A Xiaomi veheti meg a Honort a Huawei-től

2020.10.15| Phone Arena
Címkék:

Huawei

,

Honor

,

eladás

,

pletyka


A Huawei tárgyalásokat folytat a Honor részlegének eladásáról, a vevő a Xiaomi is lehet.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A Huawei az elmúlt hónapokban nehéz időket élt az amerikai kereskedelmi szankciók miatt. Az egyik friss pletyka szerint hamarosan drasztikus lépéseket tehet leányvállalata, a Honor jövőjének megóvása érdekében.

A Huawei több kínai céggel tárgyal a Honor üzletág eladásáról - közölték a Reuters hírügynökséggel az ügyben jártas emberek. Az eladás, amely korábban elképzelhetetlen lett volna, akár 25 milliárd jüant (3,7 milliárd dollárt) is generálhat a Huawei számára. A jelenlegi tervek szerint az eladás teljes készpénz lesz, bár a Reuters állítása szerint az ügylet értéke végül csak 15 milliárd jüan (2,2 milliárd dollár) lehet.

Az eladandó részlegeket még nem véglegesítették, de két forrás szerint a Honor márka is szerepel benne. A Huawei nagy eséllyel a Honorhoz kapcsolódó kutatási és fejlesztési egység, valamint egy komplett ellátási lánc eladására is törekszik a márkával együtt.

A Xiaomi veheti meg a Honort a Huawei-től

Ami a leendő vásárlókat illeti, úgy tűnik, a Digital China bekerült az élmezőnybe. Már forgalmazza a Honor okostelefonokat, és jó helyzetben lenne a márka előnyeinek kihasználásához. További potenciális érdeklődők közé tartozik a tévékről és a legújabb okostelefon fejlesztéseiről is ismert TCL, valamint a rivális Xiaomi, amely az Apple, a Huawei és a Samsung mögött a negyedik legnagyobb okostelefon gyártó jelenleg. Ha megállapodást kötnek, a Huawei a saját nevén forgalmazott csúcskategóriás okostelefonokra összpontosít.

A hír kevesebb, mint egy héttel azután érkezett, hogy Ming-Chi Kuo elemző elárulta, hogy a Honor eladása esélyes lépésnek tűnik. Akkor a leányvállalat számára előnyösnek minősítette a potenciális üzletet. Mint Kuo rámutatott, a független Honorra már nem vonatkozna az amerikai kereskedelmi tilalom, amely lehetővé tenné számára, hogy folytassa az eszközök létrehozását és gyártását. A vállalat elhatárolódhat a Huawei-hez kapcsolódó biztonsági aggályoktól is.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei