Ezért árul csak 4G-s telefonokat a Huawei 2023-ban

2023.06.16| Huawei Central
Címkék:

Huawei

,

5G

,

4G

,

chipset

,

Trump


Igen, sok kérdés kering a Huawei körül idén, vannak pletykák és hírek az 5G visszatéréséről. De van egy konkrét kérdés, amelyen felmerülhet a kérdés: „Miért árul a Huawei 4G telefonokat 2023-ban?” Találjuk meg a választ.

2019 és Mate 30

2019-ben az Egyesült Államok megtiltotta a Huaweinek, hogy amerikai vállalatok által gyártott technológiákat vásároljon. Ez magában foglalja a szerverekhez és a Google mobilszolgáltatásokhoz (GMS) való chipkészleteket. Ezt követően a cég csak olyan telefonokat dobott piacra, amelyek nem tartalmaztak Google-alkalmazásokat, például Play Store és így tovább.

2020 (Kirin 9000)

Ezt követően a Huawei továbbra is hozzáférhetett olyan külső chipgyártókhoz, mint például a tajvani TSMC. Az Egyesült Államok azonban úgy döntött, hogy kiterjeszti a kínai technológiai gyártóra vonatkozó korlátozásait, és megtiltotta a tengerentúli chipgyártóknak – a TSMC-nek és a Samsungnak – a HiSilicon chipek nyomtatását.

Leányvállalatával, a HiSiliconnal ugyan tud új chipeket tervezni, de ezek gyártását megtiltották. A Huawei Mate 40 sorozat 2020 végén történő bemutatásakor a cég hivatalosan bejelentette, hogy 2020. szeptember 15-én leállítja az új Kirin lapkakészleteket.

Ezért árul csak 4G-s telefonokat a Huawei 2023-ban

A helyzet érzékelésével a Huawei nagy raktárkészletet gyűjtött össze a Kirin 9000-ből, az utolsó zászlóshajó termékből. Ez segített a Huaweinek új 5G telefonok piacra dobásában, mint például a Mate 40, a P40 sorozat és a Mate X2.

Később újabb probléma jelentkezett az RF chip modullal. Ez egy kritikus komponens, amely lehetővé teszi a telefon számára, hogy engedélyezze az 5G hálózatokat. Az RF chip modult amerikai cégek értékesítik, és az Egyesült Államok exportszabályai hatálya alá esnek.

Még a készleten lévő Kirin 9000 ellenére is visszafogták a Huaweit az 5G-s okostelefonok gyártásához, és erre 2021-ben jött az első példa.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

2021-2023

2021 júliusában a Huawei bemutatta a P50 sorozatot. A telefon eredeti modelljei Kirin 9000-el voltak felszerelve, de a hiányzó RF modul miatt csak 4G hozzáféréssel.

Ezt követően a Nova sorozat és más közepes költségvetésű készülékek mindegyike Qualcomm 4G processzorokkal érkezett. Az elmúlt két évben a Huawei teljes egészésben Snapdragon felhasználó volt. Eközben a Mate 50 és a P60 is a legújabb Qualcomm chipeket használta, de csak 4G-vel.

5G 2023 végén?

Most már megértheti, miért dobja piacra a Huawei 4G telefonjait 2023-ban. Ennek ellenére van némi remény az év második felére. Pletykák és hírek mindenhol arról szólnak, hogy a Huawei újraindítja az 5G-t, de erre még várnunk kell a bizonyítékra.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei