A mobil adatforgalom Európában kevesebb mint öt év alatt megháromszorozódik

2023.11.28| Phone Arena

Egy új előrejelzés szerint 2028-ra az európai mobil adatforgalom megháromszorozódik a 2022-es szinthez képest.

A Reuters beszámolója szerint a 5G elfogadása és a 4G-be való átmenet kulcsfontosságú szerepet játszik abban, ami gyorsan növekvő nyomást gyakorol a hálózati beruházásokra, ahogyan azt a GSMA telekommunikációs iparági csoport állítja.

A GSMA több mint 1000 mobiltelefon-szolgáltatót és vállalkozást tömörít, és elmondja, hogy a 5G előfizetők érdeklődnek a nagy sávszélességű szolgáltatások és tartalmak hozzáadására mobil szerződéseikhez. Mindez a nagyfelbontású játékok, kiterjesztett valóság és videótartalmak iránti igény gyors növekedésének köszönhető, amivel egyre többen vágynak csatlakozni az 5G-vonathoz.

2022-ben a nyugat-európaiak havi átlagosan körülbelül 20 GB mobiladatot használtak, míg az újonnan csatlakozott kelet-európaiak körülbelül 14 GB-ot. A GSMA éves mobilgazdasági jelentése szerint 2028-ra az osztrák és portugáliai egyének várhatóan havi 56 GB mobiladatot fognak fogyasztani, míg az kelet-európai felhasználók adatfelhasználása várhatóan havi 37 GB-ra emelkedik.

A mobil adatforgalom Európában kevesebb mint öt év alatt megháromszorozódik

Ezen növekvő kereslet miatt a telekommunikációs szolgáltatóknak nincs más választása, mint beruházni a mobilhálózatokba. 2030-ig várhatóan már több mint 198 milliárd eurót (216 milliárd dollárt) fognak költeni hálózataik fejlesztésére.

Számos európai telekommunikációs csoport (beleértve a nagyobbakat, mint az Orange, Telefónica és a Telecom Italia) régóta azt követeli, hogy a Big Tech (Google Alphabet, Meta, Netflix, Microsoft, Amazon és mások) is lépjen elő, és segítsen fizetni az 5G és a szélessávú internet kiterjesztéséért. Az ezen követelés mögötti érv az, hogy platformjaik és szolgáltatásaik jelentős részt képviselnek az internetes forgalomból.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Azonban a telekommunikációs vállalatoknak valószínűleg várniuk kell 2025-ig, hogy az Európai Bizottság eldöntse, javasol-e szabályokat ebben az ügyben, a Reuters októberi jelentése szerint, a téma iránt jártas forrásokra hivatkozva.

"Örömmel látjuk, hogy az európai döntéshozók most szembenéznek ezzel a valósággal és megvizsgálják a jelentős változások lehetőségét olyan területeken, mint az összeolvadás, a spektrumharmonizáció és az infrastruktúra igazságosabb beruházási modellek létrehozása" - mondta Daniel Pataki, az GSMA európai vezetője egy közleményben.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei