Egyetlen aláírás és betiltják a TikTokot

2023.04.17| Phone Arena
Címkék:

TikTok

,

tiltás

,

ban

,

Montana


Veszélyes vizek: Montana az első állam lehet, amely betiltja a TikTokot. Ha precedenst teremt, gondot jelenthet a világon.

Miután a törvénytervezet, amely betiltaná a rövid videók alkalmazását, 54-43-as szavazataránnyal átment a montanai törvényhozásban, a jogszabály a kormányzó, Greg Gianforte asztalára kerül. Ha Gianforte aláírja a törvényt, a TikTok nem működhet Montana állam területén, és az alkalmazás letöltésének lehetőségét kínáló alkalmazásboltokat is betiltják.

Ha a kormányzó aláírja az SB419-es törvényt, a TikTok betiltása januártól kezdődne. Bár a TikTok a törvényjavaslat célpontja, az írás szerint a törvényt megszegő alkalmazásboltok kezdenének hatalmas, napi 10.000 dolláros bírságokat halmozni. A montanai magánszemélyek, akik TikTok-felhasználók, a TikTok alkalmazás használatáért nem néznének szembe bírsággal vagy börtönbüntetéssel.

Brooke Stroyke, a kormányzó szóvivője azt mondta: "A kormányzó alaposan megfontol minden törvénytervezetet, amelyet a törvényhozás az asztalára tesz." Tavaly decemberben Gianforte betiltotta a TikTok használatát az állami tulajdonban lévő eszközökön, és egy hónappal később meggyőzte a montanai egyetemet is, hogy tegye ugyanezt.

Egyetlen aláírás és betiltják a TikTokot

A TikTok közleményt adott ki az első alkotmánymódosításra hivatkozva, miközben utalt egy esetleges perre. "A törvényjavaslat bajnokai elismerték, hogy nincs megvalósítható tervük az amerikai hangok cenzúrázására tett kísérlet operacionalizálására, és hogy a törvény alkotmányosságáról a bíróságok fognak dönteni" - mondta Brooke Oberwetter, a TikTok szóvivője. "Továbbra is harcolni fogunk a montanai TikTok felhasználókért és alkotókért, akiknek a megélhetését és az első alkotmánymódosításhoz fűződő jogait fenyegeti ez a kirívó kormányzati túlkapás."

A törvényjavaslat megemlíti a TikTok "veszélyes tartalmát" és "veszélyes kihívásait" is. Lynn Greenky, a Syracuse Egyetem docense és az Első Kiegészítéssel foglalkozó kutató szerint a jogszabály annyira homályos, hogy "gyakorlatilag végrehajthatatlan".

Amellett, hogy az amerikai kormányzat aggódik a TikTok egyes alkotói által az amerikaiaknak terjesztett tartalmak miatt, a TikTok tulajdonosa, a ByteDance nevű kínai cég miatt is aggódik. Mint minden kínai technológiai vállalatot, a ByteDance-t is arra lehet kényszeríteni, hogy az amerikai TikTok-felhasználóktól gyűjtött adatokat átadja a Kínai Kommunista Pártnak (KKP). Tavaly derült ki, hogy a TikTok iOS-verziója rendelkezik egy alkalmazáson belüli billentyűzettel, amely gyűjti a billentyűleütéseket.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Mind a Trump-, mind a Biden-kormányzat felszólította a ByteDance-t, hogy a TikTok amerikai tevékenységét egy amerikai vállalatnak adja ki. Érdekes módon a TikTok Kínában elérhető változata, a Douyin szintén a ByteDance tulajdonában van. De itt véget érnek a hasonlóságok, mivel a Douyin az e-kereskedelemmel foglalkozik, és a kínai kormány cenzúrája miatt távol tartja magát a TikTok-on található ellentmondásos tartalmaktól.

Egyetlen aláírás és betiltják a TikTokot

A TikTok a ByteDance amerikai kéréseire, miszerint a TikTok amerikai műveleteinek eladására a "Project Texas" elnevezésű tervvel válaszolt, amely tűzfalat hozna létre az amerikai adatok körül. Ez azonban nem lesz elég a törvényhozóknak. Az Egyesült Államok 50 államának több mint fele igyekszik korlátozni a TikTok használatát. Ez aggasztja Morgan Reedet, a The App Association elnökét, amely finanszírozásának felét az Apple-től kapja.

Reed aggódik, hogy "bár ez a TikTokkal kezdődhet, nyilvánvalóan nem ér véget". A NetChoice nevű technológiai iparági csoport, amelynek a TikTok is tagja, pénteken azt mondta, hogy az SB419 sérti az amerikai alkotmányt. Carl Szabo, a NetChoice alelnöke és általános jogtanácsosa azt mondta: "A montanai törvényhozás ezen lépése veszélyes precedenst teremt arra, hogy a kormányzat megpróbálhat betiltani bármilyen, neki nem tetsző vállalkozást anélkül, hogy egyértelmű bizonyítéka lenne a vétkességre.

Szabo hozzátette: "Az Egyesült Államok alkotmánya egyértelműen megtiltja a törvényhozóknak, hogy olyan törvényeket hozzanak, amelyek egy adott személy vagy vállalkozás kriminalizálására irányulnak. Greg Gianforte kormányzónak meg kellene vétóznia ezt az egyértelműen alkotmányellenes törvényt". És az ACLU is beszállt a játékba, és levelet írt, amelyben a következőket írta: "Az SB 419 cenzúra - igazságtalanul elvágná a montanaiakat egy olyan platformtól, ahol mindennap elmondhatják véleményüket és eszmét cserélhetnek, és riasztó precedenst teremtene a montanaiak internet-használatának túlzott kormányzati ellenőrzésére".

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

EKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

2023.09.01
| GSM Arena
Az Oppo a héten bemutatott egy új, összecsukható okostelefont, valamint egy pár órát - egyet fejlett szenzorcsomaggal és egyet megfizethető áron.
Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

2023.09.14
| Phone Arena
Az Apple-t végre kötelezte az Európai Unió, hogy a házon belüli Lightning helyett az USB-C töltőcsatlakozót használja, de van egy bökkenő.
A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

2023.09.19
| SamMobile
Még hónapok választanak el minket a Galaxy S24 lehetséges bemutatójától, de már több részlet kiszivárgott a Samsung közelgő prémium telefon sorozatáról.
Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

2023.09.10
| MacRumors
Az iPhone 15 Pro várhatóan egy új, Grade 5 titánból készült keretet kap, ami összességében lényegesen könnyebb készüléket eredményez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre több gyártó jelenik meg összehajtható telefonnal. Ön tervez venni?


Már van, és megtartom
Már van, de visszatérek a hagyományos formához
Igen, mindenképpen ki akarom próbálni
Nem tervezem kipróbálniKorábbi szavazások eredményei