15 milliárdért kelt el a Honor

2020.11.10| Phone Arena

Ez gyors volt, a Huawei már el is adta a Honor okostelefon üzletágát, átszámítva mintegy 15 milliárd dollárért.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Négy hete kezdte a Huawei a tárgyalásokat a potenciális vásárlókkal Honor üzletág részleges eladásáról. Úgy tűnik, hogy az óriás egy hónap alatt megállapodásra jutott. A Reuters hírügynökségnek nyilatkozva az ügyben jártas emberek elárulták, hogy a Huawei nemrégiben 15,2 milliárd dollár (100 milliárd jüan) értékű üzletet kötött a Honor teljes okostelefon részlegének eladására, nem pedig csak annak eredetileg javasolt részére.

Az új tulajdonos egy konzorcium, amelynek élén a már működő Honor okostelefonokat forgalmazó Digital China, valamint Sencsen helyi önkormányzata áll, ahol jelenleg a Honor központja található.

15 milliárdért kelt el a Honor

A Huawei beleegyezett abba, hogy szinte az összes eszközt eladja, beleértve a Honor márkát, kutatási és fejlesztési részleget, valamint az ellátási lánc menedzsmentjét. A konzorcium azt tervezi, hogy megtartja a vezetőség nagy részét és a 7000 alkalmazottat.

A teljes készpénzes ügyletet november 15-én, vasárnap jelenthetik be, ez teszi lehetővé a Honor számára, hogy kijátssza az amerikai kereskedelmi korlátozásokat, amelyek az elmúlt hónapokban tönkretették a Huawei-t.

A Canalys becslései szerint a Honor az elmúlt negyedévben a Huawei által eladott 51,7 millió okostelefon 26% -át tette ki. Ez 13,4 millió egységnek felel meg, ami azt jelenti, hogy a Honornak a világ nyolcadik legnagyobb okostelefon márkájának kell lennie a Motorola és az LG előtt, de a Realme és az Oppo mögött, miután elszakadt a Huawei-től. A konzorcium tulajdonában lévő Honor hosszú távon azt reméli, hogy három éven belül tőzsdére lép.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei