Az Európai Unió Tanácsa bannolta a TikTokot

2023.02.24| Phone Arena
Címkék:

TikTok

,

ban

,

tiltás

,

EU

,

EU Tanács


Az Európai Bizottság betiltja a TikTokot az alkalmazottak eszközein, és ez valószínűleg tovább fog gyűrűzni.

A TikTok bajban van. Legalábbis úgy tűnik. Az Egyesült Államokban és az Európai Unióban az őrülten népszerű rövid videómegosztó platform ellenőrzés és bizalmatlanság előtt áll. Most pedig a Politico arról számol be, hogy az Európai Bizottság munkatársai biztonsági aggályok miatt megtiltották a TikTok használatát.

Állítólag kapcsolatok vannak a kínai technológiai cégek és a Kínai Kommunista Párt között, és a Nyugat egyre inkább megijed ettől. Emellett az embereket egyre jobban foglalkoztatja, hogy a TikTok információkat gyűjt a világ minden tájáról.

Egy meg nem nevezett tisztviselő azt mondta a Politico munkatársainak, hogy az uniós alkalmazottakat arra utasították, hogy távolítsák el a TikTokot hivatalos eszközeikről, és hogy az alkalmazást a személyes eszközeikről is el kell távolítani, ha véletlenül munkával kapcsolatos alkalmazások vannak az említett eszközökön.

Az Európai Unió Tanácsa bannolta a TikTokot

Az EB alkalmazottai csütörtök reggel e-mailben kapták meg az információt. Az alkalmazottaknak március 15-ig kell eltávolítaniuk a videómegosztó alkalmazást. A határidő lejárta után az alkalmazással telepített eszközök nem megfelelőnek minősülnek, amit az e-mailben is aláhúztak.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Valószínűleg az Európai Unió Tanácsa és Parlamentje is hasonló tilalmat fog követni, de a Parlamentnek több időbe telhet egy ilyen művelet végrehajtása.

A TikTok az Egyesült Államokban is hasonló megoldásokkal szembesült. Az Egyesült Államokban az alkalmazást decemberben betiltották az összes szövetségi kormányzati eszközön az aggodalmak miatt, hogy az alkalmazás kémkedhet.

A TikTok anyavállalata, a ByteDance Kínában található. A TikTok vezérigazgatója, Shou Zi Chew március 23-án várhatóan tanúskodni fog az Egyesült Államok Kongresszusa előtt – a megbeszélés témája: a TikTok esetleges kockázatai az Egyesült Államok nemzetbiztonságára nézve.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei