Németország kitilthatja a Huawei-t és mások sem állnak ettől távol

2023.08.25| Mobile Europe

A belügyminiszter szerint nem változtat a jövendő várható döntésen a távközlési cégek extra költségekkel kapcsolatos érvei.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Németország belügyminisztere, Nancy Faeser, feljebb emelte a tétet a mobil szolgáltatókkel szemben a "magas kockázatú beszállítók" - mint a Huawei és a ZTE - kapcsán, azt sugallva, hogy az eszközök tiltottak lennének "a telekommunikációs cégek költségkockázatai ellenére is", ha "komoly biztonsági kockázatok" léteznének. "Akkor a hálózatüzemeltetőknek cselekedniük kell, és kibővíteni az összetevőket" - mondta. "Az sem téveszt meg, ha a költség érvelésével próbálkoznak."

Egy Handelsblatt interjúban Faeser bírálta a mobil szolgáltatókat, mondván, hogy a kockázatok régóta ismertek. "Biztonsági hatóságaink többször figyelmeztettek az egyoldalú függőségek ellen" - mondta Faeser a Handelsblattnak. "Azt gondolom, hogy a szolgáltatóknak elég idejük volt alkalmazkodni ehhez."

Az interjúban Faeser emellett figyelmeztetett az idegen hírszerzés növekvő kockázataira - különösen Oroszország és Kína részéről. Fontos még: "hogy nemzetközi szinten támogassuk egymást" - mondta. "Különösen akkor, amikor Kína kémkedik az gazdaság ellen, az biztonsági hatóságok közötti nagyon szoros hálózatépítés alapvető."

Németország kitilthatja a Huawei-t és mások sem állnak ettől távol

A Deutsche Telekom, a Vodafone Germany és a Telefónica Deutschland (O2) mindegyiküknek van Huawei berendezése különböző mértékben, de a kormány most egyértelmű jelet küldött, hogy a Huawei komponensek eltávolításának potenciális költségei nem lesznek akadály, ha ez a nemzetbiztonság legjobb érdekében áll.

A kormány jelenleg felülvizsgálja, hogy néhány Huawei és ZTE berendezést meg kellene-e tiltani a telekommunikációs hálózataiból az Európai Unió döntése alapján, amely biztonsági korlátozásokat írt elő a "magas kockázatú beszállítók" 5G eszközeinek használatára.

A Deutsche Telekom vezérigazgatója, Tim Höttges korábban figyelmeztetett a szélesebb pekingi visszavágás lehetőségére, ha az ország követi az eszköztilalmakat. A cég legutóbbi Q2 eredményeinél azt javasolta, hogy nem látja a kormány az új szállítók tiltását, hanem inkább az egyes alrendszerekre irányuló lépéseket, például a konfigurációkezelésre, amely vonzza a biztonsági hatóságok figyelmét.

Németország kitilthatja a Huawei-t és mások sem állnak ettől távol

A kormány legújabb szigorú beszéde azt sugallhatja, hogy biztonsági apparátusa szélesebb körben gondolkodik. Júniusban Németország belügyminisztériuma a Handelsblattnak azt mondta, hogy a kínai beszállítók, a Huawei és a ZTE további használata a központi 5G mobilhálózatokban: "valószínűleg befolyásolhatja a közrendet vagy a biztonságot a Szövetségi Köztársaságban."

Geopolitikai következmények az EU álláspontjához vezetnek

Németország szigorodó álláspontja kétségtelenül feszültséget fog okozni az EU-Kína kereskedelemben, de inkább egyezik azzal a koordinált megközelítéssel, amelyről júniusban érkezett hírek szerint az EU tervezett bevezetni, amikor kiderült, hogy az unió kötelező tilalmat fontolgat az olyan vállalatok számára, amelyek biztonsági kockázatot jelenthetnek 5G hálózataikban, ideértve a Huaweit is. Brüsszel egyre inkább aggodott, hogy néhány nemzeti kormány késlelteti a lépéseket.

Dánia ismerős az unilateralis kockázatokról Lars Løkke Rasmussen külügyminisztere szerint. A Huawei-t a Bloomberg és mások leplezték le, amiért tisztességtelen módszereket alkalmazott egy 2019-es 200 millió dolláros 5G szerződés kapcsán, amelyért Dániában versenyzett az Ericssonnal. A Huawei valahogyan kiderítette, hogy az élenjáró Ericsson milyen ajánlatot tett, és csak órákkal a végső döntés előtt adott be egy sürgős módosítást az ajánlatához, amely kissé alacsonyabb volt, mint a svéd szállítóé.

A Huawei minden vétlen tevékenységet tagad, és azt állítja, hogy betartja az alkalmazandó törvényeket és szabályokat, miközben a legmagasabb üzleti etikai szabványokat törekszik betartani.

Egy friss interjúban a Borsennek Rasmussen, aki az időpontban Dánia miniszterelnöke volt, azt mondta: "tapasztalatom szerint a TDC üzleti döntést hozott egy olyan beszállító kiválasztására, amely nem a Huawei volt... Amennyiben voltak olyanok, akik nyomás alatt érezték magukat, legalábbis senki nem engedett a nyomásnak."

Rasmussen rámutat arra, hogy a dán tender eldöntésekor más európai országokban is vita folyt a Huawei és a 5G technológia körül: "Az egészen biztos, hogy könnyebb felvenni a versenyt a nagyokkal - és azt gondolom, hogy ez igaz a suliban vagy a világban is -, ha a kis résztvevők között koordinált megközelítés van."

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei