Ezért árul csak 4G-s telefonokat a Huawei 2023-ban

2023.06.16| Huawei Central
Címkék:

Huawei

,

5G

,

4G

,

chipset

,

Trump


Igen, sok kérdés kering a Huawei körül idén, vannak pletykák és hírek az 5G visszatéréséről. De van egy konkrét kérdés, amelyen felmerülhet a kérdés: „Miért árul a Huawei 4G telefonokat 2023-ban?” Találjuk meg a választ.

2019 és Mate 30

2019-ben az Egyesült Államok megtiltotta a Huaweinek, hogy amerikai vállalatok által gyártott technológiákat vásároljon. Ez magában foglalja a szerverekhez és a Google mobilszolgáltatásokhoz (GMS) való chipkészleteket. Ezt követően a cég csak olyan telefonokat dobott piacra, amelyek nem tartalmaztak Google-alkalmazásokat, például Play Store és így tovább.

2020 (Kirin 9000)

Ezt követően a Huawei továbbra is hozzáférhetett olyan külső chipgyártókhoz, mint például a tajvani TSMC. Az Egyesült Államok azonban úgy döntött, hogy kiterjeszti a kínai technológiai gyártóra vonatkozó korlátozásait, és megtiltotta a tengerentúli chipgyártóknak – a TSMC-nek és a Samsungnak – a HiSilicon chipek nyomtatását.

Leányvállalatával, a HiSiliconnal ugyan tud új chipeket tervezni, de ezek gyártását megtiltották. A Huawei Mate 40 sorozat 2020 végén történő bemutatásakor a cég hivatalosan bejelentette, hogy 2020. szeptember 15-én leállítja az új Kirin lapkakészleteket.

Ezért árul csak 4G-s telefonokat a Huawei 2023-ban

A helyzet érzékelésével a Huawei nagy raktárkészletet gyűjtött össze a Kirin 9000-ből, az utolsó zászlóshajó termékből. Ez segített a Huaweinek új 5G telefonok piacra dobásában, mint például a Mate 40, a P40 sorozat és a Mate X2.

Később újabb probléma jelentkezett az RF chip modullal. Ez egy kritikus komponens, amely lehetővé teszi a telefon számára, hogy engedélyezze az 5G hálózatokat. Az RF chip modult amerikai cégek értékesítik, és az Egyesült Államok exportszabályai hatálya alá esnek.

Még a készleten lévő Kirin 9000 ellenére is visszafogták a Huaweit az 5G-s okostelefonok gyártásához, és erre 2021-ben jött az első példa.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

2021-2023

2021 júliusában a Huawei bemutatta a P50 sorozatot. A telefon eredeti modelljei Kirin 9000-el voltak felszerelve, de a hiányzó RF modul miatt csak 4G hozzáféréssel.

Ezt követően a Nova sorozat és más közepes költségvetésű készülékek mindegyike Qualcomm 4G processzorokkal érkezett. Az elmúlt két évben a Huawei teljes egészésben Snapdragon felhasználó volt. Eközben a Mate 50 és a P60 is a legújabb Qualcomm chipeket használta, de csak 4G-vel.

5G 2023 végén?

Most már megértheti, miért dobja piacra a Huawei 4G telefonjait 2023-ban. Ennek ellenére van némi remény az év második felére. Pletykák és hírek mindenhol arról szólnak, hogy a Huawei újraindítja az 5G-t, de erre még várnunk kell a bizonyítékra.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

A One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

2024.01.31
| Android Police
A Samsungnak fel kell hagynia azzal, hogy az embereknek okot adjon a One UI gyűlölésére.
Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

2024.01.26
| Phone Arena
Minden technológiai gyártó folyamatosan próbálja megelőzni a következő nagy dolog piacra dobását, mindennek azért, hogy elsőként vezethesse be az új funkciókat.
A Samsung Galaxy A55 prémium dizájnt kap (fotókkal)

A Samsung Galaxy A55 prémium dizájnt kap (fotókkal)

2024.01.03
| SamMobile
Lehet, hogy a Galaxy S24 lesz az a telefon, amely a következő pár hétben minden figyelmet magára von, de a Samsungnak más fontos készülékei is készülnek, mint például a Galaxy A55.
Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

2024.02.06
| Android Headlines
A kevésbé szerencsés Samsung Galaxy S24 Ultra felhasználói zöld csíkos képernyővel kapcsolatos problémát tapasztalhatnak.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre felkapottabb a használt mobiltelefonok vásárlása! Te már vettél használt telefont?


nem, még soha
még nem, de tervezem
igen, volt már, hogy vettem használt mobilt
igen, mindig használt mobilokat használtamKorábbi szavazások eredményei