Változó teleobjektívvel jött a Sony Xperia 1 III és az Xperia 5 III

2021.04.14| Phone Arena

A Sony bemutatta az Xperia 1 III és az Xperia 5 III telefonokat - az első telefonok változó teleobjektívekkel.

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A Sony Mobile makacsul törekszik az Xperia családok bővítésére és mindig egy kis újdonságot ad a meglévő unalmas okostelefon-piaci történethez. A japán vállalat ma hivatalosan bejelentette két fő zászlóshajójának - az Xperia 1 III és az Xperia 5 III - utódjait, merész és innovatív újdonságot kapunk a kamerák tekintetében.

Az új Xperia 1 III és Xperia 5 III ugyanazt a filozófiát követi – magas, 21:9 arányú képernyők, egyenletes kávák, letört fémkeretek és üveg hátlapok. A fényképezőgép dudorja megtartja hosszúkás alakját a hátoldal bal felső sarkában, ugyanúgy, mint a kapacitív ujjlenyomat-olvasó/bekapcsológomb a keret jobb oldalán.

A kétlépcsős fizikai exponáló gomb ezúttal is jelen van, jó tapintású, szép mintával, amely örömet szerez a fotózás rajongóinak. A 3,5 mm-es fejhallgatót sem spórolta le a gyártó.

Sony Xperia 1 III és Xperia 5 III – kijelző

Lenyűgözött minket az Xperia 5 II kijelzője és kellemesen meglepett az Xperia 1 II színhűsége is. Ezúttal a Sony mindkét eszközre hozta a 120Hz-es frissítési frekvenciát, és az Xperia 1 III a világ első 6,5”-os, 21:9 képarányú CinemaWide 4K HDR OLED kijelzőjét tartalmazza a fent említett frissítési gyakorisággal.

A CineAlta tökéletes színpontosságot ígér, mivel mindkét kijelző gyárilag kalibrált, hogy megfeleljen a Sony professzionális színes monitorainak, amelyeket például a Hollywood nevű helyen is használnak. Igen, a filmes Hollywoodban.

A Sony Bravia tévék sorozatából kölcsönzött X1 remastering technológia szintén jelen van a Bravia HDR mellett. A teljes filmélmény érdekében Dolby Atmos támogatást kapnak a sztereó hangszórók.

Sony Xperia 1 III és Xperia 5 III – fényképezőgép

A Sony úgy döntött, hogy bátor lesz és beépített egy periszkóp zoomrendszert az Xperia 1 III és az Xperia 5 III készülékekbe. Más hasonló, fix fókuszú kamerarendszerektől eltérően ez variálható teleobjektívvel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy van egy optikai elem, amely fizikailag mozog a kamerarendszer belsejében és két fókusztávolság - 70 mm és 105 mm - között vált.

A Sony azt állítja, hogy egy ilyen beállítás választása jobb minőségű képeket eredményez, és az új kamerarendszer alatt található, egyedi dual PD érzékelő is segíteni fogja a fotózást.

Az Xperia 1 III és az Xperia 5 III összesen négy gyújtótávolságot kínál fotó- és videofelvétel során - 16 mm-es, 24 mm-es, 70 mm-es és 105 mm-es -, amelyek lefedik a legtöbb fotó- és videóforgatókönyvet.

Az egyenesen a Sony Alpha professzionális kamerákból átvett „autofókusz-varázslat” jelen van, valamint a Camera Pro alkalmazásban található egy Basic mód, amely lehetővé teszi, hogy az összes pro algoritmus előnyeit kihasználjuk anélkül, hogy manuálisan kellene babrálni a beállításokkal.

Sony Xperia 1 III és Xperia 5 III – hardver

Nem meglepő, hogy mindkét telefon csúcsminőségű lapkakészletet tartalmaz, konkrétan a Snapdragon 888 5G chipsetet. Az Xperia 1 III 12 GB RAM-mal és 256 GB belső tárhellyel rendelkezik, míg az Xperia 5 III 8/128 GB-os memóriakonfigurációval rendelkezik.

Mindkét telefon tökéletes játékhoz a 240Hz-es érintéses pásztázási sebességnek és a mozgás-elmosódás csökkentésének köszönhetően. A Heat Suppression technológia hűvösebb játékokat tesz lehetővé, mivel a játékosok töltőre tehetik a telefont, megkerülve az akkumulátort és a töltéssel járó melegedést.

Sony Xperia 1 III és Xperia 5 III - akkumulátor és töltés

4500 mAh akkumulátorral mindkét modell bőven megfelelő üzemidőt kínál, miközben számos töltési funkció segít maximalizálni a kényelmet és meghosszabbítani az akkumulátor élettartamát. Ha az akkumulátornak töltésre van szüksége, 30 perc alatt akár 50 százalékot is pumpálhat a mellékelt 30W-os gyorstöltővel.

Sony Xperia 1 III és Xperia 5 III - ár és elérhetőség

A Sony Xperia 1 III Frosted Black és Frosted Purple színekben lesz kapható, gyárilag Android 11-gyel érkezik. A Sony Xperia 5 III fekete és zöld színben lesz kapható, szintén Android 11-gyel várjuk. A két modell európai árait később közli a gyártó.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Még drágább lesz a Sony Xperia 1 III

Még drágább lesz a Sony Xperia 1 III

2021.04.01
| PhoneArena
A legújabb szivárgásnak köszönhetően megtudtuk a Sony Xperia 1 III okostelefon legfontosabb specifikációin túl az árát is.
Változó teleobjektívvel jött a Sony Xperia 1 III és az Xperia 5 III

Változó teleobjektívvel jött a Sony Xperia 1 III és az Xperia 5 III

2021.04.14
| Phone Arena
A Sony bemutatta az Xperia 1 III és az Xperia 5 III telefonokat - az első telefonok változó teleobjektívekkel.
Változtatható zoomobjektívet kap az iPhone 15 Pro Max?

Változtatható zoomobjektívet kap az iPhone 15 Pro Max?

2023.04.17
| Phone Arena
Egy vadonatúj pletyka szerint az iPhone 15 Pro Max változtatható zoomobjektívet kap.
Tekintsd meg az Xperia 1 III-at 360°-ban!

Tekintsd meg az Xperia 1 III-at 360°-ban!

2021.02.04
| GsmArena
Rövid bemutató videót osztottak meg a Sony Xperia 1 III okostelefonról, amiben minden szögből jól látható.