Németország kitilthatja a Huawei-t és mások sem állnak ettől távol

2023.08.25| Mobile Europe

A belügyminiszter szerint nem változtat a jövendő várható döntésen a távközlési cégek extra költségekkel kapcsolatos érvei.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Németország belügyminisztere, Nancy Faeser, feljebb emelte a tétet a mobil szolgáltatókkel szemben a "magas kockázatú beszállítók" - mint a Huawei és a ZTE - kapcsán, azt sugallva, hogy az eszközök tiltottak lennének "a telekommunikációs cégek költségkockázatai ellenére is", ha "komoly biztonsági kockázatok" léteznének. "Akkor a hálózatüzemeltetőknek cselekedniük kell, és kibővíteni az összetevőket" - mondta. "Az sem téveszt meg, ha a költség érvelésével próbálkoznak."

Egy Handelsblatt interjúban Faeser bírálta a mobil szolgáltatókat, mondván, hogy a kockázatok régóta ismertek. "Biztonsági hatóságaink többször figyelmeztettek az egyoldalú függőségek ellen" - mondta Faeser a Handelsblattnak. "Azt gondolom, hogy a szolgáltatóknak elég idejük volt alkalmazkodni ehhez."

Az interjúban Faeser emellett figyelmeztetett az idegen hírszerzés növekvő kockázataira - különösen Oroszország és Kína részéről. Fontos még: "hogy nemzetközi szinten támogassuk egymást" - mondta. "Különösen akkor, amikor Kína kémkedik az gazdaság ellen, az biztonsági hatóságok közötti nagyon szoros hálózatépítés alapvető."

Németország kitilthatja a Huawei-t és mások sem állnak ettől távol

A Deutsche Telekom, a Vodafone Germany és a Telefónica Deutschland (O2) mindegyiküknek van Huawei berendezése különböző mértékben, de a kormány most egyértelmű jelet küldött, hogy a Huawei komponensek eltávolításának potenciális költségei nem lesznek akadály, ha ez a nemzetbiztonság legjobb érdekében áll.

A kormány jelenleg felülvizsgálja, hogy néhány Huawei és ZTE berendezést meg kellene-e tiltani a telekommunikációs hálózataiból az Európai Unió döntése alapján, amely biztonsági korlátozásokat írt elő a "magas kockázatú beszállítók" 5G eszközeinek használatára.

A Deutsche Telekom vezérigazgatója, Tim Höttges korábban figyelmeztetett a szélesebb pekingi visszavágás lehetőségére, ha az ország követi az eszköztilalmakat. A cég legutóbbi Q2 eredményeinél azt javasolta, hogy nem látja a kormány az új szállítók tiltását, hanem inkább az egyes alrendszerekre irányuló lépéseket, például a konfigurációkezelésre, amely vonzza a biztonsági hatóságok figyelmét.

Németország kitilthatja a Huawei-t és mások sem állnak ettől távol

A kormány legújabb szigorú beszéde azt sugallhatja, hogy biztonsági apparátusa szélesebb körben gondolkodik. Júniusban Németország belügyminisztériuma a Handelsblattnak azt mondta, hogy a kínai beszállítók, a Huawei és a ZTE további használata a központi 5G mobilhálózatokban: "valószínűleg befolyásolhatja a közrendet vagy a biztonságot a Szövetségi Köztársaságban."

Geopolitikai következmények az EU álláspontjához vezetnek

Németország szigorodó álláspontja kétségtelenül feszültséget fog okozni az EU-Kína kereskedelemben, de inkább egyezik azzal a koordinált megközelítéssel, amelyről júniusban érkezett hírek szerint az EU tervezett bevezetni, amikor kiderült, hogy az unió kötelező tilalmat fontolgat az olyan vállalatok számára, amelyek biztonsági kockázatot jelenthetnek 5G hálózataikban, ideértve a Huaweit is. Brüsszel egyre inkább aggodott, hogy néhány nemzeti kormány késlelteti a lépéseket.

Dánia ismerős az unilateralis kockázatokról Lars Løkke Rasmussen külügyminisztere szerint. A Huawei-t a Bloomberg és mások leplezték le, amiért tisztességtelen módszereket alkalmazott egy 2019-es 200 millió dolláros 5G szerződés kapcsán, amelyért Dániában versenyzett az Ericssonnal. A Huawei valahogyan kiderítette, hogy az élenjáró Ericsson milyen ajánlatot tett, és csak órákkal a végső döntés előtt adott be egy sürgős módosítást az ajánlatához, amely kissé alacsonyabb volt, mint a svéd szállítóé.

A Huawei minden vétlen tevékenységet tagad, és azt állítja, hogy betartja az alkalmazandó törvényeket és szabályokat, miközben a legmagasabb üzleti etikai szabványokat törekszik betartani.

Egy friss interjúban a Borsennek Rasmussen, aki az időpontban Dánia miniszterelnöke volt, azt mondta: "tapasztalatom szerint a TDC üzleti döntést hozott egy olyan beszállító kiválasztására, amely nem a Huawei volt... Amennyiben voltak olyanok, akik nyomás alatt érezték magukat, legalábbis senki nem engedett a nyomásnak."

Rasmussen rámutat arra, hogy a dán tender eldöntésekor más európai országokban is vita folyt a Huawei és a 5G technológia körül: "Az egészen biztos, hogy könnyebb felvenni a versenyt a nagyokkal - és azt gondolom, hogy ez igaz a suliban vagy a világban is -, ha a kis résztvevők között koordinált megközelítés van."

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

A One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

2024.01.31
| Android Police
A Samsungnak fel kell hagynia azzal, hogy az embereknek okot adjon a One UI gyűlölésére.
Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

2024.01.26
| Phone Arena
Minden technológiai gyártó folyamatosan próbálja megelőzni a következő nagy dolog piacra dobását, mindennek azért, hogy elsőként vezethesse be az új funkciókat.
A Samsung Galaxy A55 prémium dizájnt kap (fotókkal)

A Samsung Galaxy A55 prémium dizájnt kap (fotókkal)

2024.01.03
| SamMobile
Lehet, hogy a Galaxy S24 lesz az a telefon, amely a következő pár hétben minden figyelmet magára von, de a Samsungnak más fontos készülékei is készülnek, mint például a Galaxy A55.
Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

2024.02.06
| Android Headlines
A kevésbé szerencsés Samsung Galaxy S24 Ultra felhasználói zöld csíkos képernyővel kapcsolatos problémát tapasztalhatnak.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre felkapottabb a használt mobiltelefonok vásárlása! Te már vettél használt telefont?


nem, még soha
még nem, de tervezem
igen, volt már, hogy vettem használt mobilt
igen, mindig használt mobilokat használtamKorábbi szavazások eredményei