Eladja a Huawei a Honor almárkát?

2020.10.09| Phone Arena
Címkék:

Huawei

,

Honor

,

eladás

,

pletyka


Eladhatja a Honor márkát a Huawei, árulta el a megbízható híreiről ismert Ming-Chi Kuo.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Nagyon valószínű, hogy a Huawei megteszi ezt a jelentős lépést - mondja a rendkívül pontos elemző. A TF International elemzője, Ming-Chi Kuo jól ismert az Apple híreiről, de ez nem azt jelenti, hogy Kuo nem készít előrejelzéseket az Apple-ön kívül más vállalatokkal kapcsolatban. Például az elemző most azt állítja, hogy mivel az Egyesült Államok folyamatosan a Huawei-t szorongatja, a cég Honor leányvállalatának értékesítéséből akár jól is kijöhet. Ha megszakad a kapcsolat a Huawei és a Honor között, utóbbit már nem kötnék azok a korlátozások, amelyeket az Egyesült Államok vetett rá. Ezek a korlátozások magukban foglalják a vállalat képtelenségét elérni az amerikai ellátási láncot, és élvonalbeli lapkakészletet kapni olyan gyártóktól, amelyek amerikai technológiát használnak a chipset gyártásához.

Noha Kuo nem állítja, hogy erre az ügyletre mindenképpen sor kerül, az elemző szerint valószínűleg megtörténik. Ebben az esetben mindenki számára előnyös helyzet áll elő a Honor márka, a cég beszállítói és a kínai elektronikai ipar egésze számára egyaránt. Miután a Huawei névtől mentes lett, a Honor képes lesz olyan csúcskategóriás okostelefonok kifejlesztésére és gyártására, amely szegmensben jelenleg nem vesz részt.

Eladja a Huawei a Honor almárkát?

South China Morning Post beszámolója szerint Kuo azt mondta: "Ha a Honor független a Huawei-től, annak beszerzésére a továbbiakban nem vonatkozik a Huawei-re jelenleg fennálló amerikai tilalom, ez pedig elősegíti a Honor okostelefon üzletágát és a beszállítókat." Az elemző azt is kijelentette, hogy a független Honor kemény versenyt jelentene a Xiaomi számára, mivel mindkettő hasonló árkategóriában értékesít készülékeket. A Huawei 2013-ban indította útjára a Honor termékcsaládot, hogy 150-220 dollár értékű, főként a fiatalabb fogyasztóknak szánt telefonokat adjon el. A márka hozzájárult ahhoz, hogy a Huawei felülmúlja az Apple-t és a Samsungot (ez év elején), hogy a világ legnagyobb okostelefon gyártójává váljanak együtt annak ellenére, hogy az Egyesült Államok megpróbálta megnehezíteni a vállalat életét.

A Honor online értékesítést használ a készülékeinek terjesztésére és az elmúlt öt évben több mint 10 milliárd dolláros árbevételt termelt. Az IDC és a Strategy Analytics szerint a Honor a Huawei első félévi szállításainak 28, illetve 38% -át tette ki ebben az évben. A Fitch Solutions elemzője, Kenny Liew szerint "a Honor nagyon jól bevált márka az alacsony és közepes árkategóriájú szegmensben, és kulcsfontosságú volt a Huawei számára, hogy elérjen a világ számos fejlődő piacára. Ugyanakkor a Honor továbbra is teljes mértékben a Huawei-re támaszkodik termékeinek előállításához és értékesítéséhez”. Liew nem gondolja, hogy a Huawei eladta a Honort és Kuo kijelentésekor több Huawei munkatárs állította Weibon, hogy semmi alapja nincs ennek a pletykának.

Eladja a Huawei a Honor almárkát?

Ha Trumpot nem választják újra a hamarosan esedékes amerikai elnökválasztásnál, úgy 2021, januárban új adminisztráció lépne életbe, amely akár fel is oldhatná a korlátozásokat. Amíg azonban ilyen változtatásokat nem hajtanak végre, a Huawei-nek továbbra is be kell tartania azokat a jelenlegi szabályokat, amelyek veszélyeztetik fennmaradását. Az Egyesült Államokban a Huawei nemzetbiztonsági fenyegetésnek számít a kínai kommunista kormánnyal való vélt kapcsolatai miatt.

A Huawei várhatóan nem profitálna a Honor eladásából. Aggodalomra ad okot, hogy az Egyesült Államok-Kína kereskedelmi háború hatással lehet a Honorra még akkor is, ha a vállalat függetlenné válik. Bryan Ma, az IDC ügyféleszközök kutatásának alelnöke elmondta: "Még ha a Honor külön vállalkozássá is válik, ez még nem garantálja, hogy később nem érinti a kereskedelmi háború." Nem minden elemző gondolja, hogy a Honor egy feltörekvő márka. Linda Sui, a Strategy Analytics okostelefon-kutatásának igazgatója szerint egyetlen kínai vállalat sem vásárolná meg. – „Egyszerűen nagy gondot okozhat annak, aki átveszi."

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Google nélküli Huawei-ed van? Van megoldás!

Google nélküli Huawei-ed van? Van megoldás!

2020.10.27
| XDA Developers
A Googlefier a legegyszerűbb út a Google appokhoz Huawei és Honor telefonokon.
Teszt: Huawei P10 Lite - szerettem és akarom

Teszt: Huawei P10 Lite - szerettem és akarom

2017.04.24
| Telefonguru
Nálunk járt a Huawei P10 Lite és maradandó élményt hagyott bennünk.
A Google nélküli élet a vég vagy valami kezdete?

A Google nélküli élet a vég vagy valami kezdete?

2020.04.12
| Telefonguru
2019-ben bannolta az Egyesült Államok elnöke a Huawei-t, ezzel hatalmas pofont adva neki. Vajon túléli?
Honor 7X: ennyiért majdnem csúcs tudást?

Honor 7X: ennyiért majdnem csúcs tudást?

2017.12.06
| Phone Arena
Megjelent a Huawei leányvállalatának új modellje, a Honor 7X, méghozzá 200 dolláros áron.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei