IFA 2019: Új chipkészletet mutatott be a Huawei

2019.09.12| Huawei

A Huawei a berlini IFA szakkiállításon mutatta be a világ első felsőkategóriás 5G lapkakészletét.

A Kirin 990 (5G) minden korábbinál fejlettebb teljesítménnyel, energiahatékonysággal, valamint mesterséges intelligencia megoldásokkal érkezik. Az apró méretű chipkészlet 10,3 milliárd tranzisztorral rendelkezik és az iparágban elsőként egy integrált 5G modemet is tartalmaz.

A Kirin 990 (5G) CPU-jában két ultra nagy Cortex-A76-alapú, két nagy Cortex A76-alapú, valamint négy kisméretű Cortex A55-alapú mag található. A maximális domináns frekvencia elérheti a 2.86 GHz-t is. Az egymagos teljesítmény tíz százalékkal, a többmagos pedig kilenc százalékkal javult a korábbi modellekhez képest. Az ultra nagy magok energiahatékonysága tizenkét-, a nagy magoké harmincöt-, a kis magoké pedig tizenöt százalékkal jobb, mint a Kirin 980 esetében.

A dupla NPU-kkal (neurális feldolgozó egység) a Kirin 990 (5G) biztosítja az iparág legerősebb AI számítási teljesítményét. Az új processzor ötször nagyobb teljesítményt és nyolcszor nagyobb energiahatékonyságot kínál, mint a többi zászlóshajó AI-chipkészlet, ezzel páratlan mesterségesintelligencia-számítási teljesítményt biztosítva a használat során.

A grafikai egység a tizenhat magos Mali-G76 használatával megakadályozza a túlmelegedést, akadozást és lefagyást a memóriát megterhelő játékok futtatása vagy HD-videók nézése során. Más chipekhez képest a Kirin 990 (5G) hat százalékkal javítja a grafikai feldolgozó képességet, húsz százalékkal pedig az energiahatékonyságot. A rendszerszintű Smart Cache gyorsítótár lehetővé teszi a DDR adatok intelligens elosztását, valamint nagy energiaigényű játékok esetén a sávszélességet akár negyven százalékra, az energiafogyasztást pedig húsz százalékra is lecsökkentheti, mely tovább javítja a GPU energiahatékonyságát.

IFA 2019: Új chipkészletet mutatott be a Huawei

A fejlett AI többpéldányos szegmentálási technológiának köszönhetően a Kirin 990 (5G) képes külön-külön azonosítani a videofelvételben szereplő személyeket vagy tárgyakat, és a videózás során valós időben helyettesítheti a hátteret. Ez a technológia biztosítja a felhasználók számára a kívánt emberi alakok megtartását a multimédiás tartalmakban, és több lehetőséget kínál a videó alkalmazásokhoz. A Kirin 990 (5G) mesterségesintelligencia-képességeinek köszönhetően az AI szuperfelbontás a kevésbé erős eszközökkel készített videó felvételeket is optimalizálja a HD képek azonnali megjelenítéséhez. A magasabb 5G-sebesség, az alacsony késleltetés és a széles kapcsolatok kombinációja továbbá több intelligens alkalmazást képes megnyitni.

A 4G SoC+5G modemet használó szolgáltatóktól eltérően a Kirin 990 (5G) a legfejlettebb 7 nm+EUV gyártási folyamatot alkalmazza. A chipkészlet az iparban elsőként egy integrált 5G modemet is tartalmaz, amelynek köszönhetően 32 százalékkal csökken a használt felület. A Huawei mindössze köröm méretű chipje büszkélkedhet továbbá a piacon a legtöbb, 10,3 milliárd tranzisztorral. A Kirin 990 (5G) elérheti a 2,3 Gbit/s letöltési-, valamint az 1,25 Gbit/s feltöltési sebességet. A 4G SoC + 5G modemet használó hagyományos megoldáshoz képest a Kirin 990 (5G) 30 százalékkal csökkenti az energiafogyasztást és garantálja a tartós 5G élményeket.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

IFA 2019: Új chipkészletet mutatott be a Huawei

Gyorsan mozgó és gyenge jelkörnyezetben az elégtelen hálózati lefedettség miatt, az ötödik generációs hálózatok kereskedelmi felhasználásának kezdeti szakaszában az 5G visszaállhat 4G-re. A probléma megoldása érdekében a Kirin 990 (5G) támogatja az intelligens hálózati kiválasztási technológiát. Az 5G jelerőssége alapján automatikusan kiválasztja az optimális hálózatot, lehetővé téve a stabil kapcsolatokat és a 19 százalékkal nagyobb letöltési sebességet.

A Huawei 2009 óta elkötelezett az 5G kutatások és fejlesztések iránt. A gyártó hosszú évek munkája során teljes körű megoldásokat fejlesztett ki mind az SA, mind az NSA támogatására, az 5G maghálózatról a bázisállomásokra, 5G mobiltelefonokra, 5G CPE-kre és modemekre. A Kirin 990 (5G) az első teljes frekvenciájú 5G chipkészlet, amely támogatja mind az SA, mind az NSA hálózati módokat, ezzel nagymértékben támogatva az 5G fejlesztéseket.

 

 


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei