Ez az óra olyat tud, amit az Apple Watch nem

2022.08.28| Phone Arena

Ez az óra olyasmire képes, ami 200 millió embernek tud segíteni világszerte, amire az Apple Watch nem képes.

Az Apple Watch egészségügyi funkcióinak szent grálján a hírek szerint még mindig dolgozik a cupertinói banda. Arról beszélünk, hogy az Apple óráját használók fájdalommentesen mérhetik le vércukorszintjüket. Az inzulinfüggő cukorbetegeknek minden étkezés előtt tudniuk kell ezt a számot, mert ez határozza meg, hogy mennyi inzulint kell beadniuk a "vércukorszintjük" csökkentéséhez.

Jelenleg az a protokoll, hogy a cukorbeteg egy lándzsa nevű tűvel vért vesz le, a vért egy drága, eldobható tesztcsíkra helyezi, és egy glükométernek nevezett gépbe szúrja. Az Apple a hírek szerint egy sokkal kevésbé invazív módszeren dolgozik, amellyel az Apple Watch részét képező szenzorok segítségével ellenőrizheti a vércukorszintet. Áprilisban egy jelentés azt sugallta, hogy ez lehet a közelgő Series 8 Apple Watch funkciója, de úgy tűnik, hogy ez most távoli opció csak.

Világszerte több mint 200 millió inzulinfüggő cukorbeteg él, ennek a funkciónak a hozzáadása óriási eladási pont lehet a készülék számára, mivel a cukorbetegek évente egy vagyont költenek tesztcsíkokra, még akkor is, ha a biztosítás fedezi a költségek egy részét.

Ha az Apple dolgozik ezen a funkción, fel kell vennie a tempót. A PKvitality nevű francia cég nemrég tette közzé harmadik klinikai vizsgálatának eredményét, amelyet a K’Watch Glucose okosórájához futtatott. Az eredmények 16%-os hibahatárt mutattak, ami a 17%-18%-os célt meghaladja. Ezt az algoritmus és az órán lévő K’apsul fejlesztésével érték el. Az első két klinikai vizsgálat 22%-os, illetve 19%-os hibahatárral rendelkezett.

Sajtóközleményben a cégalapító, Luc Pierart mondta. "A K'Watch segítségével olyan technológiai innovációt kívánunk kínálni a cukorbetegeknek, amelyek végigkísérik őket mindennapi életükben. Bár 2021 végén megkezdtük a klinikai vizsgálatokat, gyors és határozott előrelépést teszünk. Ez a hatalmas felgyorsulás, a klinikai vizsgálataink során megkövetelt precizitás magabiztossá tesz minket termékünk fejlesztésében. Már csak néhány hónap van hátra projektünk validálásáig, és olyan megoldást kínálunk, amely megfelel a cukorbetegek elvárásainak: fájdalommentes, ragasztási problémák nélkül, diszkrét és rendkívül praktikus."

A vércukorszint mérésének hibahatára a következő volt javult a három klinikai vizsgálathoz képest

A PKvitality azt reméli, hogy 2024-re elérhető lesz a K'Watch Glucose okosóra 199,99 dolláros áron. A cserélhető K'apsul Glucose érzékelő várhatóan körülbelül 99,90 dollárba kerül havonta, bár ezek az árak változhatnak.

Az egyik legjobb dolog ebben az órában, hogy diszkrét riasztásokkal értesíti Önt, ha a cukorszintje túl magas és inzulinra van szüksége, hogy csökkentse, vagy túl alacsony, és meg kell innia egy kis narancslevet vagy más vércukorszint emelőt. A csokoládé evése segít megelőzni a hipoglikémiás rohamot, amely a cukorbeteg elájulásához vezethet, mivel az inzulinnak köszönhetően túl kevés cukor van a szervezetében. A cég által készített 30 másodperces promóciós videó szerint (amelyet ebbe a cikkbe ágyazva talál) az óra bármikor hordható, még a zuhany alatt is.

Ami az Apple Watch-ot illeti, 2021 júliusában az Apple egyik beszállítója, a Rockley bejelentette, hogy olyan technológiát fejlesztett ki, amely lehetővé teszi egy eszköz nem invazív vércukorszint mérését. De a pletykák és a találgatások ellenére a Bloomberg munkatársa, Mark Gurman azt mondja, hogy nem számít új, egészséggel kapcsolatos érzékelőkre az Apple Watch Series 8-on a hőmérőn kívül.

Az Apple Watch Series 8 szeptember 7-én mutatkozik be az új iPhone 14 sorozat mellett. Az óra három új modelljét láthattuk, köztük a hagyományos Apple Watch Series 8-at, egy olcsóbb Apple Watch SE-t (2022) és egy új prémium Apple Watch Pro modellt. Utóbbi egy nagyobb, 2 hüvelykes törésálló kijelzővel és nagyobb akkumulátorral rendelkezhet.

 

 Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.