A mobil adatforgalom Európában kevesebb mint öt év alatt megháromszorozódik

2023.11.28| Phone Arena

Egy új előrejelzés szerint 2028-ra az európai mobil adatforgalom megháromszorozódik a 2022-es szinthez képest.

A Reuters beszámolója szerint a 5G elfogadása és a 4G-be való átmenet kulcsfontosságú szerepet játszik abban, ami gyorsan növekvő nyomást gyakorol a hálózati beruházásokra, ahogyan azt a GSMA telekommunikációs iparági csoport állítja.

A GSMA több mint 1000 mobiltelefon-szolgáltatót és vállalkozást tömörít, és elmondja, hogy a 5G előfizetők érdeklődnek a nagy sávszélességű szolgáltatások és tartalmak hozzáadására mobil szerződéseikhez. Mindez a nagyfelbontású játékok, kiterjesztett valóság és videótartalmak iránti igény gyors növekedésének köszönhető, amivel egyre többen vágynak csatlakozni az 5G-vonathoz.

2022-ben a nyugat-európaiak havi átlagosan körülbelül 20 GB mobiladatot használtak, míg az újonnan csatlakozott kelet-európaiak körülbelül 14 GB-ot. A GSMA éves mobilgazdasági jelentése szerint 2028-ra az osztrák és portugáliai egyének várhatóan havi 56 GB mobiladatot fognak fogyasztani, míg az kelet-európai felhasználók adatfelhasználása várhatóan havi 37 GB-ra emelkedik.

A mobil adatforgalom Európában kevesebb mint öt év alatt megháromszorozódik

Ezen növekvő kereslet miatt a telekommunikációs szolgáltatóknak nincs más választása, mint beruházni a mobilhálózatokba. 2030-ig várhatóan már több mint 198 milliárd eurót (216 milliárd dollárt) fognak költeni hálózataik fejlesztésére.

Számos európai telekommunikációs csoport (beleértve a nagyobbakat, mint az Orange, Telefónica és a Telecom Italia) régóta azt követeli, hogy a Big Tech (Google Alphabet, Meta, Netflix, Microsoft, Amazon és mások) is lépjen elő, és segítsen fizetni az 5G és a szélessávú internet kiterjesztéséért. Az ezen követelés mögötti érv az, hogy platformjaik és szolgáltatásaik jelentős részt képviselnek az internetes forgalomból.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Azonban a telekommunikációs vállalatoknak valószínűleg várniuk kell 2025-ig, hogy az Európai Bizottság eldöntse, javasol-e szabályokat ebben az ügyben, a Reuters októberi jelentése szerint, a téma iránt jártas forrásokra hivatkozva.

"Örömmel látjuk, hogy az európai döntéshozók most szembenéznek ezzel a valósággal és megvizsgálják a jelentős változások lehetőségét olyan területeken, mint az összeolvadás, a spektrumharmonizáció és az infrastruktúra igazságosabb beruházási modellek létrehozása" - mondta Daniel Pataki, az GSMA európai vezetője egy közleményben.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei