beismerte: lopott a Huawei-nek

Míg a büntetőeljárások nem említették azt a vállalatot, amely állítólag Bo-nak segített ellopni a chipet, a professzor ellen indított polgári perben ugyanazok a vádak voltak pontosak, kivéve, hogy kifejezetten a Boe mellett működő vállalatként jelölte meg a Huawei-t.

Jelenleg a Huawei továbbra is az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumának entitáslistáján marad, ami megakadályozza, hogy a cég hozzáférjen az USA ellátási láncához, beleértve a Google-t is. Mivel a Google alkalmazásai nem telepíthetők a Huawei telefonokra, ez a nemzetközi egységek eladásának csökkenését eredményezte, mivel a Google alkalmazásainak nagy részét egyébként is tiltják Kínában.

Míg a Huawei ezt nagyjából meg tudja oldani és tud a legtöbb app helyett reális alternatívát nyújtani a vásárlói számára, addig az Egyesült Államok által még májusban bejelentett új exportszabályok nagyobb kihívást jelentenek. Minden cégnek, amely amerikai eredetű alkatrészeket használ fel chip gyártásához, engedélyt kell szereznie a Kereskedelmi Minisztériumtól, hogy alkatrészeket küldhessen a Huawei számára.

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

EKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

2023.09.01
| GSM Arena
Az Oppo a héten bemutatott egy új, összecsukható okostelefont, valamint egy pár órát - egyet fejlett szenzorcsomaggal és egyet megfizethető áron.
Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

2023.09.14
| Phone Arena
Az Apple-t végre kötelezte az Európai Unió, hogy a házon belüli Lightning helyett az USB-C töltőcsatlakozót használja, de van egy bökkenő.
A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

2023.09.19
| SamMobile
Még hónapok választanak el minket a Galaxy S24 lehetséges bemutatójától, de már több részlet kiszivárgott a Samsung közelgő prémium telefon sorozatáról.
Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

2023.09.10
| MacRumors
Az iPhone 15 Pro várhatóan egy új, Grade 5 titánból készült keretet kap, ami összességében lényegesen könnyebb készüléket eredményez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre több gyártó jelenik meg összehajtható telefonnal. Ön tervez venni?


Már van, és megtartom
Már van, de visszatérek a hagyományos formához
Igen, mindenképpen ki akarom próbálni
Nem tervezem kipróbálniKorábbi szavazások eredményei