Bannolják a TikTokot, a Facebook jár jól

2020.08.14| 9to5Mac
Címkék:

Tiktok

,

ban

,

tiltás

,

Trump


A TikTok potenciálisan amerikai tilalommal néz szembe attól függően, hogy a Microsoft akvizíciója megtörténik-e vagy sem.

A TikTok rövid, a felhasználók által létrehozott videókon alapul. Mivel az Egyesült Államokban nagyon népszerű alkalmazás, az országból való kivonása hatalmas hiányt eredményezne. Az alkalmazáshasználat egyik tanulmányában kiderült, hogy a TikTok annyira népszerű a gyerekek körében, mint a YouTube. Az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Spanyolországban 60.000 család elemzése kimutatta, hogy a 4-15 éves gyerekek napi 80 percet töltenek a TikTok videókat nézve, csupán öt perccel kevesebbet, mint a YouTube nézésével.

Bannolják a TikTokot, a Facebook jár jól

Az Instagram nem vesztegette időt és a TikTok funkcionalitását egy új, Reels nevű rövid formátumú videó funkcióval másolja. A Reels felkéri a felhasználót, hogy készítsen szórakoztató videókat, amelyeket megoszthat barátaival vagy bárkivel az Instagramon. 15 másodperces multi-clip videók rögzíthetők hanggal, effektusokkal és egyéb, kreatív eszközökkel a szórakoztatás jegyében. A „reelek” megoszthatók követőkkel a Hírcsatornán, és ha van nyilvános fiók, elérhetővé tehetők a szélesebb Instagram közösség számár. A Reels bárkinek lehetőséget kínál arra, hogy alkotóvá váljon az Instagramon, és új közönséket érjen el globális színpadon.

A TikTok túlélhet az Egyesült Államokban, ha sikeresen befejeződik az eladása egy amerikai vállalat számára. Az Apple-t röviden megemlítették lehetséges vásárlóként, bár a vállalat gyorsan eloszlatta ezt a gondolatot. Úgy tűnik, hogy a Twitter is érdeklődését fejezte ki, bár a Microsoft továbbra is az élen jár a vásárlás lehetőségével.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Akárhogy is, a bizonytalanság valószínűleg növeli az érdeklődést alternatív alkalmazások iránt, így a Facebook jó helyzetben van, hogy beépítsen hasonló funkciókat, mind az Instagram Reeal, mind pedig a Facebook rövid videóinak formájában.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei