Az USA újra meghosszabbította a Huawei licenszét

2020.03.11| GSM Arena
Címkék:

Trump

,

Huawei

,

ban

,

licensz

,

USA


Az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma meghosszabbította a Huawei ideiglenes általános licencét, amely május 15-ig engedélyezi az amerikai székhelyű vállalatokkal való kereskedelmet.

Ez a negyedik alkalom, hogy a Huawei ilyen hosszabbítást kap, miután Trump lassan egy éve nem tudja kiváltani a kínai óriásvállalatot. Az összes érintett fél március 25-ig véleményt nyilváníthat a Kereskedelmi Minisztérium Ipari és Biztonsági Irodájában. A Huaweit 2019 májusában felvették az Egyesült Államok kereskedelmi tiltólistájára, ám továbbra is megengedték, hogy üzleti partnereivel üzleteljen olyan alkatrészekkel kapcsolatban, amelyek „nem jelentenek veszélyt a nemzetbiztonságra”.

Ezen kívül a Huawei engedélyt kapott arra, hogy korlátozott mértékben folytassa a hálózati berendezés-ágazatban folytatott tevékenységeket, a mobilszolgáltatásokat és a kiberbiztonsági kutatásokat az US-ban.

Az USA újra meghosszabbította a Huawei licenszét

A legfrissebb hosszabbítást kísérő sajtóközlemény azt is megemlíti, hogy ezeknek a folyamatos átmeneti licenszeknek az a célja, hogy lehetővé tegyék az amerikai vállalatok számára, hogy alternatívákat találjanak a Huawei berendezésekre, szolgáltatásokra és szoftvereire.

Az Egyesült Államok kormánya minden erejével arra törekszik, hogy ki tudja váltani a Huaweit, ám a szolgáltatók szerint jelenleg egymilliárd dollár sem lenne elég, ugyani senki más nem tud a kínai megoldáshoz hasonló komplex, end-to-end hálózati megoldást kikínálni. A teljes cseréhez több szereplőre lenne szükség, az pedig sokkal magasabb beszerzési, majd működési költséget jelentene.

 

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei