Ezért árul csak 4G-s telefonokat a Huawei 2023-ban

2023.06.16| Huawei Central
Címkék:

Huawei

,

5G

,

4G

,

chipset

,

Trump


Igen, sok kérdés kering a Huawei körül idén, vannak pletykák és hírek az 5G visszatéréséről. De van egy konkrét kérdés, amelyen felmerülhet a kérdés: „Miért árul a Huawei 4G telefonokat 2023-ban?” Találjuk meg a választ.

2019 és Mate 30

2019-ben az Egyesült Államok megtiltotta a Huaweinek, hogy amerikai vállalatok által gyártott technológiákat vásároljon. Ez magában foglalja a szerverekhez és a Google mobilszolgáltatásokhoz (GMS) való chipkészleteket. Ezt követően a cég csak olyan telefonokat dobott piacra, amelyek nem tartalmaztak Google-alkalmazásokat, például Play Store és így tovább.

2020 (Kirin 9000)

Ezt követően a Huawei továbbra is hozzáférhetett olyan külső chipgyártókhoz, mint például a tajvani TSMC. Az Egyesült Államok azonban úgy döntött, hogy kiterjeszti a kínai technológiai gyártóra vonatkozó korlátozásait, és megtiltotta a tengerentúli chipgyártóknak – a TSMC-nek és a Samsungnak – a HiSilicon chipek nyomtatását.

Leányvállalatával, a HiSiliconnal ugyan tud új chipeket tervezni, de ezek gyártását megtiltották. A Huawei Mate 40 sorozat 2020 végén történő bemutatásakor a cég hivatalosan bejelentette, hogy 2020. szeptember 15-én leállítja az új Kirin lapkakészleteket.

Ezért árul csak 4G-s telefonokat a Huawei 2023-ban

A helyzet érzékelésével a Huawei nagy raktárkészletet gyűjtött össze a Kirin 9000-ből, az utolsó zászlóshajó termékből. Ez segített a Huaweinek új 5G telefonok piacra dobásában, mint például a Mate 40, a P40 sorozat és a Mate X2.

Később újabb probléma jelentkezett az RF chip modullal. Ez egy kritikus komponens, amely lehetővé teszi a telefon számára, hogy engedélyezze az 5G hálózatokat. Az RF chip modult amerikai cégek értékesítik, és az Egyesült Államok exportszabályai hatálya alá esnek.

Még a készleten lévő Kirin 9000 ellenére is visszafogták a Huaweit az 5G-s okostelefonok gyártásához, és erre 2021-ben jött az első példa.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

2021-2023

2021 júliusában a Huawei bemutatta a P50 sorozatot. A telefon eredeti modelljei Kirin 9000-el voltak felszerelve, de a hiányzó RF modul miatt csak 4G hozzáféréssel.

Ezt követően a Nova sorozat és más közepes költségvetésű készülékek mindegyike Qualcomm 4G processzorokkal érkezett. Az elmúlt két évben a Huawei teljes egészésben Snapdragon felhasználó volt. Eközben a Mate 50 és a P60 is a legújabb Qualcomm chipeket használta, de csak 4G-vel.

5G 2023 végén?

Most már megértheti, miért dobja piacra a Huawei 4G telefonjait 2023-ban. Ennek ellenére van némi remény az év második felére. Pletykák és hírek mindenhol arról szólnak, hogy a Huawei újraindítja az 5G-t, de erre még várnunk kell a bizonyítékra.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei