A Xiaomi veheti meg a Honort a Huawei-től

2020.10.15| Phone Arena
Címkék:

Huawei

,

Honor

,

eladás

,

pletyka


A Huawei tárgyalásokat folytat a Honor részlegének eladásáról, a vevő a Xiaomi is lehet.

A Huawei az elmúlt hónapokban nehéz időket élt az amerikai kereskedelmi szankciók miatt. Az egyik friss pletyka szerint hamarosan drasztikus lépéseket tehet leányvállalata, a Honor jövőjének megóvása érdekében.

A Huawei több kínai céggel tárgyal a Honor üzletág eladásáról - közölték a Reuters hírügynökséggel az ügyben jártas emberek. Az eladás, amely korábban elképzelhetetlen lett volna, akár 25 milliárd jüant (3,7 milliárd dollárt) is generálhat a Huawei számára. A jelenlegi tervek szerint az eladás teljes készpénz lesz, bár a Reuters állítása szerint az ügylet értéke végül csak 15 milliárd jüan (2,2 milliárd dollár) lehet.

Az eladandó részlegeket még nem véglegesítették, de két forrás szerint a Honor márka is szerepel benne. A Huawei nagy eséllyel a Honorhoz kapcsolódó kutatási és fejlesztési egység, valamint egy komplett ellátási lánc eladására is törekszik a márkával együtt.

A Xiaomi veheti meg a Honort a Huawei-től

Ami a leendő vásárlókat illeti, úgy tűnik, a Digital China bekerült az élmezőnybe. Már forgalmazza a Honor okostelefonokat, és jó helyzetben lenne a márka előnyeinek kihasználásához. További potenciális érdeklődők közé tartozik a tévékről és a legújabb okostelefon fejlesztéseiről is ismert TCL, valamint a rivális Xiaomi, amely az Apple, a Huawei és a Samsung mögött a negyedik legnagyobb okostelefon gyártó jelenleg. Ha megállapodást kötnek, a Huawei a saját nevén forgalmazott csúcskategóriás okostelefonokra összpontosít.

A hír kevesebb, mint egy héttel azután érkezett, hogy Ming-Chi Kuo elemző elárulta, hogy a Honor eladása esélyes lépésnek tűnik. Akkor a leányvállalat számára előnyösnek minősítette a potenciális üzletet. Mint Kuo rámutatott, a független Honorra már nem vonatkozna az amerikai kereskedelmi tilalom, amely lehetővé tenné számára, hogy folytassa az eszközök létrehozását és gyártását. A vállalat elhatárolódhat a Huawei-hez kapcsolódó biztonsági aggályoktól is.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Árukereső
Xiaomi Redmi 9 64GB 4GB RAM Dual
Xiaomi Redmi 9 64GB 4GB RAM Dual
Mojuma Working Kft. 50 000 Ft
FirstPhone.hu 50 900 Ft
MobilEx Webáruház 50 980 Ft
Samsung Galaxy S20 FE 128GB 6GB RAM Dual (G780)
Samsung Galaxy S20 FE 128GB 6GB RAM Dual (G780)
eNeked 201 270 Ft
UJGSM.HU A Mobiltelefon Futár! 201 400 Ft
Planet GSM webshop 206 990 Ft
Samsung Galaxy S10+ 128GB Dual G975
Samsung Galaxy S10+ 128GB Dual G975
eNeked 195 070 Ft
UJGSM.HU A Mobiltelefon Futár! 195 200 Ft
Planet GSM webshop 197 990 Ft


új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

A járványhelyzet mennyiben változtatta meg a mobil vásárlási terveidet?


Különben sem terveztem telefonvásárlást
Terveztem új telefon vásárlást, de elhalasztottam hosszabb idõre
Terveztem új telefon vásárlást. Ahogy véget ér a kijárási korlátozás, megveszem az új telefonomat
A járvány nem befolyásolt. Vettem/veszek új telefont



Korábbi szavazások eredményei