Minden a Galaxy S21 szériáról

2020.11.16| SamMobile

Hétvégén méretes információ halmazt adott ki a SamMobile olyan részletekkel, amiket eddig nem tudtunk.

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Részletesen bemutatták a Samsung Galaxy S21, a Samsung Galaxy S21+ és a Samsung Galaxy S21 Ultra modellek főbb jellemzőit. Az Android Police szerint a három modell 6.2, 6.7 és 6,8 colos kijelzővel érkezik. A két kisebb verzió egyaránt full HD+ felbontással és 120Hz-cel várható, de adaptív frissítési arány funkció nélkül.

A Samsung viszont mindent egy lapra tesz fel a Galaxy S21 Ultra megjelenítője esetében. WQHD+ felbontású LTPO panel várható ugyanis 1Hz-től 120Hz-ig terjedő adaptív frissítési frekvenciával, emellett az egészen elképesztő 1600 nit fényerőt is eléri, amely jól láthatóan magasabb érték a Galaxy S20 Ultra 1400 nitjénél. A cég állítólag a kijelző kontrasztarányát is javítja 3.000.000:1-re.

Nem újdonság a hír, miszerint az S21 Ultra támogatni fogja az S Pent, ezt a friss hír megerősítette. Ugyanakkor az is igaz, hogy a toll nem kerül bele a dobozba és nem lesz a telefonban sem tárolható, ahogy a Note-oknál megszokhattuk. A Samsung ehelyett árul majd olyan tokokat, amelyek erre alkalmasak.

A korábban már kiszivárgott renderek pontos képet festenek a Galaxy S21-ek kialakításáról. Megújul a kamera betét is, a keret bal felső sarkából nyúlik ki. A keret és a kamera púpja a készülék színétől függ.

Van azonban egy fontos részlet, amire nem sokan számítottak, bár már idén lehetett volna rá fogadni a Galaxy Note20 megjelenése után: az alap Galaxy S21 is műanyag hátlappal érkezik. Az S21+ esetében nem tudjuk, hogy dönt a cég, de az Ultra marad üveg hátlapú a prémium érzet jegyében. A döntés oka egyszerű, a Samsung lényegesen pozitívabb visszajelzést kapott a Note20 plasztik hátlapjával kapcsolatban, mint amire számított.

Színekből várhatunk Phantom Pink, Violet, Gray és White árnyalatot az S21, Phantom Silver, Black és Violet az S21+, valamint Phantom Black és Silver színeket az Ultra kínálatában.

Hardver

A Galaxy S21 sorozatot a Samsung új processzora, az Exynos 2100 működteti a legtöbb piacon. A jelenlegi hírek szerint ez egyenértékű lehet a Qualcomm Snapdragon 875 teljesítményével, ezzel azért még várjunk. Mindkét lapkakészlet 5G kompatibilis, így nyilván 5G-s modellek is készülnek, illetve az nem tiszta, hogy lesz-e csak 4G-s S21 egyáltalán. Az S21 és az S21+ támogatja a Wi-Fi 6-ot, ám az Ultra az egyetlen, amely a Wi-Fi 6E-t is ismeri, a vállalat szerint ez kétszer gyorsabb a Wi-Fi 6-nál.

A Galaxy S21 ész S21+ 4000, illetve 4800 mAh-s akkumulátort kap, míg az Ultra 5000 mAh-val gazdálkodik. Az biztos, hogy 25W-tal gyorsan tölthetők lesznek, de talán még ennél is magasabb lesz a maximális töltési sebesség. RAM és tárhely infók egyelőre nincsenek.

A Galaxy S21+ és az Ultra támogatja az Ultra Wide Band avagy az UWB technológiát, amelyet a Samsung SmartThings esetében használhatjuk ki, a tag-ek 2021-ben debütálnak ehhez. Mindkét modell támogatja a digitális autókulcsot, bár egyelőre nem tudni, pontosan mely autógyártók támogatják a funkciót.

A Galaxy S21 és az S21+ nagy újdonságot nem mutat kamerák terén, állítólag marad a 12 megapixeles fő, ugyanekkora ultraszéles és 64 megapixeles teleobjektív összeállítás, akárcsak a Galaxy S20 és S20+-ban.

Az S21 Ultra az, amelybe mindent belepakolt a cég, várhatunk továbbfejlesztett, második generációs, 108 megapixeles elsődleges érzékelőt a korábban említett 12 megapixeles ultraszéles kamera, zoom funkcióban jelentős javulás várható.

Kamerák

A várakozásoknak megfelelően a Galaxy S21 Ultra két teleobjektív-érzékelőt tartalmaz - egy 10 megapixeles érzékelőt háromszoros és egy 10 megapixeles érzékelőt 10x optikai zoommal. Ez lehetőséget ad a Samsungnak arra, hogy visszahozza a 100x-os Space Zoom-ot, amelyet 2020-ban a Galaxy S20 Ultra kivételével más zászlóshajó készülék nem tartalmaz. A Samsung a lézeres autofókuszt is felhasználja a Galaxy S21 Ultra készülékhez, így az elődjénél jelentkező fókuszproblémák valószínűleg enyhülni fognak.

Minden kamera támogatja a 4K@60fps felvételt, korábban erre csak a fő érzékelő volt képes. A Super Steady stabilizációs funkció támogatja a 60fps-t is. Érkezik a 8K@30fps, valamint a kettős felvételi mód, avagy egyszerre lehet rögzíteni az első és a hátsó kamerával. Az éjszaki mód manuális vezérlést is kínál.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Samsung Galaxy S21 széria tagjai mennyibe fognak kerülni, a hír szerint nem lesz a tavalyinál magasabb összeg az árcédulán, hogy versenyképesek maradjanak a mobilok a világjárvány miatti nehéz időkben. A modellek bejelentésére és a boltokba kerülésre egyaránt 2021. januárjában számíthatunk.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.