Újra gyárthat a Qualcomm a Huawei-nek

2020.11.12| Android Central
Címkék:

Huawei

,

USA

,

ban

,

Qualcomm


Egy friss hír szerint a Qualcomm engedélyt kapott a Huawei-jel folytatott üzleti tevékenység folytatására.

A Honor almárka értékesítése előfeltétele volt a lépésnek. Hosszú és fárasztó a csata a Huawei számára, melyben az Egyesült Államok kormánya próbálja ellehetetleníteni a céget. Néhány hónappal ezelőtt új korlátozásokat vezettek be azokra a vállalatokra, amelyek egy jogi kiskaput kihasználva folytatták a kínai vállalatnak a beszállításokat. Van némi remény a Huawei fellendülése felé, egy kínai hír ugyanis azt állítja, hogy a Qualcomm hamarosan tudja folytatni a chipek értékesítését.

A jelentés szerint az egyik előfeltétele annak, hogy a Qualcomm chipeket szolgáltathasson a Huawei számára, az volt, hogy az OEM-nek el kellett adnia a Honor márkát, mivel a Qualcomm nem volt képes a jelenlegi állapotában teljes körűen ellátni a gyártót.

Újra gyárthat a Qualcomm a Huawei-nek

A sors ironikus, ugyanis a Huawei már úgy döntött, hogy eladja a Honort, 15,2 milliárd dollárért jelentették a Digital China és a sencsen kormány által vezetett kínai konzorciumnak. Nem világos, hogy az eladást a Qualcomm-mal folytatott üzleti tevékenység puszta lehetősége okozta-e, de valószínűleg az Egyesült Államok által bevezetett szankciók kényszerítették a Huawei-t erre a lépésre.

A hír azt állítja, hogy a Qualcomm megkapta az engedélyeket az üzlet folytatásához a Huawei-jel, amely már nincs abban a helyzetben, hogy saját HiSilicon Kirin chipjeit megépítse a Huawei egyik legjobb okostelefonjába. Ez a részlet összhangban áll a múlt heti állításokkal, miszerint az Egyesült Államok megengedte a chipgyártóknak, hogy alkatrészeket szállítsanak a Huawei számára, beleértve a Samsung OLED kijelzőit és a Sony képérzékelőit.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A figyelmeztetések szerint a technológia nem kapcsolható össze a kínai vállalat 5G üzletével. A legutóbbi lépés ebben az oda-vissza azt jelentheti, hogy a Huawei hozzáfér a Qualcommhoz és a TSMC-hez is, amelyek közül az utóbbi gyártotta a Huawei Kirin chipjeit. A jó hírt egyelőre kezeljük fenntartásokkal, mivel a Huawei és a Qualcomm egyelőre nem kapott hivatalos értesítést az ilyen licencek megszerzéséről, amelyet a chipgyártó hónapok óta kért.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei