Anglia kidobja a Huawei-t?

2020.07.06| Phone Arena
Címkék:

Huawei

,

5G

,

hálózat

,

brit

,

Trump

,

Amerika


Állítólag hónapokon belül Nagy-Britannia elkezdi eltávolítani a Huawei alkatrészeit 5G-hálózataiból.

2019-ben az amerikai kormány figyelmeztette a szövetségeseket, hogy ne használják a Huawei hálózati berendezéseit 5G-hálózataik kiépítésére. Az olyan országok, mint Japán és Ausztrália figyelmen kívül hagyták a figyelmeztetést, míg Németország és Nagy-Britannia nem. A briteknek nehéz volt döntést hozni, és Boris Johnson miniszterelnök arra a következtetésre jutott, hogy nincs más választás, csak a Huawei alkatrészeinek az 5G-hálózatra való felhasználása.

Végülis a társaság másfél-két évvel megelőzi versenytársait, ami a technológiát és a tudást illeti. Emellett a Bank of China-val való jó kapcsolatának köszönhetően kifejezetten nagyvonalú finanszírozási feltételeket is kaptak a fejlesztéshez. Így tehát Johnson egyetértett abban, hogy a Huawei alkatrészei felhasználhatók az ország 5G-hálózata nem alapvető részeihez, maximum 35 százalékban.

Anglia kidobja a Huawei-t?

Az Egyesült Államok kormánya nem engedélyezi a szolgáltatóknak, hogy Huawei 5G hálózati eszközöket hálózatukhoz használják, mivel a társaság a kommunista kínai kormányhoz fűződő kapcsolata túl erős (amit a gyártó továbbra is tagad.). A Huawei a világ vezető hálózati berendezéseinek szállítója és jelenleg a világ legnagyobb okostelefon-gyártója. Ez egy fantasztikus eredmény, figyelembe véve, hogy a cég immár egy teljes éve nem fér hozzá az Egyesült Államok ellátási láncához, és nem kapja meg a Google Mobile Services licenszét sem.

Eközben Johnson miniszterelnök meggondolta magát, miután az Egyesült Államok felkérte őt, hogy fontolja meg újra a döntést. A The Telegraph arról számol be, hogy a britek ez évben elkezdenek eltávolítani a Huawei berendezéseit 5G-hálózatukból. Terveket dolgoznak ki annak érdekében, hogy hat hónapon belül megállítsák új Huawei berendezések telepítését a helyi 5G hálózatokban; ezzel egyidőben pedig a már telepített Huawei alkatrészek eltávolítását is megkezdik.

A héten várhatóan Johnson miniszterelnök elé terjesztik majd azt a jelentést, amely az USA tervét mutatja be, hogy megakadályozza a nagy globális gyártók által fejlett chipek szállítását a Huawei felé, így kényszerítheti a kínai vállalatot olyan alkatrészek használatára, amelyek Nagy-Britanniát illetően nem lehetnek olyan megbízhatóak. A Tories, amelyet Angliában a közép-jobboldali pártnak neveznek, nyomást gyakorol a miniszterelnökre, hogy szigorúbb álláspontot hozzon a kínai társasággal szemben.

Anglia kidobja a Huawei-t?

A Huawei szerint nincs ok, amiért Nagy-Britannia nem bízhat benne. Egy szóvivő azt mondta: "A Huawei a leginkább ellenőrzött gyártó a világon, és szilárdan hiszünk abban, hogy páratlan átláthatóságunk az Egyesült Királyságban azt jelenti, hogy továbbra is bízhatunk abban, hogy részt veszünk Nagy-Britannia gigabites frissítésében. Fontos, hogy a tényekre összpontosítsunk, és ne spekuláljunk most."

De a britek attól tartanak, hogy az USA-val és más szövetségesekkel folytatott hírszerző ügyekről folytatott tárgyalások nem biztonságosak, ha a Huawei alkatrészeit nem távolítják el Nagy-Britannia következő generációs vezeték nélküli technológiájából.

 

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei