A mobil adatforgalom Európában kevesebb mint öt év alatt megháromszorozódik

2023.11.28| Phone Arena

Egy új előrejelzés szerint 2028-ra az európai mobil adatforgalom megháromszorozódik a 2022-es szinthez képest.

A Reuters beszámolója szerint a 5G elfogadása és a 4G-be való átmenet kulcsfontosságú szerepet játszik abban, ami gyorsan növekvő nyomást gyakorol a hálózati beruházásokra, ahogyan azt a GSMA telekommunikációs iparági csoport állítja.

A GSMA több mint 1000 mobiltelefon-szolgáltatót és vállalkozást tömörít, és elmondja, hogy a 5G előfizetők érdeklődnek a nagy sávszélességű szolgáltatások és tartalmak hozzáadására mobil szerződéseikhez. Mindez a nagyfelbontású játékok, kiterjesztett valóság és videótartalmak iránti igény gyors növekedésének köszönhető, amivel egyre többen vágynak csatlakozni az 5G-vonathoz.

2022-ben a nyugat-európaiak havi átlagosan körülbelül 20 GB mobiladatot használtak, míg az újonnan csatlakozott kelet-európaiak körülbelül 14 GB-ot. A GSMA éves mobilgazdasági jelentése szerint 2028-ra az osztrák és portugáliai egyének várhatóan havi 56 GB mobiladatot fognak fogyasztani, míg az kelet-európai felhasználók adatfelhasználása várhatóan havi 37 GB-ra emelkedik.

A mobil adatforgalom Európában kevesebb mint öt év alatt megháromszorozódik

Ezen növekvő kereslet miatt a telekommunikációs szolgáltatóknak nincs más választása, mint beruházni a mobilhálózatokba. 2030-ig várhatóan már több mint 198 milliárd eurót (216 milliárd dollárt) fognak költeni hálózataik fejlesztésére.

Számos európai telekommunikációs csoport (beleértve a nagyobbakat, mint az Orange, Telefónica és a Telecom Italia) régóta azt követeli, hogy a Big Tech (Google Alphabet, Meta, Netflix, Microsoft, Amazon és mások) is lépjen elő, és segítsen fizetni az 5G és a szélessávú internet kiterjesztéséért. Az ezen követelés mögötti érv az, hogy platformjaik és szolgáltatásaik jelentős részt képviselnek az internetes forgalomból.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Azonban a telekommunikációs vállalatoknak valószínűleg várniuk kell 2025-ig, hogy az Európai Bizottság eldöntse, javasol-e szabályokat ebben az ügyben, a Reuters októberi jelentése szerint, a téma iránt jártas forrásokra hivatkozva.

"Örömmel látjuk, hogy az európai döntéshozók most szembenéznek ezzel a valósággal és megvizsgálják a jelentős változások lehetőségét olyan területeken, mint az összeolvadás, a spektrumharmonizáció és az infrastruktúra igazságosabb beruházási modellek létrehozása" - mondta Daniel Pataki, az GSMA európai vezetője egy közleményben.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

A One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

2024.01.31
| Android Police
A Samsungnak fel kell hagynia azzal, hogy az embereknek okot adjon a One UI gyűlölésére.
Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

2024.01.26
| Phone Arena
Minden technológiai gyártó folyamatosan próbálja megelőzni a következő nagy dolog piacra dobását, mindennek azért, hogy elsőként vezethesse be az új funkciókat.
A Samsung Galaxy A55 prémium dizájnt kap (fotókkal)

A Samsung Galaxy A55 prémium dizájnt kap (fotókkal)

2024.01.03
| SamMobile
Lehet, hogy a Galaxy S24 lesz az a telefon, amely a következő pár hétben minden figyelmet magára von, de a Samsungnak más fontos készülékei is készülnek, mint például a Galaxy A55.
Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

2024.02.06
| Android Headlines
A kevésbé szerencsés Samsung Galaxy S24 Ultra felhasználói zöld csíkos képernyővel kapcsolatos problémát tapasztalhatnak.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre felkapottabb a használt mobiltelefonok vásárlása! Te már vettél használt telefont?


nem, még soha
még nem, de tervezem
igen, volt már, hogy vettem használt mobilt
igen, mindig használt mobilokat használtamKorábbi szavazások eredményei