Még egy kínai céget tiltana az USA

2020.04.12| Phone Arena
Címkék:

USA

,

tiltás

,

CTExcel

,

Huawei

,

ban


Az Egyesült Államok biztonsági ügynökségei azt akarják, hogy még egy kínai céget kitiltsanak az államokból.

Az USA kormánya szerint minden kínai vállalat gyanús. A Huaweit és a ZTE-t, amelyek telefonokat és hálózati eszközöket gyártanak, az Egyesült Államok nemzetbiztonsági fenyegetésnek tekinti. Ennek oka, hogy mindkét cég kapcsolatban áll a kommunista kínai kormánnyal és az államok félelme az, hogy ezek a vállalatok hátsó ajtót rejtenek el termékeikben, amelyek titokban információkat gyűjtenek és elküldik Pekingbe. Mindkét vállalat a mai napig ezt tagadja és soha nem találtak hátsó ajtót egyetlen Huawei vagy ZTE termékben sem.

Az Egyesült Államok tavaly májusban biztonsági okokból felvette a Huaweit a Kereskedelmi Minisztérium kereskedelmi tiltólistájára, így „biztonsági okok miatt” megakadályozta, hogy a vállalat hozzáférjen az Egyesült Államok ellátási láncához. Ennek eredményeként a Huawei nem kapja meg a Google Mobile Services licencét, emiatt a tiltás után kiadott telefonjaira nem telepíthető a Google alkalmazásait és a GMS-t.  Ez ugyan nem számít Kínában, ahol a Google legtöbb alkalmazása egyébként is tiltott, de befolyásolja a Huawei globális eladásait.

A CTExcelt – melyet a China Telecom üzemeltet – az USA biztonsági ügynökségei tiltólistára tennék. A Bloomberg jelentése szerint az amerikai biztonsági ügynökségek azt akarják, hogy az FCC tiltsa meg a China Telecom működését az államokban. A vezeték nélküli szolgáltató Kínában a második legnagyobb 336 millió előfizetővel, az Egyesült Államokban biztonságos hálózatot kínál a vállalatok számára a nagyon érzékeny adatok továbbításához, CTExcel név alatt.

Még egy kínai céget tiltana az USA

Ez utóbbi székhelye a virginiai Herndonban található, irodái vannak New York-ban, Los Angelesben és az ország más városaiban. A havi előfizetési csomagjai 19 dollártól kezdődnek és ingyenes SIM-kártya is jár hozzájuk. A csomagtól függően az előfizetők bizonyos mennyiségű 4G LTE-adatot kapnak; amint ezt az adatkorlátot meghaladják, a fiók továbbra is hozzáfér a mobilnethez, ám erősen csökkentett adatátviteli sebességgel már.

A CTExcel előfizetői dupla telefonszámot kapnak (egy kínait és egy amerikait). A weboldal azt állítja, hogy ezek a fiókok "korlátlan ingyenes nemzetközi hívást kínálnak a Kínai Népköztársaságba (ideértve Hong Kongot, Tajvant és Makaót), Kanadába, Mexikóba, Indiába, Szingapúrba, Japánba, Koreába, Thaiföldre, Malajziába, Indonéziába, Vietnamba, Ausztráliába, Új-Zélandra, Angliába, Franciaországba, Németországba, Pakisztánba, Bangladesbe, Laoszra egyaránt.

Egy jelentésben a biztonsági ügynökségek azt állították, hogy a kínai kormány "végső tulajdonjoggal és ellenőrzéssel" rendelkezik a szolgáltató felett, az Egyesült Államok szerint ez "lehetőséget kínál a kínai kormány által támogatott gazdasági kémkedés fokozására". A China Telecom az Egyesült Államok ügynökségeinek gyanúját azzal támogatta, hogy helytelen információkat adott meg arról, hogy hol tárolja nyilvántartásait. Az ügynökségeket pedig azért aggasztják az adatok, mert a China Telecom 18 ponton csatlakozik az internethez, és "a kínai kormány által támogatott szereplőknek adottak a lehetőségek az USA adat- és kommunikációs forgalmának megzavarására és téves irányítására".

Még egy kínai céget tiltana az USA

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A bejelentés mögött álló ügynökségek közé tartoznak az Igazságügyi, Belbiztonsági, Védelmi, Állami, Kereskedelmi és az Egyesült Államok kereskedelmi képviselői. Együtt írták, hogy "ez az ajánlás tükrözi a nemzetbiztonsági és rendészeti rendkívüli, elfogadhatatlan kockázatokat", amelyek akkor következnek be, ha a China Telecomnak engedik folytatni amerikai üzleti tevékenységét.

Természetesen a kínaiak nem örülnek. A Reuters szerint a kínai külügyminisztérium szóvivője, Zhao Lijian elmondta, hogy az Egyesült Államoknak meg kell állítania a kereskedelmi ügyek politizálását. A szóvivő azt mondta: "Arra sürgetjük az Egyesült Államokat, hogy tartsák tiszteletben a piacgazdaság elveit, hagyják abba a nemzetbiztonság általánosításának és a gazdasági kérdések politizálásának téves gyakorlatait, és vessenek véget a kínai vállalatok indokolatlan elnyomásának."

Ahogy az várható volt, a China Telecom tagadta az állításokat. A China Telecom Ge Yu nevű képviselője kijelentette: "A társaság mindig is rendkívül együttműködő és átlátható volt a hivatalokkal. Sok esetben túlmentünk azon, amit kértüek, hogy bemutassuk üzleti tevékenységünket és ügyfeleink kiszolgálását a legmagasabb nemzetközi szabványoknak megfelelően. "

2007-ben kapott a China Telecom engedélyt üzleti tevékenység folytatására az amerikai piacon. Tavaly a China Mobile az FCC engedélyét kérte az Egyesült Államok ügyfeleit és a nemzetközi vezeték nélküli felhasználókat összekötő vezeték nélküli szolgáltatás viszonteladójaként. Nem meglepő, hogy az FCC elnöke, Ajit Pai ellenezte a kérelmet.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei