Újra gyárthat a Qualcomm a Huawei-nek

2020.11.12| Android Central
Címkék:

Huawei

,

USA

,

ban

,

Qualcomm


Egy friss hír szerint a Qualcomm engedélyt kapott a Huawei-jel folytatott üzleti tevékenység folytatására.

A Honor almárka értékesítése előfeltétele volt a lépésnek. Hosszú és fárasztó a csata a Huawei számára, melyben az Egyesült Államok kormánya próbálja ellehetetleníteni a céget. Néhány hónappal ezelőtt új korlátozásokat vezettek be azokra a vállalatokra, amelyek egy jogi kiskaput kihasználva folytatták a kínai vállalatnak a beszállításokat. Van némi remény a Huawei fellendülése felé, egy kínai hír ugyanis azt állítja, hogy a Qualcomm hamarosan tudja folytatni a chipek értékesítését.

A jelentés szerint az egyik előfeltétele annak, hogy a Qualcomm chipeket szolgáltathasson a Huawei számára, az volt, hogy az OEM-nek el kellett adnia a Honor márkát, mivel a Qualcomm nem volt képes a jelenlegi állapotában teljes körűen ellátni a gyártót.

Újra gyárthat a Qualcomm a Huawei-nek

A sors ironikus, ugyanis a Huawei már úgy döntött, hogy eladja a Honort, 15,2 milliárd dollárért jelentették a Digital China és a sencsen kormány által vezetett kínai konzorciumnak. Nem világos, hogy az eladást a Qualcomm-mal folytatott üzleti tevékenység puszta lehetősége okozta-e, de valószínűleg az Egyesült Államok által bevezetett szankciók kényszerítették a Huawei-t erre a lépésre.

A hír azt állítja, hogy a Qualcomm megkapta az engedélyeket az üzlet folytatásához a Huawei-jel, amely már nincs abban a helyzetben, hogy saját HiSilicon Kirin chipjeit megépítse a Huawei egyik legjobb okostelefonjába. Ez a részlet összhangban áll a múlt heti állításokkal, miszerint az Egyesült Államok megengedte a chipgyártóknak, hogy alkatrészeket szállítsanak a Huawei számára, beleértve a Samsung OLED kijelzőit és a Sony képérzékelőit.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A figyelmeztetések szerint a technológia nem kapcsolható össze a kínai vállalat 5G üzletével. A legutóbbi lépés ebben az oda-vissza azt jelentheti, hogy a Huawei hozzáfér a Qualcommhoz és a TSMC-hez is, amelyek közül az utóbbi gyártotta a Huawei Kirin chipjeit. A jó hírt egyelőre kezeljük fenntartásokkal, mivel a Huawei és a Qualcomm egyelőre nem kapott hivatalos értesítést az ilyen licencek megszerzéséről, amelyet a chipgyártó hónapok óta kért.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei